Εξωσωματική γονιμοποίηση: Γιατί είναι ακόμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία;

Κάθε ζευγάρι κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου ονειρεύεται τον ερχομό ενός παιδιού που θα ολοκληρώσει την ευτυχία του! Κάποιες φορές όμως αν και

Εξωσωματική γονιμοποίηση: Γιατί είναι ακόμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία;

Κάθε ζευγάρι κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου ονειρεύεται τον ερχομό ενός παιδιού που θα ολοκληρώσει την ευτυχία του! Κάποιες φορές όμως αν και θεωρούμε δεδομένο ότι η σύλληψη είναι εύκολη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια μεγάλη απογοήτευση: Ενώ προσπαθούμε πολύ και επιθυμούμε όσο τίποτα άλλο αυτό το θείο δώρο, που ο ερχομός του θα φέρει την πληρότητα στην ζωή μας, δεν είναι τόσο εύκολο να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας!

Σήμερα, ευτυχώς, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που η παρέμβασή της μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα! Η σπερματέγχυση πρωταρχικά και κατόπιν η εξωσωματική, μπορούν να μας φέρουν ένα βήμα πριν το όνειρό μας: την απόκτηση του δικού μας παιδιού!

Advertisment

Δυστυχώς, όμως, αν και περισσότεροι από 12.000 κύκλοι εξωσωματικής πραγματοποιούνται ετησίως στη χώρα μας, ακόμη και σήμερα παραμένει ταμπού! Πολλές γυναίκες, που καταφεύγουν στην μέθοδο αυτή, ισχυρίζονται ταξίδια αναψυχής ή ακόμη ανακοινώνουν την εγκυμοσύνη τους και την συνοδεύουν από την έκφραση ότι ήταν κάτι μη αναμενόμενο και βρέθηκαν προ εκπλήξεως αυτού του γεγονότος και πολλά άλλα!

Αυτό όμως που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι γυναίκες αυτές είναι ότι με οποιαδήποτε μέθοδο και αν συνέλαβαν το δικό τους αγγελούδι, δεν έχει καμιά σημασία. Είναι ολοκληρωτικά δικό τους! Αυτό που έχει σημασία είναι να το μεγαλώσουν με αγάπη, αξίες και ιδανικά! Πόσες μητέρες έχουν φέρει με φυσιολογική σύλληψη το παιδί τους στον κόσμο και αργότερα το εγκατέλειψαν σε κάποιο ίδρυμα; Ο τρόπος που θα αποκτήσεις το δικό σου παιδί δεν σε κάνει αυτομάτως καλή μητέρα! Επίσης σκεφτείτε ότι λέγοντας την εμπειρία σας αυτή, θα δώσετε κουράγιο σε τόσες γυναίκες που λαχταρούν ένα παιδί και αυτομάτως θα τους δώσετε ώθηση να μην τα παρατήσουν! Και αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση
Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση