Να μάθεις να συγχωρείς

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή σου που πρέπει να φανείς ανώτερος των περιστάσεων. Υπάρχουν στιγμές στην ζωή σου που δεν φτάνει απλά να είσαι καλός με τους καλούς, αλλά πρέπει να είσαι καλός και με τους σκάρτους.

Όταν μπορέσεις να περάσεις αυτή την λεπτή γραμμή και να γίνεις ΥΠΕΡάνθρωπος, τότε μπορείς να λες στον εαυτό σου πως προσπάθησες και εσύ για να κάνεις καλύτερο αυτό τον κόσμο. Αν απλά αρκείσαι σε αυτά που κάνουν οι πολλοί, τότε μην ζητάς ιδιαίτερα ανταλλάγματα και ξεχωριστή ζωή.

Η μαγκιά στον άνθρωπο είναι να μπορεί να συγχωρεί ακόμη και αν ο άλλος δεν το αξίζει.

Να μπορεί να συγχωρεί ακόμη και αν ο άλλος δεν αλλάζει.

Να μπορεί να συγχωρεί ακόμη και αν ο άλλος δεν το ζητήσει.

Η μαγκιά στον άνθρωπο είναι να καταλάβει πως αν συγχωρήσει κάποιον, δεν το κάνει για τον «κάποιον», αλλά για να έχει καθαρή την ψυχή του.

Και πάντα με την κρυφή ελπίδα πως εκείνος που συγχώρησε, θα γίνει καλύτερος άνθρωπος στο μέλλον. Είτε αντιλήφθηκε την καλοσύνη του, είτε όχι.

Να μάθεις να συγχωρείς. Μόνο έτσι θα μάθεις να ζεις. Αληθινά. Να συγχωρείς.

Συγγραφέας Ηλέκτρα Αστέρη

Πιστεύω στους αγγέλους, στα παραμύθια και στο κάρμα. Κάποιες φορές ίσως παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Εργάζομαι ως αρχισυντάκτρια της ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής Happy Traveller και είμαι αρρωστάκι travel girl. Η ζωή μου γεμίζει όταν αγαπάω, όταν γράφω και όταν έχω αγκαλιά τα σκυλιά μου.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε