Ένα Θαύμα η Καρδιά σου

Κάθε μέρα μια Γιορτή στη Ζωή μας. Σήμερα μεγάλη και τρανή ημέρα για να γιορτάσουμε ένα Θαύμα. Γιορτάζουμε την Υπέροχη, την Φανταστική, την Λειτουργική, την

Ένα Θαύμα η Καρδιά σου

Κάθε μέρα μια Γιορτή στη Ζωή μας. Σήμερα μεγάλη και τρανή ημέρα για να γιορτάσουμε ένα Θαύμα.
Γιορτάζουμε την Υπέροχη, την Φανταστική, την Λειτουργική, την Δημιουργική την Ευαίσθητη, την Αγαπησιάρα Καρδιά!

Όλα ξεκινούν από την Καρδιά, όπου μας ρυθμίζει και μας προσφέρει ψυχική και σωματική αναζωογόνηση. Η Καρδιά μας δημιουργήθηκε για να μας ρυθμίζει, και για να Δίνει Αγάπη και Χαρά.

Advertisment

Γράφω για όλους τους ανθρώπους που μέσα στην τρέλα της καθημερινότητας, ξεχνούν τελείως ότι υπάρχει εκεί, και το μόνο που αναζητά είναι καλά συναισθήματα για να νιώθει υγιής. Μόνο τότε εξασφαλίζουμε τη σωστή λειτουργία της. Για αυτό πρέπει να προσέχουμε πολύ τι δίνουμε (προσφέρουμε).

Είναι και θέμα υγείας. Μη τη μαυρίζετε και μη τη δηλητηριάζετε άσκοπα, γιατί θα σας προδώσει και δεν θα φταίει εκείνη αλλά εσείς. Δική σας η Καρδιά, δική σας και η απόφαση.

Αρχίστε ξανά από την αρχή να αγαπάτε, να αγαπάτε, να Αγαπάτε τα πάντα και τους πάντες.

Advertisment

Στην αρχή λίγο, ίσως να σας δυσκολέψει με ορισμένα άτομα και καταστάσεις, αλλά τα πάντα στη ζωή μας γίνονται με τρόπο και όχι με κόπο, θα το βρείτε το δικό σας τρόπο είμαι σίγουρη. Για αυτό σας λέω, ας αγαπήσουμε πρώτα τον υπέροχο εαυτό μας, που τον ταλαιπωρούμε συνεχόμενα με αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα, και επιτέλους ας φυτέψουμε μέσα στη Καρδιά μας, ότι πιο όμορφο και ωραίο μπορούμε να σκεφτούμε -και υπάρχουν πολλά όμορφα και ωραία. Και τότε θα γίνει το θαύμα!

Γιατί η καλή μας η Καρδιά μόνο με ένα θαύμα μπορεί να παρομοιαστεί. Μπορεί να πέρασε και να περάσει στιγμές μεγάλων ταραχών και αλλαγών, μπορεί να περάσει και άλλο πόνο, αλλά όταν την προσέχουμε και την τροφοδοτούμε με την Αγάπη που της αρμόζει όλα αποδυναμώνονται και ξαναγίνεται δυνατή και πλούσια και νιώθει τόσο μεγάλη που χωράει τον κόσμο όλο.

Όσες χαρές τις προσφέρουμε τόση δύναμη παίρνει, όσο πιο πολύ γελάμε τόσο πιο χαρούμενη την κάνουμε. Ας εστιάζουμε στα καλά που είναι πολλά στη ζωή μας και ας προσπερνάμε γρήγορα τα δυσάρεστα που και αυτά είναι πολλά στη ζωή μας. Η μεγάλη βαρύτητα είναι στα καλά, και η δυνατότητα μας να τα κάνουμε καλύτερα στη ζωή μας. Αυτή η υπέροχη δύναμη ζωής που μας προσφέρει η καρδιά, μας κρατάει ζωντανούς για να ερωτευόμαστε και να αγαπούμε, και όχι για να την πλημμυρίζουμε με κακία, μίσος και αντιπαραθέσεις.

Είναι τόσο ευαίσθητη και τόσο εύθραυστη που χρήζει άπειρης προσοχής και φροντίδας. Πόσες φορές δεν σας έχει λαχταρήσει όταν την πιάνει μια ανεξήγητη ταραχή και εσείς τρομάζετε, και τότε θυμάστε ότι είναι εκεί, εκεί μέσα στο στέρνο σας, σαν όργανο ζωής. Το πολυτιμότερο όργανο του ανθρώπου που μπορεί να κάνει την διαφορά σε όλα, να αλλάξει συθέμελα τον κόσμο όλο, είναι η Καρδιά.

Γιατί αισθάνεται, μπορεί να μισεί, να πονάει, να ερωτεύεται, να αγαπάει, να συγχωρεί, στο δικό μας χέρι είναι με τι θα την τροφοδοτούμε. Έχουμε το χρόνο και την γνώση να αγαπάμε!

Ξέρουμε και τι πρέπει, και πως πρέπει να το κάνουμε. Ας μη τα ξεχνάμε όλα αυτά, και αν παρασυρόμαστε καμιά φορά (γιατί άνθρωποι είμαστε), πρέπει αυτομάτως και χωρίς δεύτερη σκέψη να την πλημμυρίζουμε με αγάπη και μόνο αγάπη. Κέρδος θα το έχουμε, και θα το βρούμε μπροστά μας, γιατί όταν η Καρδιά μπορεί και ξέρει να αγαπά, πάντα μα πάντα προσελκύει Καρδιές που ξέρουν να αγαπάνε.

Αυτό σας το λέω εκ πείρας.

Ας συγκεντρωθούμε στους χτύπους της και ας ηρεμήσουμε, πλημμυρίστε την με αγάπη.

Η Καρδιά μου σας λατρεύει.

Irini Miller – Συμβουλευτική Ψυχολόγος – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πρώτος και μοναδικός άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις ανάγκες μου, είμαι εγώ!
Από τη Συναισθηματική Καταιγίδα στην Ηρεμία: Προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή
Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση