Ο άνδρας από την γέννησή του έχει καταγεγραμμένο στο DNA του τον ρόλο του κυνηγού. Έναν ρόλο που εκδηλώνεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. Μαθαίνει από μικρός κιόλας ότι είναι η κολώνα του σπιτιού, ο κουβαλητής, ο διαπραγματευτής που κάνει τα πάντα για να μην λείψει τίποτα από τους ανθρώπους που αγαπά.

Είναι τόση η προσήλωση του σε αυτό το ρόλο που ξεχνά το πιο βασικό αυτόν του Φλερτ. Οι μεγάλες αλλαγές στη οποία υπόκειται η κοινωνία μας ωθούν τον άνδρα σε ακόμα πιο περίπλοκες καταστάσεις αφού προσπαθεί μονίμως να κάνει το καλύτερο δυνατό να μην κάνει λάθη. Φτάνει να αναλώνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο κυνήγι του προς το ζην καλύπτοντας έτσι την γενετήσια ανάγκη του για επιβίωση.

Αυτό δεν μάθαμε άλλωστε πως άνδρας ισχυρός είναι αυτός που έχει μια Α οικονομική επιφάνεια για να μπορεί να παρέχει ασφάλεια στο περιβάλλον του. Μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα λοιπόν δράσης και σκέψης ξεχνά πως είναι να φλερτάρει με την ίδια την ζωή αφού τελικά πρότερη ανάγκη του είναι να είναι οι οικείοι του ευτυχισμένοι και στο τέλος ο ίδιος. Το φλερτ είναι μια διαδικασία με τον εαυτό που ξεκινά από την ανάγκη να αρέσω στους άλλους.

Πόσο όμως φλερτάρω με αυτό που έχω πετύχει στη καθημερινότητά μου;
Πόσο φλερτάρω με την απόλαυση των αγαθών που κατέκτησα;
Με την χαρά ότι ακόμα και αν σήμερα δυσκολεύτηκα κατέληξα νικητής;

Φλερτ σημαίνει πάθος και για να έχω πάθος χρειάζεται να βρω τι είναι αυτό που με παθιάζει καθημερινά. Θυμάσαι πως όταν φλέρταρες και είχες πάθος ήσουν ασταμάτητος; Γιατί τότε και όχι τώρα; Τι άλλαξε.

Θα μου πεις οι συνθήκες… Πόσο γρήγορα προσαρμοζόμαστε στις καθημερινές αλλαγές που συμβαίνουν ασταμάτητα. Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία γύρω μας, άνδρα. Το θέμα είναι αν θέλω να παραμείνω θεατής στο έργο της ζωής μου, κολλημένος στον θυμό για όλα αυτά που είχα και έχασα. Εσύ τι θα συμβούλευες έναν κολλητό σου να κάνει σήμερα διαφορετικό για να ανακτήσει τα κεκτημένα του;

Γιάννης Γαλανός

Συγγραφέας Γιάννης Γαλανός

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ελευσίνα Αττικής, σπούδασα στο Mediterranean College συμβουλευτική ψυχολογία και παρακολούθησα όλες τις μεθόδους ψυχοθεραπείας. Εξειδικεύτηκα για δέκα χρόνια στην μέθοδο της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας. Εργάζομαι ως σύμβουλος ψυχικής υγείας-ψυχοθεραπευτής και είμαι εξειδικευμένος σύμβουλος σε ότι αφορά την ανδρική φύση. Κάνω ατομικές, ομαδικές συνεδρίες καθώς και το σεμινάριο μόνο για άντρες με τίτλο “Men’s Up”.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε