Η στάση της κόμπρας βοηθάει στους πόνους της πλάτης και τονώνει τα σπλάχνα

Η στάση της κόμπρας είναι στάση της γιόγκσ που μπορεί να βοηθήσει τη σπονδυλική σας στήλη

Εφαρμόζοντας καθημερινά αυτή την απλή άσκηση γιόγκα, θα τονώσετε τα σπλάχνα σας, θα δείτε τους πόνους της πλάτης σας να εξαφανίζονται και ίσως διαπιστώσετε μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα, αν υποφέρετε από δισκοπάθεια.Φυσικά, σε καμία περίπτωση η άσκηση δεν προσφέρεται από μόνη της για τη θεραπεία σοβαρών προβλημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί για το εάν ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisment

Πόνος στη μέση και στα πόδια: Πως να απαλλαγείτε με τη μέθοδο Mckenzie (βίντεο)

6 στάσεις της Γιόγκα για να ελευθερώσετε το γοφό, το ισχίο και τη μέση

Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα κάτω και το μέτωπο να ακουμπάει στο δάπεδο. Χαλαρώστε. Αφήστε τα χέρια σας χαλαρά, με τις παλάμες σας να βρίσκονται κάτω από τους ώμους. Κλείστε τα μάτια. Κρατείστε τα πόδια σας ενωμένα και τα δάκτυλα τεντωμένα και χαλαρώστε τα και αυτά. Ανοίξτε τα μάτια και σηκώστε το κεφάλι αργά, τεντώνοντας το προς τα πίσω. Το στήθος ακολουθεί αργά, την ανοδική κίνηση του κεφαλιού.

Advertisment

Το υπόλοιπο σώμα, από τη μέση και κάτω, παραμένει χαλαρό και ακίνητο. Το βλέμμα ακολουθεί και αυτό την ανοδική κίνηση και κατευθύνεται σε όσο το δυνατόν υψηλότερο σημείο. Μείνετε για λίγο στη θέση αυτή και στη συνέχεια, χαμηλώστε το στήθος και το κεφάλι, μέχρι να επανέλθετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση τρεις φορές. Κατά την ανοδική κίνηση, εισπνέετε και κατά την καθοδική, εκπνέετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι δραστηριότητες μέσα στη μέρα ωφελούν τους ηλικιωμένους περισσότερο από την άσκηση
Εκτοξεύστε τον μεταβολισμό σας με αυτή την απλή αλλαγή στο περπάτημα
Η άσκηση που ανακουφίζει από τον πόνο στα γόνατα και συμβάλλει στην μακροζωία
Λίπος στο συκώτι: Ποιο είδος άσκησης και πόση ώρα χρειάζεται για να το μειώσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση