Ιερή Γνωριμία – Ζαχαρούλα Βαλαβάνη

Ιερή είναι η κάθε γνωριμία που προκύπτει κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Γεννιόμαστε και οι πρώτες εικόνες που συναντάμε είναι ο μοναδικός

Ιερή είναι η κάθε γνωριμία που προκύπτει κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Γεννιόμαστε και οι πρώτες εικόνες που συναντάμε είναι ο μοναδικός κόσμος μας. Οι πρώτοι άνθρωποι που μας φροντίζουν είναι οι θεοί μας, τα πρώτα μας βιβλία οι άγνωστοι σύμμαχοι μας.

Οι φίλοι μας, το απόσταγμα του χαρακτήρα μας. Εκείνοι που θαυμάζουμε, το κίνητρο για όσα μπορούμε. Εκείνα που μπορούμε, οι νέοι μας ορίζοντες. Οι αποτυχίες μας, το άνοιγμα της καρδιάς μας. Οι δυσκολίες μας, ο τρόπος να βρίσκουμε λύσεις. Είμαστε μια συνεχόμενη διαδικασία. Είμαστε στιγμές που διαμορφώνουν αυτό που ονομάζουμε εαυτό. Είμαστε συλλέκτες εμπειριών. Είμαστε περιπλανώμενες ψυχές μέσα σε σάρκα και οστά απορημένες. Τριγυρίζουμε ψάχνοντας να βρούμε απαντήσεις που οδηγούν σε νέες ερωτήσεις.

Advertisment

Ψάχνουμε τον Θεό μα δεν τον βρίσκουμε. Τον ψάχνουμε σε θρησκείες, σε φιλοσοφίες, σε επιστήμες, μα εκείνος πουθενά. Τον ψάχνουμε στα ύψη και στα βάθη μα παραμένει άφαντος. Τον ψάχνουμε σε όλα τα πιθανά σημεία ξεχνώντας το αγαπημένο του στέκι. Την καρδιά μας. Εκεί κατοικεί.

Η Ιερή γνωριμία είναι για εκείνους που δεν σταματούν να αποτυγχάνουν, μέχρι το σημείο που το άνοιγμα της καρδιάς γίνεται πέρασμα και το πέρασμα ένωση. Και τότε όλα τα κατακάθια από όλη την διάρκεια της διαδρομής, στάχτη. Ο φόβος μένει ξεκρέμαστος όταν κάνεις πια παρέα με τον Θεό.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο μου κερί.

Advertisment

Με σεβασμό και αγάπη για κάθε ανήσυχο πνεύμα εκεί έξω.

Εκδόσεις: Άνιμα

Συγγραφέας: Βαλαβάνη Ζαχαρούλα

Εικονογράφηση και εικαστική επιμέλεια εξωφύλλου: Μανώλης Αναστασάκος.

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ηλιάνα Καλαδάμη.

Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων: Άννα Ραζή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση