Κάθε ζευγάρι κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου ονειρεύεται τον ερχομό ενός παιδιού που θα ολοκληρώσει την ευτυχία του! Κάποιες φορές όμως αν και θεωρούμε δεδομένο ότι η σύλληψη είναι εύκολη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη απογοήτευση: Ενώ προσπαθούμε πολύ και επιθυμούμε όσο τίποτα άλλο αυτό το θείο δώρο, που ο ερχομός του θα φέρει την πληρότητα στην ζωή μας, δεν είναι τόσο εύκολο να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας!

Σήμερα, ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που η παρέμβασή της μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Η σπερματέγχυση πρωταρχικά και κατόπιν η εξωσωματική, μπορούν να μας φέρουν ένα βήμα πριν το όνειρό μας: την απόκτηση του δικού μας παιδιού!

Δυστυχώς, όμως, αν και περισσότεροι από 12.000 κύκλοι εξωσωματικής πραγματοποιούνται ετησίως στη χώρα μας, ακόμη και σήμερα παραμένει ταμπού! Πολλές γυναίκες, που καταφεύγουν στην μέθοδο αυτή, ισχυρίζονται ταξίδια αναψυχής ή ακόμη ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους και την συνοδεύουν από την έκφραση ότι ήταν κάτι μη αναμενόμενο και βρέθηκαν προ εκπλήξεως αυτού του γεγονότος και πολλά άλλα!

Αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι γυναίκες αυτές είναι ότι με οποιαδήποτε μέθοδο και αν συνέλαβαν το δικό τους αγγελούδι, δεν έχει καμιά σημασία. Είναι ολοκληρωτικά δικό τους! Αυτό που έχει σημασία είναι να το μεγαλώσουν με αγάπη, αξίες και ιδανικά! Πόσες μητέρες έχουν φέρει με φυσιολογική σύλληψη το παιδί τους στον κόσμο και αργότερα το εγκατέλειψαν σε κάποιο ίδρυμα; Ο τρόπος που θα αποκτήσεις το δικό σου παιδί δεν σε κάνει αυτομάτως καλή μητέρα! Επίσης σκεφτείτε ότι λέγοντας την εμπειρία σας αυτή, θα δώσετε κουράγιο σε τόσες γυναίκες που λαχταρούν ένα παιδί και αυτομάτως θα τους δώσετε ώθηση να μην τα παρατήσουν! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

H Aρφαρά Μαρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο όπου κατοικεί μόνιμα. Η καταγωγή της είναι από την πανέμορφη Σύμη. Σπούδασε marketing στο Αμερικανικό κολέγιο (Deree College). To πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο " Όσα έγραψε η μοίρα" , εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 απο την Αnima εκδοτική.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε