,

Ποιος είναι ο χρονότυπός σας; Το επαναστατικό τεστ του κλινικού ψυχολόγου Michael Breus

Γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε 4 κατηγορίες χρονότυπων; Ο κλινικός ψυχολόγος Michael Breus, διπλωματούχος της Αμερικανικής Επιτροπής Ιατρικής του Ύπνου και μέλος της

Ποιος είναι ο χρονότυπός σας; Το τεστ του κλινικού ψυχολόγου Michael Breus

Γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε 4 κατηγορίες χρονότυπων; Ο κλινικός ψυχολόγος Michael Breus, διπλωματούχος της Αμερικανικής Επιτροπής Ιατρικής του Ύπνου και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ύπνου έχει γράψει δεκάδες ιατρικά βιβλία που αφορούν την χρονοβιολογία του ατόμου. Στο τελευταίο του βιβλίο όμως,Η Δύναμη του Πότε, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ο συγγραφέας δημοσιεύει ένα επαναστατικό ερωτηματολόγιο που σας βοηθά να ακολουθείτε το εσωτερικό σας ρολόι για να μεγιστοποιήσετε την υγεία, την ευτυχία και την παραγωγικότητά σας.. Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον χρονότυπό μας; Διότι νέες εμπεριστατωμένες έρευνες, αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια σωστή ώρα να κάνουμε τα πάντα, βάσει της βιολογίας και των ορμονών μας.

Ο Breus δίνει αναλυτικές συμβουλές για το πως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τον χρονότυπό μας για μέγιστη απόδοση αλλά και υγεία. Ο στόχος του βιβλίου δεν είναι απλά η διάγνωση. Δίνονται συγκεκριμένα εργαλεία συμβουλές και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Advertisment

Ο συγγραφέας τονίζει ότι ο συγχρονισμός παίζει πολύ πιο σπουδαίο ρόλο από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Για παράδειγμα, όταν η αγωγή για μια ασθένεια συμπίπτει με τον βιοχρόνο του ασθενή, μπορεί να του σώσει τη ζωή. Όταν σκεφτόμαστε σε αρμονία με τον βιοχρόνο μας, γινόμαστε πιο ευφυείς και πιο δημιουργικοί. Όταν τρώμε σύμφωνα με τον βιοχρόνο μας, είναι πιο εύκολο να μειώσουμε το βάρος μας. Το ίδιο και όταν ασκούμαστε, εργαζόμαστε ή διασκεδάζουμε.

4 χρονότυποι και η σημασία τους

Οι 4 χρονότυποι είναι:

Δελφίνι

Αρκούδα

Advertisment

Λιοντάρι

Λύκος

Κάθε άτομο έχει ένα κεντρικό βιολογικό ρολόι στον εγκέφαλό του και δεκάδες μικρότερα σε όλο του τον οργανισμό. Αλλά δεν κρατούν τα ρολόγια όλων των ανθρώπων τον ίδιο χρόνο. Το εσωτερικό ρολόι του φίλου σας μπορεί να ακολουθεί διαφορετικό ρυθμό από τον δικό σας, του συντρόφου σας ή των παιδιών σας. Οι διαφορετικοί χρονότυποι λοιπόν σχετίζονται με την ώρα της ημέρας κατά την οποία έχουμε τη μέγιστη ενέργεια.

Έτσι…

Τα δελφίνια αποτελούν το 10% του πληθυσμού. Κοιμούνται ελαφριά και ξυπνούν με το παραμικρό ήχο για να ειδοποιούν τους υπόλοιπους όταν κινδυνεύουν.

Τα λιοντάρια αποτελούν το 15 – 20% του πληθυσμού. Σηκώνο9νται νωρίς και προστατεύουν την ομάδα από πρωινά περιπλανώμενους θηρευτές.

Οι αρκούδες αποτελούν το 50%. Ο βιολογικός τους ρυθμός ακολουθεί την ανατολή και τη δύση του ήλιου. Κυνηγούν και συλλέγουν τροφή κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι λύκοι αποτελούν το 15 – 20%. Φιλούν την ομάδα τα βράδια και κοιμούνται όταν ξυπνούν τα λιοντάρια.

Κάντε το επαναστατικό τεστ για τη δύναμη του πότε και μάθετε τον χρονότυπό σας

Το τεστ που ακολουθεί είναι το βασικό ερωτηματολόγιο του χρονότυπου και συμπεριλαμβάνεται και στο βιβλίο Η δύναμη του Πότε, στο οποίο θα μπορέσετε να ανακαλύψετε όχι μόνο τι τύπος είστε αλλά θα αποτελέσει για εσάς το απόλυτο εγχειρίδιο με βάση το οποίο θα μπορείτε να προγραμματίζετε ποια είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε πενήντα και πλέον διαφορετικές δραστηριότητες.

[viralQuiz id=188]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση