Οι καλύτερες Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ του Οκτωβρίου

Ο Οκτώβριος έρχεται με πληθώρα εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα. Αθήνα 4 Οκτωβρίου: Advertisment Φιλοσοφικό Καφενείο της Πόλης: Ευτυχία και Ευδαιμονία. Σκοπός

Ο Οκτώβριος έρχεται με πληθώρα εκδηλώσεων και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Αθήνα

4 Οκτωβρίου:

Advertisment

Φιλοσοφικό Καφενείο της Πόλης: Ευτυχία και Ευδαιμονία. Σκοπός του Φιλοσοφικού Καφενείου, που απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους, είναι να ξεφύγουμε από τον μουσειακό σεβασμό και τον τυπολατρικό σχολαστικισμό και να ανακαλύψουμε ξανά την ζωντάνια, τη δροσιά και τη δύναμη που κρύβεται κάτω από τον ροζιασμένο κορμό της φιλοσοφικής παράδοσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το μπόλιασμά της στο κουρασμένο σώμα της σύγχρονης πραγματικότητας, με την εφαρμογή της στην καθημερινότητα, για να φωτίσουμε την ατομική πορεία και να ξεπεράσουμε τα κοινωνικά προβλήματα και την παγκόσμια κρίση. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά για να φιλοσοφήσουμε γιατί ο ανεξέταστος βίος δεν ταιριάζει σε ανθρώπινα όντα. Είσοδος, όπως πάντα, ελεύθερη!

5 Οκτωβρίου:

Ανοιχτό Σχολείο για Όλους. Ο Δήμος του Π. Φαλήρου, σε συνεργασία με τον φορέα Λ.Ε.Ω. Ν.Α.Ι., οργάνωσαν μια σειρά διαλέξεων, στα πλαίσια του θεσμού «Ανοιχτό Σχολείο για όλους», πάνω σε θέματα: Επιστήμης, Παιδείας, Τέχνης, Προσωπικής Ανάπτυξης».
Η προσπάθεια γίνεται για την εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικής παιδείας και προσφέρεται δωρεάν

Advertisment

7 Οκτωβρίου:

Έναρξη Ομάδων Σχολών Γονέων. Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση, η πρόληψη, η αλληλεπίδραση και επικοινωνία με τους υπόλοιπους γονείς και εν γένει, η ενίσχυση της εμπιστοσύνης που νιώθετε στον ρόλο σας.

10 Οκτωβρίου:

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2015 – 2η Επιστημονική Ημερίδα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου και έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την ψυχική ασθένεια. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές της επιστημονικής ημερίδας, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα, είναι διακεκριμένοι επιστήμονες-επαγγελματίες από αναγνωρισμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με βαθιά θεωρητική γνώση και εμπειρία στις εφαρμογές της ψυχικής υγείας. Είσοδος Ελεύθερη.

4ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας. Μέσα στο φεστιβάλ θα δημιουργηθεί και ένα αυτόνομο χωριό στο οποίο θα γίνονται πρακτικά εργαστήρια, θα δίνονται απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα και θα γίνονται συζητήσεις. Στις θεματικές γωνιές του χωριού, ο επισκέπτης θα είναι σε θέση να καλύψει ή να μάθει πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σε τροφή, υγεία,παιδεία, εργασία, ενέργεια, τεχνολογία, στέγαση, μετακίνηση κ.α.

1 Νοεμβρίου:

Athens Goddess Festival Ένα Φεστιβάλ με επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Ομορφιά, τη Φύση, τη Ζωή!Το Athens Goddess Festival αποτελεί μια γιορτή μέσα από την οποία αναπτύσσεται η γνώση του εαυτού μας. Μουσική, χορός, τραγούδι, workshops, διαγωνισμοί φωτογραφίας, δρώμενα με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών ομάδων της πόλης και εξέχουσες προσωπικότητες στο πάνελ των ομιλητών θα συμπληρώσουν το παζλ της διοργάνωσης του Athens Goddess Festival.

Θεσσαλονίκη:

4 Οκτωβρίου:

Πενταήμερο Σεμινάριο Υποκριτικής του Ryszard Nieoczym – Five Days Theater Workshop – Soundings. Αντηχώντας τα Βάθη. Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ: ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ. Το Θέατρο και το Πνεύμα του Παιχνιδιού σε Δύσκολους Καιρούς Εισηγητής: Ryszard Nieoczym.

9 Οκτωβρίου:

Προσεγγίζοντας το εσωτερικό μας παιδί. Δραματοθεραπεία και Rebirthing Breathwork

17 Οκτωβρίου:

Η Alterscope έρχεται για τρίτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Στις 17 και 18 Οκτωβρίου, στη Δ.Ε.Θ, περίπτερο 8, άνθρωποι με σοβαρές αναζητήσεις θα σας μυήσουν με εκατοντάδες εναλλακτικά προϊόντα και υπηρεσίες στη γνώση του ολιστικού τρόπου ζωής, αυτού που θα έπρεπε όλοι να έχουμε για εμάς και τους αγαπημένους μας. Χωρίς πολλά λεφτά και χωρίς πολύ κόπο, θα σας αποκαλυφθούν όσα χρειάζεστε για να βάλετε περισσότερο φως, υγεία, ευεξία και ευτυχία στην ζωή σας!

17 Οκτωβρίου:

Σχολές γονέων. Λένε πως τα παιδιά δεν χρειάζονται ψυχολόγο, αλλά γονείς. Πολλοί γονείς όμως συχνά αναρωτιούνται για το πόσο σωστά ή όχι μεγαλώνουν τα παιδιά τους, αν παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, γιατί συχνά συγκρούονται μαζί τους, αν τους δίνουν τα εφοδία να είναι ευτυχισμένα ως ενήλικες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Αρχαία Νεμέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (βίντεο)
Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση