, ,

Ματέο Ρέντσι: Για κάθε ευρώ που ξοδεύουμε στην ασφάλεια άλλο ένα ευρώ θα πηγαίνει στον πολιτισμό

Κάθε Ιταλός που θα κλείνει τα 18 του χρόνια, θα λαμβάνει 500€ για να τα ξοδέψει σε μουσεία, θέατρα και αρχαιολογικούς χώρους

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προανήγγειλε την Πέμπτη την «κάρτα πολιτισμού», μια χρεωστική κάρτα φορτωμένη με 500 ευρώ, που θα αποστέλλεται σε κάθε Ιταλό όταν κλείνει τα δεκαοχτώ για να την ξοδέψει στα μουσεία, τα θέατρα και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

«Εάν τρομοκράτες επιλέγουν το φόβο, εμείς απαντάμε με πολιτισμό. Η κουλτούρα είναι δυνατότερη από την άγνοια και δεν πρόκειται να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας ούτε την ταυτότητά μας. Δεν θα παραδοθούμε ποτέ», υπογράμμισε ο Ματέο Ρέντσι.

Advertisment

Επενδύσεις ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην ασφάλεια αλλά και τον πολιτισμό ως απάντηση στην τρομοκρατία των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Ρέντσι διευκρίνισε ότι τα μισά από αυτά τα λεφτά θα επενδυθούν σε πολιτιστικές πρωτοβουλίες. «Για κάθε ευρώ που ξοδεύουμε στην ασφάλεια άλλο ένα ευρώ θα πηγαίνει στον πολιτισμό – αυτός είναι ο ιταλικός τρόπος».

www.enallaktikos.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 20 καλύτερες ταινίες προσωπικής ανάπτυξης που γυρίστηκαν ποτέ
Πλανητάριο | Το τελευταίο αδημοσίευτο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύει την παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη»
Το Μυστικό της Αρμονίας | Η μουσική ως συμπαντικός κώδικας
Άρχισε να ζωγραφίζει στα 80 της. Στα 100 της εκδίδει την πρώτης συλλογή!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση