,

Τεστ: Μπορούμε να μαντέψουμε ποιος είναι ο πιο δυνατός εθισμός σας;

Μπορούμε να μαντέψουμε ποιος είναι ο πιο δυνατός εθισμός σας; Πιθανότατα δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να μην έχει κάποιον εθισμό ή εν πάση

Μπορούμε να μαντέψουμε ποιος είναι ο πιο δυνατός εθισμός σας;

Μπορούμε να μαντέψουμε ποιος είναι ο πιο δυνατός εθισμός σας;

Πιθανότατα δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να μην έχει κάποιον εθισμό ή εν πάση περιπτώσει να έχει μια ροπή προς αυτόν. Ο εθισμός παρατηρείται από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας και εξακολουθεί αμείωτος μέχρι σήμερα. Και πολύ πιθανόν δεν θα απαλλαγούμε από αυτόν ούτε στο μέλλον. Υπάρχει ο εθισμός στις ουσίες, στον οποίο υπόκεινται ακόμα και τα ζώα. Υπάρχει όμως και ο εθισμός που είναι “παρενέργεια” της διανοητικής και πολιτισμικής μας εξέλιξης.

Advertisment

Για παράδειγμα, ο τζόγος παρατηρείται από τις πρώτες ανθρώπινες καταγραφές. Ακόμα και στο βιβλίο “Ο Θεός Ποταμός”, που βασίζεται σε αρχαίους πάπυρους, βρίσκουμε σχετικές αναφορές. Σήμερα έχει εξελιχθεί από πέτρες και βόλια σε Τεράστια Καζίνο και Χρηματιστήρια που καθορίζουν τις ζωές μας και την αξία των πάντων.

Όμως, ο εθισμός στο διαδίκτυο, στα κινητά κ.λ.π. έχει αναπτυχθεί μόλις τα τελευταία 20 χρόνια. Ίσως, αν βρούμε τις αιτίες πίσω από τον εθισμό, να ανακαλύψουμε ότι όλες οι μορφές του έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Το ποιος είναι αυτός, το αφήνουμε στους ψυχολόγους – ερευνητές να μας το αποκαλύψουν.

Σε αυτό το τεστ, θα προσπαθήσουμε μέσα από 10 ερωτήσεις να σκιαγραφήσουμε τη ροπή σας προς τον εθισμό. Αν και έχουμε στηριχτεί σε κάποια στοιχεία, αυτό το τεστ απέχει πολύ από ένα επιστημονικό τεκμηριωμένο τεστ. Οπότε δώστε του την ανάλογη βαρύτητα. Άραγε θα πέσουμε μέσα; Πείτε μας εσείς (δεν χρειάζεται να πείτε το όνομα του εθισμού). Απλά σχολιάστε κατά πόσο έπεσε μέσα.

Advertisment

[viralQuiz id=61]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση