, ,

Το ψυχολογικό τεστ που μετρά την κοινωνική σας αυτοσυνείδηση

Το ψυχολογικό τεστ που μετρά την κοινωνική σας αυτοσυνείδηση Από όλα τα έμβια όντα, γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο που έχει αυτοσυνείδηση.

Το ψυχολογικό τεστ που μετρά την
κοινωνική σας αυτοσυνείδηση

Από όλα τα έμβια όντα, γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο που έχει αυτοσυνείδηση. Η ικανότητα να αποστασιοποιούμαστε και να παρατηρούμε τον εαυτό μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί εποικοδομητικά για να διορθώσουμε τις προβληματικές πτυχές του χαρακτήρα μας.

Advertisment

Μια μεγάλη έρευνα που διεξήχθη  από το Dr P. A. Pilkons στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ  αποκάλυψε δύο είδη αυτοσυνείδησης: την ιδιωτική και την κοινωνική. Η ιδιωτική αυτοσυνείδηση περιλαμβάνει αυτή την άχαρη φωνή που συνήθως μας επικρίνει και λέει “Είμαι χοντρός”, “Είμαι τεμπέλης”, ή “Είμαι αποτυχημένος”. Η κοινωνική αυτοσυνείδηση, από την άλλη, δείχνει πόσο ευαίσθητοι είμαστε τη γνώμη και στις απόψεις των άλλων.

Έτσι, οι άνθρωποι με υψηλή κοινωνική αυτοσυνείδηση είναι αυτοί που φοβούνται διαρκώς για το “Τι θα πει ο κόσμος”. Στην εποχή όπου η μορφή έχει περισσότερη σημασία από την ουσία, οι άνθρωποι δίνουν τεράστια σημαία στην εμφάνιση. Κρίνοντας από τα δισεκατομμύρια ευρώ που ξοδεύονται κάθε χρόνο σε ρουχισμό, καλλωπιστικά προϊόντα και πλαστικές επεμβάσεις, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εκπαιδευτεί να έχουμε μια πολύ υψηλή κοινωνική αυτοσυνείδηση.

Στο παρακάτω τεστ, ακολουθούν 8 ερωτήσεις που βασίζονται στην έρευνα του Dr P. A. Pilkons και θα επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε πόσο υψηλή είναι η κοινωνική σας αυτοσυνείδηση. Ή αλλιώς, πόσο πολύ σας νοιάζει για το “τι θα πει ο κόσμος”.

Advertisment

[viralQuiz id=66]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση