Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή

Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή δεν χάνει την λάμψη του. Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή βρίσκεται πάντα σε καρδιές που δεν εφησυχάζουν.

Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή

Της Χαράς Νικολαΐδου

Advertisment

Είναι αλήθεια ότι για να υλοποιηθεί οτιδήποτε στην ζωή μας ένα θέλω πρέπει να ξεχωρίσει και να ξεπηδήσει από τα βάθη της καρδιάς μας. Ένα θέλω είναι πάντα επιθυμία της καρδιάς. Ανήκει σε ένα ζωτικό όργανο που η ενέργειά του είναι από την φύση της γεμάτη αγάπη. Όταν η επιθυμία δεν έχει σκοτεινά και ύπουλα κίνητρα και δεν παρακινείται από δόλιους μηχανισμούς που αντί να παράγουν φως παράγουν σκότος, είναι δρομολογημένη να πραγματωθεί, αρκεί ο γενναίος πολεμιστής να διαβάσει καλά τα σημάδια…

Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να αναστείλει, να υποβαθμίσει, να γκρεμίσει να αδρανοποιήσει το μεγάλο θέλω σου. Κοίταξε βαθιά στην λιμνούλα της ψυχής σου, εκεί που σιγοκαίει η επιθυμία σου. Η θέλησή σου σε έφερε εκεί και ετοιμάζεται να σου κάνει ένα θείο δώρο, την ενέργεια της δύναμης. Αφαιρώντας τον μανδύα της, σαν άλλος γενναίος πολεμιστής, γκρέμισε το τοίχος των φόβων και των περιορισμών σου. Είσαι ένας μικρός θεός. Μα δεν στο είπε κανείς; Νιώσε το! Τυλίξου στην θεϊκή φλόγα και δημιούργησε ό,τι επιθυμείς. Συντονίσου με την πανσυμπαντική πηγή και λούσου στο φως της δημιουργικής αρχής.

Διαβάστε επίσης από τη Χαρά Νικολαΐδου

Advertisment

Γίνε καπετάνιος και οδήγησε το πλοίο της ψυχής σου με ασφάλεια σπίτι

Γιατί η μάθηση στο σχολείο δεν επιτυγχάνει;

Ό,τι πιστεύεις ότι δεν μπορείς να κάνεις ή να έχεις, το έχεις κλειδώσει στο σκονισμένο χρονοντούλαπο της λήθης σου. Φανέρωσε το ακλόνητο θέλω σου και αντικατέστησε το με το ”δεν μπορώ σου”. Πίσω από την φορεσιά του ”δεν μπορώ σου ”κρύβεται πάντα η σκέψη δεν είμαι ικανός. Ποιος στο είπε; Γιατί στο είπε; Μα πιο σημαντικό από όλα γατί τον πίστεψες;

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/xifos-gennaiou-polemisti/

Ο δρομέας δεν βλέπει το εμπόδιο, βλέπει το πέρασμα που τον οδηγεί στο τέρμα της διαδρομής, όπου ολοκληρώνεται με την επιτυχία του. Τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του γενναίου πολεμιστή είναι η ζέση και η αμείωτη φλόγα στην καρδιά του που άλλοτε σιγοκαίει και φουντώνει και όταν τα εμπόδια γίνονται ψηλά τοίχοι σηκώνει το ξίφος με τόλμη και θάρρος και όχι με θράσος απέναντι στο γιγαντιαίο τοίχος και το γκρεμίζει με σύνεση, υπομονή και προσεκτικές κινήσεις. Δεν επιτρέπει το ακαθόριστο θολό συναίσθημα να τον κυκλώσει, να τον τυφλώσει και τέλος να τον παρασύρει στην δύνη του. Ακόμη και το πιο δυνατό τοίχος γκρεμίζεται μόνο με μια απλή συνειδητοποίηση.

Μπορεί να προσπαθείς να γκρεμίσεις ένα τοίχος με όλη σου την δύναμη και με τέτοια ορμή και να μην πέσει ποτέ… και να σου υποδείξει κάποιος ένα σημείο που δεν είδες και με μια σου κίνηση να σωριαστεί στα πόδια σου ανοίγοντας τον δρόμο προς την υλοποίηση της επιθυμίας σου.

Η ζέση σου να φουντώνει και οι δράσεις σου να διπλασιάζονται όταν όλοι σου λένε είναι αδύνατη αυτή σου η επιθυμία. Ο κόσμος κερδήθηκε από κάποιους τρελούς οραματιστές, των οποίων τα επιτυχημένα έργα φάνταζαν άπιαστα πουλιά. Μα δεν το ένιωσες ακόμη ότι το κίνητρο προς την εκπλήρωση της επιθυμίας σου είναι ακριβώς αυτό. Πρέπει να βρεθεί κάποιος να σου πει ότι «Δεν μπορείς», για να ανασύρει από μέσα σου τον γενναίο πολεμιστή, συνώνυμο της δύναμης που φανερώνεται μαζί του… Γίνε Ευγνωμοσύνη αφημένη στην πόρτα της απραγίας τους και πέταξε λευκό πουλί έξω από την συρμάτινη φυλακή τους.

Όσο περισσότερα είναι τα εμπόδια, όσο περισσότερη είναι η ανηφορική διαδρομή, όσο βλέπεις να στερεύει η αντοχή σου, τόσο μεγάλη και γλυκιά είναι η ικανοποίηση των επιθυμιών σου, όταν εκπληρώνονται. Ο διψασμένος φτάνει στην πηγή με μεγάλο κόπο μα το νερό που πίνει τον ανταμείβει με γνώση και εμπειρία. Η εμπειρία μπορεί να επιφέρει πόνο μα είναι η μόνη οδός προς την γνώση. Η αντοχή κάποια στιγμή θα στερέψει, όχι όμως και η υπομονή… η υπομονή είναι ανεξάντλητη και είναι ο οδηγός σου προς την υλοποίηση της επιθυμίας σου ,όπως και οδηγός ως προς το μέτρο αυτής.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/xifos-gennaiou-polemisti/

Πόσο πολύ θέλεις να πετύχεις κάτι εξαρτάται από αυτήν την διαδρομή! Η υλοποίηση αυτής σου της επιθυμίας εξαρτάται από τον χρόνο που πρόσφερες και από την προσωπική σου εργασία ως προς αυτήν. Δεν μπορείς να ζητήσεις από το σύμπαν να σου προσφέρει κάτι αν δεν το κερδίσεις μέσω των κόπων σου. Το σύμπαν δεν τροφοδοτεί τεμπέληδες με τα θεία δώρα του. Θα πέσεις και θα ξανασηκωθείς!

Θωράκισε την επιθυμία σου, προστάτεψε την από τις κακοτοπιές και έπειτα πάρε το ξίφος της τόλμης και της γαινεότητας και πλήγωσε το «δεν μπορώ σου» και όχι «το θέλω σου». Το «δεν μπορώ σου» δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, εσύ το δημιούργησες και το σπίτι του είναι η ψευδαίσθηση και το κίνητρο του η παραπλάνηση…

Γίνε δημιουργός των «θέλω σου και πολεμιστής των «δεν μπορώ σου». Απομακρύνοντας κάτι τόσο βλαβερό από κοντά σου ανοίγεις χώρο για την υλοποίηση των επιθυμιών σου. Ο χώρος αυτός ονομάζεται δημιουργία και έρχεται κοντά σου όταν του το επιτρέψεις. Μόνο ένα θέλω μπορώ να σε πάρει από το χέρι και να περπατήσετε μαζί τον ανηφορικό δρόμο της πραγμάτωσης .

Ο Γενναίος πολεμιστής δεν πολεμάει την ζωή, αλλά τα εμπόδια που στέκουν μπρος της.

Ο Γενναίος πολεμιστής είναι τρυφερός οραματιστής και παρατηρητής του παντός.

Λόγια, θεωρία,ουτοπία;

Δοκίμασε να βρεθείς στην διαδρομή και θα διαπιστώσεις ότι και εσύ μπορείς!

Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή δεν χάνει την λάμψη του ούτε το χέρι που το κρατά αδρανεί.

Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή βρίσκεται πάντα σε καρδιές που δεν εφησυχάζουν.

Το ξίφος του γενναίου πολεμιστή κερδίζεται, δεν χαρίζεται!

Latest posts by Χαρίκλεια Νικολαΐδου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση