Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που είναι υπερβολικά ευαίσθητος και γίνεται νευρικός στον τρόπο που αντιδρούν οι άλλοι απέναντί του. Οι υπερ-ευαίσθητοι άνθρωποι  ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό με αυτό που θα πουν ή θα σκεφτούν οι άνθρωποι για αυτούς. Ως εκ τούτου, κάνουν τους άλλους επιφυλακτικούς απέναντι στην παρουσία τους, φοβούμενοι μήπως πουν κάτι και παρεξηγηθούν.

Οι υπερ-ευαίσθητοι άνθρωποι αποτελούν μια ακραία κατηγορία, φυσικά, αλλά όλοι μοιραζόμαστε κάποιο βαθμό κοινωνικής ευαισθησίας. Αυτό το χαρακτηριστικό αποκαλείται “Διαπροσωπική Κατεύθυνση”. Περιγράφει τον βαθμό επίγνωσης που έχουμε για τους άλλους σε μια συγκεκριμένη κοινωνική σύνθεση. Σε αυτό το τεστ, ο όρος “Κοινωνική Ευαισθησία”  χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον βαθμό της ευαισθησίας μας απέναντι στη συμπεριφορά και στις πράξεις των άλλων απέναντί μας.

- Sponsored Ad -

Είναι ωστόσο ενδιαφέρον, ότι οι Κοινωνικά Ευαίσθητοι άνθρωποι με τον τρόπο που περιγράφονται από το Πανεπιστήμιου Tufts συνδέονται με αυτό που αποκαλούμε ευρέως ως Κοινωνική Ευαισθησία. Δηλαδή το χαρακτηριστικό των ανθρώπων να επιθυμούν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους.

Εκτεταμένες έρευνες που διενεργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Tufts, στο Μέντφορντ της Μασαχουσέτης, από τους Walter Swap και Jeffrey Rubin, κατέληξαν σε κάποια ενδιαφέροντα συμπεράσματα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Για μια περίοδο δύο ετών εξέτασαν πάνω από 900 φοιτητές και ανέπτυξαν το ερωτηματολόγιο διαπροσωπικής κατεύθυνσης που τοποθετεί το άτομο στην κλίμακα της κοινωνικής ευαισθησίας.

Πολλές ερωτήσεις από αυτές που θα βρείτε παρακάτω, φαινομενικά, δεν σχετίζονται με το ερώτημα, όμως οι ερευνητές βασίστηκαν στα κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είχαν υψηλή κοινωνικής ευαισθησία.

Άλλα ενδιαφέροντα τεστ κοινωνικού περιεχομένου είναι τα παρακάτω

Είστε κοινωνικά αγχώδεις ή κοινωνικά ασφαλείς;

Πόσο ισχυρή είναι η κοινωνική σας εικόνα;

Το ψυχολογικό τεστ που μετρά την κοινωνική σας αυτοσυνείδηση

Μοιραστείτε το κουίζ για να δείτε τα αποτελέσματά σας


Πείτε μας ποιος είστε για να δείτε τα αποτλέσματά σας

Η κλίμακα της κοινωνικής ευαισθησίας Αποτέλεσμα: %%personality%%

Μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας


Google+


0%

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε