,

Υγιεινές τροφές που μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σας

Mπορεί να εκπλαγείτε με το γεγονός ότι ακόμα και μια απλή αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, μπορεί να μεταμορφώσει το σώμα σας.

Υγιεινές τροφές που μπορούν να μεταμορφώσουν το σώμα σας

Είστε κολλημένοι πίσω από ένα γραφείο ή σταθεροί δίπλα σε ένα βαρύ μηχανικό εξοπλισμό για 8 με 20 ώρες την ημέρα; Μια τέτοια ασχολία αφήνει ελάχιστο χρόνο και χώρο για άσκηση και υγιεινή ζωή, ειδικά όταν προσθέσουμε και τις άλλες καθημερινές ευθύνες που έχετε να ολοκληρώσετε. Εντούτοις, μπορεί να εκπλαγείτε με το γεγονός ότι ακόμα και μια απλή αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες, μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας και στην ουσία να μεταμορφώσει το σώμα σας.

Ορισμένες τροφές περιέχουν σχεδόν τα πάντα, από αντιοξειδωτικά μέχρι υγιεινά λιπαρά για την καρδιά. Εκτός από αυτό, ορισμένες τροφές μάς προσφέρουν περισσότερη ενέργεια, διευκολύνοντάς το δύσκολο καθημερινό έργο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Παρακάτω, θα εστιάσουμε σε ορισμένες από τις πιο εκπληκτικές επιλογές.

Advertisment

Αβοκάντο: μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών

Οι καρδιακές προσβολές γίνονται ένα ολοένα σοβαρότερο πρόβλημα εξαιτίας της παχυσαρκίας στον Δυτικό κόσμο. Τούτου λεχθέντος, απλά και μόνο η αντικατάσταση του 5% της ημερήσιας πρόσληψης σε κορεσμένα λιπαρά (τυρί και βούτυρα) με αβοκάντο, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής κατά 1/3. Το αβοκάντο είναι επίσης εφοδιασμένο με φυτικές στερόλες. Αυτές έχουν την ικανότητα να μπλοκάρουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στον οργανισμό.

Φασόλια: απορροφούν τη χοληστερίνη

Ποιος δεν θα ήθελε μια νόστιμη σούπα με φασόλια; Τα φασόλια είναι εξαιρετικά υγιεινά για εμάς, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που τους επιτρέπουν να απορροφούν τη χοληστερόλη πριν αυτή κολλήσει στα τοιχώματα των αρτηριών. Έτσι βοηθά τον οργανισμό σας να ξεφορτωθεί εκείνες τις ανεπιθύμητες τοξίνες με ευκολότερο τρόπο απ’ ότι θα έκανε συνήθως. Μαζί με τη μείωση της χοληστερίνης κατά 10-15%, τα φασόλια διαθέτουν επίσης την ικανότητα να μειώνουν την αρτηριακή πίεση, ξεκουράζοντας τις αρτηρίες σας και ενισχύοντας την αποτελεσματική τους λειτουργία.

Καβούρια: εφοδιασμένα με αμέτρητες βιταμίνες

Δεν μπορείτε να έχετε ένα ολοκληρωμένο υγιεινό διατροφικό πλάνο χωρίς κρέας, σωστά; Εδώ θα μάθετε ότι η νούμερο ένα πηγή κρέατος και πρωτεΐνης μπορεί να είναι το καβούρι (και ειδικά τα πόδια του). Τα καβούρια είναι εφοδιασμένα με αμέτρητες απαραίτητες βιταμίνες που ο οργανισμός χρειάζεται, για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει επαρκώς. Έχουν επίσης την ικανότητα να σας παρέχουν περισσότερη ενέργεια, να βοηθούν την κυτταρική λειτουργία και να ενδυναμώνουν τα οστά. Δεν τα βρίσκουμε εύκολα στην αγορά, αλλά μπορείτε να ψάξετε στις μεγαλύτερες, όπου θα έχουν σίγουρα μεγάλη ποικιλία θαλασσινών.

Advertisment

Μύρτιλα: Kαταπολεμούν την απώλεια της μνήμης

Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια τροφή που είναι ικανή να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης; Είναι σίγουρα μια υπερτροφή, που όμως μπορούμε να βρούμε άφθονη στην αγορά και είναι απλά τα μύρτιλα. Αυτοί οι σκουρόχρωμοι, μικροί καρποί βοηθούν ακόμα και στην τόνωση της υγείας του ουροποιητικού συστήματος, επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν ορισμένα βακτήρια να παραμείνουν στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης.

Εκτός από την καταπολέμηση επίσης της δυσκοιλιότητας, τα μύρτιλα μπορούν να καταναλωθούν σε διάφορες μορφές, σε γλυκά/τάρτες, σε smoothie/χυμό, παγωμένα ή και στα πρωινά σας δημητριακά με γάλα. Μπορείτε εύκολα, λοιπόν, να τα προσθέσετε στο καθημερινό σας διατροφικό μενού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση