Η Γιορτή της Ευγνωμοσύνης

Πλησιάζει η Ημέρα των Ευχαριστιών. Μια υπέροχη γιορτή, η οποία υμνεί την Ευγνωμοσύνη προς τον Ουράνιο Πατέρα για τις ευλογίες του. Γιορτάζεται κυρίως από

Η Γιορτή της Ευγνωμοσύνης

Πλησιάζει η Ημέρα των Ευχαριστιών. Μια υπέροχη γιορτή, η οποία υμνεί την Ευγνωμοσύνη προς τον Ουράνιο Πατέρα για τις ευλογίες του. Γιορτάζεται κυρίως από τους κατοίκους της Αμερικής την 4η Πέμπτη του Νοεμβρίου. Πολλοί λαοί στη διάρκεια της ιστορίας είχαν τελετές και γιορτές για να εκφράσουν την Ευγνωμοσύνη τους προς τη μέγιστη δύναμη εξ ουρανού, προς το δημιουργό της ύπαρξης τους, αυτό που αποκαλεί ο κάθε άνθρωπος θεό του. Γιατί η Ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα που εξασφαλίζει την απόλυτη γαλήνη στις ζωές όλων των ανθρώπων.

Η κόρη μου, μου ζήτησε φέτος να γιορτάσουμε και εμείς την Ημέρα των Ευχαριστιών. Και χωρίς δεύτερη σκέψη της είπα πως θα μου άρεσε και εμένα πάρα πολύ, γιατί πιστεύω πως όλες οι θετικές συνήθειες που δημιουργούν αρμονία, από όπου και αν προέρχονται θα πρέπει να λειτουργούν ως έμπνευση. Τώρα που γράφω αυτό το άρθρο, συνειδητοποιώ και επιβεβαιώνω για μια ακόμη φορά, πως όλα είναι ενέργεια και η πηγή είναι η ίδια, ο σκοπός είναι ο ίδιος.

Advertisment

Σκέφτηκα λοιπόν να μη περιορίσω την ενέργεια και τη δυναμική της εποχής και της Ευγνωμοσύνης μόνο στο δείπνο με τα αγαπημένα μου πρόσωπα για την Ημέρα των Ευχαριστιών αλλά να την αξιοποιήσω στο μέγιστο, παίρνοντας έμπνευση από όλα αυτά που γνωρίζω πως λειτουργούν αρμονικά με τον άνθρωπο και του προσφέρουν γαλήνη και ισορροπία αυτή την εποχή, τα οποία με χαρά μοιράζομαι μαζί σας.

Τετράδιο Ευγνωμοσύνης

Το τετράδιο Ευγνωμοσύνης είναι μια από τις καλύτερες συνήθειες που υιοθέτησα ποτέ και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Πάρτε ένα καινούργιο τετράδιο και αφιερώστε το στην Ευγνωμοσύνη. Δηλώστε τη πρόθεση να καταγράφετε καθημερινά για τις επόμενες 30 ημέρες στο τετράδιο της Ευγνωμοσύνης σας, δέκα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων στη ζωή σας στο παρόν. Μπορείτε κάθε μέρα να διαλέγετε και ένα διαφορετικό τομέα της ζωή σας για τον οποίο θέλετε να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας.

Τα θετικά αποτελέσματα που θα δείτε στους τομείς της ζωής σας για τους οποίους θα εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας θα σας εντυπωσιάσουν!

Advertisment

Διαλογισμός

Τα οφέλη του διαλογισμού στον άνθρωπο είναι πολλά. Μόλις δέκα λεπτά διαλογισμού με απλές αναπνοές έχουν την ικανότητα να μας απαλλάξουν από το στρες και να επαναφέρουν ψυχή, σώμα και πνεύμα σε κατάσταση γαλήνης και ισορροπίας. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει επίσης να κατανοήσετε τη δική σας σκέψη και να τη μετατρέψετε από αρνητική σε θετική. Αυτή την εποχή μπορείτε να δοκιμάστε το διαλογισμό νωρίς το βράδυ ως μια μορφή χαλάρωσης και προετοιμασίας για το βραδινό ύπνο. Οι αναπνοές του διαλογισμού θα δυναμώσουν και τους πνεύμονες σας, οι οποίοι σύμφωνα με τη Κινέζικη Ιατρική ενδυναμώνονται αυτή την εποχή και από το στοιχείο του μετάλλου.

Φθινοπωρινή Διατροφή

Αυτή η εποχή είναι ιδανική για να εξισορροπήσετε το βάρος σας και να ενδυναμώσετε τους πνεύμονες και το παχύ έντερο σύμφωνα με τη Κινέζικη Ιατρική. Προτιμήστε πλούσιες και ζεστές τροφές, όπως καρύδια, ψάρι, σούπες και φυσικά έλαια. Λαχανικά ρίζας, όπως γλυκοπατάτες, καρότα, παντζάρια, σκόρδο και κρεμμύδι καθώς και θερμαντικές τροφές όπως το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ, το κάρι, το πιπέρι και η μουστάρδα. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι επίσης ιδανικά και τα πλούσια φρούτα όπως η μπανάνα και το μάγκο.

Φενγκ Σούι

Το Φενγκ Σούι αποτελεί ένα από τα οκτώ σκέλη της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Είναι το μόνο από τα οκτώ σκέλη που δεν ανήκει στο φυσικό σώμα αλλά στο περιβάλλον, αλλά όλα τα σκέλη έχουν ένα κοινό σκοπό. Σκοπός είναι η βελτίωση και διατήρηση της καλής υγείας και ισορροπίας, φέρνοντας καλή ενέργεια μέσα στο σώμα και στο χώρο ενός ανθρώπου.

Όταν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την Ευγνωμοσύνη, τις Ευλογίες και τη Βοήθεια στη ζωή μας, το κάνουμε με τις απαραίτητες ενεργειακές θεραπείες της μεθόδου του Φενγκ Σούι στα Βορειοδυτικά των χώρων μας.

Ο Βορειοδυτικός προσανατολισμός έχει ως τρίγραμμά του το Quian, που σημαίνει Ουρανός-Πατέρας. Ο Ουρανός είναι η δημιουργική ουράνια δύναμη από την οποία συμβαίνουν τα πάντα. Χαρακτηρίζεται ως μεταλλικό στοιχείο, επειδή το μέταλλο προέρχεται από τους ουρανούς όταν τα αστέρια καταλήγουν σε σούπερ νόβα. Τότε είναι που τα άτομα συγχωνεύονται, αυξάνουν τη μάζα τους και μετατρέπονται σε βαρύτερα στοιχεία όπως ο σίδηρος, ο χρυσός και ο αργυρός.

Η εποχή που αντιστοιχεί ενεργειακά στις ιδιότητες αυτού του τρίγραμματος, είναι τα τέλη του Φθινοπώρου.Όλα λειτουργούν με τόση αρμονία μεταξύ τους!

Τώρα λοιπόν, είναι μια καλή ευκαιρία για να εκφράσουμε την Ευγνωμοσύνη μας για τις ευλογίες, τη βοηθητική και ευεργετική ενέργεια που έχουμε στη ζωή μας στα Βορειοδυτικά των χώρων μας.

Επιλέξτε τέχνη που να εκφράζει αυτή την ενέργεια για εσάς, όπως μια ζωγραφιά Αγγέλου, μια εικόνα ή ένα όμορφο απόφθεγμα ευγνωμοσύνης. Βάλτε τη τέχνη αυτή μέσα σε μια μεταλλική κορνίζα και τοποθετήστε τη σε κάποιο Βορειοδυτικό προσανατολισμό του χώρου σας.

Δώστε χώρο στη ζωή σας για αυτές τις υπέροχες πρακτικές.
Γιατί η Ευγνωμοσύνη θρέφει τη γαλήνη.
Και η γαλήνη είναι το μυστικό για μια Ευήμερη και Ευτυχισμένη Ζωή.

Έλενα Αρσένογλου – Beyond Decoration

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του
Γιατί ορισμένοι άνθρωποι αγχώνονται περισσότερο όταν προσπαθούν να χαλαρώσουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση