,

Τεστ: Επικοινωνείτε με το εσωτερικό σας παιδί;

Το εσωτερικό παιδί είναι ένα μέρος του εαυτού μας το οποίο συνήθως χάνουμε κατά την ενηλικίωση. Οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις της ενήλικης ζωής, το

Τεστ: Επικοινωνείτε με το εσωτερικό σας παιδί;

Το εσωτερικό παιδί είναι ένα μέρος του εαυτού μας το οποίο συνήθως χάνουμε κατά την ενηλικίωση. Οι υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις της ενήλικης ζωής, το άγχος και το στρες της επιβίωσης μας αποκόπτουν από αυτό το αγνό, καθαρό, γεμάτο αγάπη για τη ζωή, μέρος του εαυτού μας. Ο Καρλ Γιουνγκ αναφέρεται ως ο πρώτος εμπνευστής του όρου τον οποίο αναφέρει στο “Θεΐκό Αρχέτυπο του Παιδιού”. Ο Έμμετ Φοξ το αποκάλεσε “το παιδί των θαυμάτων”, ο Τσαρλς Γουίτφιλντ το αποκάλεσε το “εσωτερικό παιδί”.

Ο όρος “εσωτερικό παιδί” γίνεται πασίγνωστος στον κόσμο από το βιβλίο της Hugh Missildine, MD, “The inner Child of the Past”, το 1963. Έπειτα ακολούθησαν δεκάδες βιβλία  διακεκριμένων ψυχιάτρων, ψυχαναλυτών, ακόμα και πνευματικών ηγετών, οδηγώντας στη δημιουργία χιλιάδων βιβλίων, ομάδων και μεθόδων αυτογνωσίας που έχουν επίκεντρο την αποκατάσταση της επικοινωνίας μας με το εσωτερικό παιδί.

Advertisment

Διαβάστε: Το παιδί μέσα μας: Γιατί είναι τόσο σημαντική η αποκατάσταση της επικοινωνίας μας μαζί του;

Το παρακάτω τεστ θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε το κατά πόσο έχετε ανακαλύψει εκ νέου αυτή την πλευρά σας και σε τι βαθμό εκφράζεται μέσα σας.

Δείτε εδώ όλα τα ΤΕΣΤ

Advertisment

[viralQuiz id=160]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση