Δημιουργός χρόνου

Η ευχή όλων μας είναι να υπήρχε ένας δημιουργός χρόνου. Θα μπορούσαμε να πηγαίναμε σε αυτό το άτομο και να αγοράζαμε χρόνο.

Δημιουργός χρόνου

Ο χρόνος είναι ένας ορισμός χωρίς υλική υπόσταση, δεν υπάρχει ως μορφή αλλά τον βλέπεις και τον αισθάνεσαι σε καθημερινή βάση. Τον βλέπεις στον εαυτό σου και στους γύρω σου. Η ανθρωπότητα τον όρισε έτσι ώστε να νομίζει ότι μπορεί να τον ελέγξει, κάνει λάθος όμως. Ό,τι και να κάνει, η φθορά του σώματος θα συνεχίσει να υπάρχει. Αυτό που μας δόθηκε ουσιαστικά, ως δώρο της ζωής, είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε με τον χρόνο που έχουμε.

Advertisment

Όσο φθείρεται η υλική μας υπόσταση στα χρόνια που περνάνε, αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να γινόμαστε ομορφότεροι μέσα μας, να αποκτάμε σοφία με τις ανάλογες εμπειρίες μας και όσοι δυσκολεύονται να κάνουν αυτά, τους βοηθάμε εμείς που το έχουμε ήδη καταφέρει. Σε όλο τον πλανήτη δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει, έστω και μια φορά, εκφράσει το εξής: «να μπορούσα να γυρνούσα τον χρόνο πάλι πίσω, ας είχα λίγο χρόνο ακόμα». Η ευχή όλων μας είναι να υπήρχε ένας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΥ.

Η ευχή όλων μας είναι να υπήρχε ένας δημιουργός χρόνου. Θα μπορούσαμε να πηγαίναμε σε αυτό το άτομο και να αγοράζαμε χρόνο.

Θα μπορούσαμε να πηγαίναμε σε αυτό το άτομο και να αγοράζαμε χρόνο. Θα διορθώναμε ό,τι λάθη κάναμε και ό,τι λάθος έχει ειπωθεί. Θα παίρναμε πίσω κάποια λόγια όπως τη λέξει σε μισώ, όπως έχει πει ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο το μισώ λέγεται σε μισό λεπτό. Θα πηγαίναμε πίσω αφού έχουμε ζήση ήδη τις συνέπειες λέγοντας αυτή τη λέξη και θα την αλλάζαμε σε κάτι άλλο, όπως σ’ αγαπώ. Ο δημιουργός χρόνου θα μας έδινε την ευκαιρία να ξαναπάμε πίσω και να δούμε πάλι πρόσωπα που χάθηκαν από την ζωή μας για τον ένα ή τον άλλον λόγο. Να τους αγκαλιάσουμε ξανά, να περάσουμε πάλι κάποιο χρόνο μαζί τους, πιο ποιοτικό πλέον.

Advertisment

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να μπορέσεις να πας πίσω και να πεις στο άτομο που κάποτε δεν μπόρεσες, γιατί φοβήθηκες ή ντρεπόσουν, ότι θα ήθελες να κάνεις κάποια σχέση μαζί του και να πορευτείτε αργότερα μια ζωή μαζί. Ακόμα και φιλική σχέση, η οποία είναι εξίσου όμορφη και σημαντική. Να μπορέσεις να ευτυχίσεις, να κάνεις τον άλλον να δει πόσο σημαντικός είναι για σένα στη ζωή σου. Να χαμογελάσεις σε όσους δεν το έκανες, γιατί δεν ήσουν στα κέφια σου. Να μάθεις καινούρια πράγματα.

Αν μπορέσει λοιπόν και υπάρξει αυτός ο δημιουργός θα είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος. Την αξία του χρόνου την καταλαβαίνουμε εφόσον έχει ήδη περάσει και μας έχει πάρει μαζί του. Ζήστε λοιπόν με αυτούς που αγαπάτε, εκφραστείτε, μη φοβάστε και ο χρόνος θα σας φερθεί καλά.

Latest posts by Άγγελος Παπαντωνίου (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση