Του Γιώργου Βασιλορεΐζη

Οι άνθρωποι δίνουμε μεγάλη σημασία στο φαίνεσθαι, στην εικόνα, στο περιτύλιγμα. Έτσι έχουμε (ξε)χάσει την Ουσία (μας). Κι όμως. Ανθρώπινοι άγγελοι βρίσκονται γύρω μας, καμουφλαρισμένοι στους πιο απίθανους ρόλους.

Μπορεί να μη βάζουν γκολ, μπορεί να μη κάνουν πασαρέλα, μπορεί να μη φοράνε ράσα, μπορεί να μην γνωρίζουν από προϋπολογισμούς, μπορεί να μην τραγουδούν, μπορεί να μην κάνουν φιλανθρωπίες διαφήμισης, ούτε ακαδημαϊκές διαλέξεις, και γενικά δεν τραβάνε τη δημοσιότητα/δημοφιλία όπως συχνά κάνουμε όλοι, ψάχνοντας τρόπους να ξεχωρίσουμε και να θρέψουμε το εγώ μας.

Δεν θα τους βρείτε σε λαμπερά γκαλά, παρόλο που έχουν μια απύθμενη εσωτερική λάμψη. Είναι σαν τα διαμάντια που έχει πέσει πάνω τους σκόνη, έτσι και μόνο για να κάνουμε τη προσπάθεια να ανακαλύψουμε το εσωτερικό Φως -αυτή την Ουσία που λέγαμε-. Και μετά να μπορούμε να την ανακαλύπτουμε σε Κάθε (συν)άνθρωπο. Το έργο τους, είναι αθόρυβο και ήρεμο, έτσι όπως λειτουργεί η Ζωή.

 

Συγγραφέας Γιώργος Βασιλορεΐζης

Καθηγητής Κοινωνικών Επιστημών & Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Σπουδές σε βιολί & πιάνο. Επιμόρφωση στην Παιδοψυχολογία, τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, τις Μαθησιακές Δυσκολίες, και τη Μουσικοθεραπεία. Αγαπημένες δραστηριότητες: Ποδηλασία & Μπάντμιντον.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε