,

Το τηγάνισμα σε φυτικά έλαια είναι άκρως επικίνδυνο, σύμφωνα με νέα έρευνα

Έρευνα από Βρετανούς επιστήμονες καταδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις του μαγειρέματος με φυτικά έλαια, καθώς και τη σύνδεση με σοβαρές ασθένειες.

Το τηγάνισμα σε φυτικά έλαια είναι άκρως επικίνδυνο,
σύμφωνα με νέα έρευνα

Έρευνα από Βρετανούς επιστήμονες καταδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις του μαγειρέματος με φυτικά έλαια, καθώς και τη σύνδεση με σοβαρές ασθένειες όπως είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος και οι υπέρταση. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν τα φυτικά έλαια θερμανθούν, απελευθερώνουν επικίνδυνες τοξικές ουσίες που ονομάζονται αλδεΰδες.

Advertisment

Διαβάστε ακόμη: Μελέτες δείχνουν ότι το ελαιόλαδο ωφελεί την καρδιά και το μυαλό

Ο δρ Μάρτιν Γκρούτφελντ από το Πανεπιστήμιο De Montfort, στο Λέστερ, επισήμανε τη σοβαρότητα των αποτελεσμάτων των σχετικών ερευνών, δηλώνοντας στην «Telegraph» πως ένα τυπικό γεύμα με ψάρια και πατάτες τηγανιτές, μαγειρεμένα σε φυτικά έλαια, παρουσιάζει 100 έως 200 φορές μεγαλύτερα ποσοστά αλδεϋδών, από αυτά που συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως την ασφαλή ημερήσια ποσότητα για τον οργανισμό.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση ελαιόλαδου ή και ελαίου καρύδας στο τηγάνισμα, με το τελευταίο να έχει δείξει πως απελευθερώνει τη λιγότερη ποσότητα αλδεϋδών από τα παραπάνω. Το ελαιόλαδο, βέβαια, αποτελεί μια κλασσική και υγιεινή λύση με τους επιστήμονες να αποδεικνύουν συνεχώς τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν
Πόσο εύκολα χάνουμε κιλά τρώγοντας μόνο πρωτεΐνες | Τι αλλάζει στο μικροβίωμα
5 τρόφιμα που μας κάνουν να ιδρώνουμε πιο εύκολα – Ποια μας ξεδιψούν
4 είδη ουσιών στα τρόφιμα που «ξεγελούν» τον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση