,

Ανίτα Μουρτζάνι: έμαθε πώς να ζει τον Παράδεισο επί γης, με τον πιο δύσκολο τρόπο

Ποια είναι η Ανίτα Μουρτζάνι και γιατί είναι τόσο δημοφιλής;

Σε λίγες μέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην Αθήνα την Ανίτα Μουρτζάνι, η οποία έρχεται για ένα βιωματικό εργαστήρι για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ποια είναι όμως αυτή η γυναίκα και γιατί μας έχει κεντρίσει την προσοχή; Η ιστορία της είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Γεννήθηκε στη Σιγκαπούρη και μετακόμισε στο Χονγκ Κονγκ σε ηλικία δύο ετών και έχει ζήσει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Η Ανίτα εργάστηκε στο χώρο των επιχειρήσεων για πολλά χρόνια πριν διαγνωστεί τελικά με καρκίνο (Λέμφωμα) τον Απρίλιο του 2002. Επί 4 χρόνια αγωνιζόταν για τη θεραπεία της, με εναλλακτικές και συμβατικές μεθόδους θεραπείας, ώσπου κάποια στιγμή φάνηκε να χάνει τη μάχη. Τα όργανά της άρχισαν να καταρρέουν. Οι όγκοι που είχαν αναπτυχθεί σε όλο το σώμα της είχαν μέγεθος λεμονιού! Το σώμα της δεν μπορούσε να τραφεί, οι πνεύμονες είχαν γεμίσει υγρό και ήταν διασωληνωμένη.

Advertisment

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2006 έπεσε σε βαθύ κώμα και ο θεράπων ιατρός της ανακοίνωσε στην οικογένειά της ότι τα ζωτικά της όργανα είχαν πάψει να λειτουργούν και  ότι πρέπει να αναμένουν το θάνατό της από στιγμή σε στιγμή. Όμως η Ανίτα άντεξε και έπειτα από τρεις μέρες, όχι μόνο δεν πέθανε, αλλά ανέκτησε και τις αισθήσεις της. Όπως λέει η ίδια, όταν συνήλθε ήταν ένας διαφορετικός άνθρωπος. Είχε ζήσει μια επιθανάτια εμπειρία η οποία την έκανε να αναθεωρήσει τα πάντα στη ζωή της. Όπως λέει η ίδια, της δόθηκε η επιλογή να φύγει ή να ξαναγυρίσει. Όταν επέλεξε να γυρίσει “γνώριζε” ότι το σώμα της θα θεραπευτεί πολύ σύντομα, όπως και τελικά έγινε. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια που ήταν σε κώμα και βίωνε την επιθανάτια εμπειρία είχε πλήρη συναίσθηση του περιβάλλοντός της, αφού έβλεπε τους νοσοκόμους που φρόντιζαν το σώμα της, τους συγγενείς της που ήταν στο χώρο και ίσως το πιο εντυπωσιακό στην περιγραφή της ήταν ότι βίωνε μια κατάσταση σαν να μην υπήρχε χώρος και χρόνος. Για παράδειγμα είχε αντίληψη του αδερφού της ο οποίος εκείνη την ώρα πετούσε με αεροπλάνο για να τη συναντήσει.

Την ίδια την επιθανάτια εμπειρία της Ανίτα Μουρτζάνι μπορείτε να τη βρείτε στο βιβλίο της, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 3.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και προσφάτως έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά με τον τίτλο “Πεθαίνοντας Έγινα ο Εαυτός μου“, από τις Εκδόσεις Link Media, ενώ στο youtube μπορείτε να βρείτε και διάφορα αποσπάσματα από συνεντεύξεις της όπως αυτό που θα βρείτε στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ο ραδιολόγος- ογκολόγος Δρ Jeffrey Long, συγγραφέας του βιβλίου: «Αποδεικτικά στοιχεία για τη μεταθανάτια ζωή – η επιστήμη των μεταθανάτιων εμπειριών» και δημιουργός του Ιδρύματος Έρευνας στις Μεταθανάτιες Εμπειρίες και του σχετικού ιστοχώρου www.nderf.org , όπου έχουν αναρτηθεί εξιστορήσεις μεταθανάτιων εμπειριών από 1500 άτομα, περιέγραψε την επιθανάτια εμπειρία της Ανίτα Μουρτζάνι ως «μια από τις πιο σημαντικές εξιστορήσεις επιθανάτιων εμπειριών» που είχε ο ίδιος διαβάσει. Επίσης, o διάσημος σκηνοθέτης Ridley Scott, έχει ξεκινήσει τις εργασίες για τη δημιουργία ταινίας που θα βασίζεται στην ιστορία της. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017.

Advertisment

Και εντάξει μέχρι εδώ, ένας άνθρωπος έζησε μια εντυπωσιακή επιθανάτια εμπειρία την οποία μπορούμε να διαβάσουμε και στο βιβλίο της. Γιατί όμως ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να κάνει ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια; Τι είναι αυτό το οποίο προσελκύει τόσους ανθρώπους να την ακούσουν; Όπως λέει η ίδια, η επιθανάτια εμπειρία της την οδήγησε στα να συνειδητοποιήσει πως μπορούμε να είμαστε υγιείς, ευτυχισμένοι και να ζούμε τον Παράδεισο, εδώ στη Γη. Και όπως πάντα, το μυστικό δεν μπορεί να βρίσκεται πολύ μακριά από τον τρόπο σκέψης μας. Μένει να ακούσουμε τι έχει να μας πει η ίδια.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομιλία της θα λάβει χώρα στο Hilton,  το Σάββατο 5 Μαρτίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη σελίδα της διοργάνωσης https://goo.gl/mabhrl

Παρακάτω έχουμε βρει και σας παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα από συνέντευξη της Ανίτα Μουρτζάνι, από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση