Τελικά τι είναι η Ευτυχία;

Υπάρχει μια συνεχόμενη αναβολή στο να νιώσουμε την Ευτυχία και να την απολαύσουμε.

Τελικά τι είναι η Ευτυχία;

Είναι εφικτή στη σημερινή μας εποχή ή είναι άπιαστο όνειρο;
Και αν είναι Ναι η απάντηση!
Πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε και να την έχουμε συνεχόμενα στη ζωή μας;

Πολλοί πιστεύουν και την συνδέουν με την Επιτυχία!
Για σκεφτείτε το καλά, προτού δώσετε τον δικό σας ορισμό.
Κατηγορηματικά λοιπόν σας βεβαιώνω δεν είναι ούτε αδερφή ούτε συνοδός της Επιτυχίας.

Advertisment

Αναλογιστείτε αυτά που ακούτε από άλλους και αυτά που λέμε εμείς οι ίδιοι, πόσες φορές δεν έχουμε πει, όταν ολοκληρώσω αυτό το έργο θα είμαι ευτυχισμένη/ος, όταν αγοράσω αυτό το αυτοκίνητο, όταν τελειώσω το σπίτι μου που το χτίζω ή το ανακαινίζω, όταν βρω τον κατάλληλο σύντροφο ή όταν τελειώσουν τα παιδιά τις σπουδές τους, όταν βάλω κάποια χρήματα στην άκρη, όταν τακτοποιήσω κάποιες υποχρεώσεις που έχω, όταν, όταν, όταν!

Υπάρχει μια συνεχόμενη Αναβολή στο να νιώσουμε την Ευτυχία και να την απολαύσουμε, και αν τύχει και επιτέλους την νιώσουμε κάποια στιγμή μετά από κάτι που πετύχαμε ότι και αν είναι αυτό, δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι είχε παρά μόνο ελάχιστη διάρκεια!

Και ξαναρχίζουμε να αναρωτιόμαστε, γιατί δεν κράτησε λίγο παραπάνω, τι δεν κάνω καλά και δεν είμαι ευτυχισμένη/ος, πως μπορώ να βρω τι ήταν αυτό το υπέροχο συναίσθημα, και πως μπορώ να το ξαναπυροδοτήσω, μήπως και ξανανιώσω και πάλι τόοοοοσο Υπέροχα όπως τότε!

Advertisment

Πολλές φορές πιάνουμε την σκέψη μας να ταξιδεύει στο παρελθόν σε στιγμές που είχαμε νιώσει αυτό το υπέροχο συναίσθημα και στα χείλη μας σχηματίζετε ένα χαμόγελο, που γίνεται μετά από λίγο πικρό χαμόγελο λόγω της απουσίας αυτής της χαράς!

Σαν βρε παιδί μου να έχουμε βαλθεί να την αποφεύγουμε τελικά, γιατί με το που πάει κάτι να στρώσει και να την νιώσουμε, την χαλάμε από μόνοι μας λέγοντας χίλιες μύριες δικαιολογίες.

Ναι ναι, χάρηκα πολύ που το παιδί μου τελικά μπήκε πρώτος στο πανεπιστήμιο που ήθελε… αλλά… τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Ποια Ευτυχία… ούτε μια μέρα δεν κράτησε!

Ναι ναι, επιτέλους τελειώσαμε με την τράπεζα το δάνειο, ύστερα από τόσα χρόνια, αλλά τώρα πια είναι αργά για πολλά πολλά στα οικονομικά μας γιατί είναι δύσκολες οι εποχές!

Έλεος πια!
Αν δεν είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι που να την βρούμε την Ευτυχία, ούτε η ίδια θα θέλει να μας βρει στο τέλος.

Για αυτό σας λέω, για να το ξαναπάμε από την αρχή το όλο θέμα!
Επειδή είναι στη φύση μας να προσπαθούμε να εξελιχθούμε με ότι και αν αυτό συνεπάγετε για τον καθένα μας, αφήνουμε να γλιστράει η Ευτυχία μέσα από τα ίδια μας τα χέρια!
Και ξέρετε πως το κατορθώνουμε αυτό το ακατόρθωτο;

Θα εκπλαγείτε!
Μας γλιστράει μέσα από τα χέρια μας γιατί απλά την αφήνουμε να μας γλιστρήσει, είναι Εκεί την έχουμε Ήδη, βρίσκεται Μέσα στον Καθένα μας, σε Όλους μας, απλά δεν το ξέραμε ότι την κατέχουμε ότι είναι ολοδική μας και μπορούμε να την βιώσουμε να την απολαμβάνουμε συνέχεια (πάντα θα υπάρχει κάτι στη ζωή μας, που θα μας ταράζει και θα ξεχνάμε ότι είναι εκεί και περιμένει να την απολαύσουμε)!

Και ξέρετε κάτι πολύ σημαντικό; Είναι πολύ εθιστικό αυτό το συναίσθημα!
Δεν σας λέει κανείς ότι θα λυθούν ως δια μαγείας τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, αλλά σιγουρότατα όταν την Νιώθεις την Ευτυχία Σύμμαχο σου, είναι τόσο μα τόσο εύκολα να τα διαχειριστείς Όλα, όπου απορείς και εσύ αλλά και οι άλλοι που σε βλέπουν πως τα καταφέρνεις τόσο καλά στα πάντα!

Για κοιτάξτε μέσα σας, κοιτάξτε καλά, τι βλέπετε; Μα φυσικά είναι εκεί και σας περιμένει να την βάλετε οδηγό στη ζωή σας για να λύσετε και να απολαύσετε το μεγαλείο της Ζωής!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

feng-shui
Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία
Η θεραπεία της παρουσίας: Όταν είμαστε παρόντες, βοηθάμε τους άλλους να ανοίξουν την πόρτα σε έναν κόσμο ευκαιριών
Πώς το παιδικό τραύμα επηρεάζει την υγεία μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση