,

Η Ακρόπολη είναι το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης για το 2018

Η Αθήνα είχε την τιμητική της φέτος στα 25α World Travel Awards, που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσά μας. Έλαβε τρία κορυφαία βραβεία με το πιο σημαντικό να

Η Ακρόπολη είναι το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης για το 2018

Η Αθήνα είχε την τιμητική της φέτος στα 25α World Travel Awards, που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσά μας. Έλαβε τρία κορυφαία βραβεία με το πιο σημαντικό να είναι το βραβείο για το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ευρώπης, το οποίο δόθηκε φυσικά στην Ακρόπολη.

Τα World Tourist Awards θεωρούνται τα «όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας» και φέτος εκτός από την Αθήνα, υποψήφιες ήταν 13 ακόμα πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Άμστερνταμ, του Βερολίνου, της Κοπεγχάγης, του Παρισιού, του Λονδίνου και της Ρώμης. Η πόλη μας όμως κατάφερε να αποσπάσει το φετινό βραβείο «Europe’s Leading Tourist Attraction 2018».

Advertisment

Το τρίτο βραβείο αφορούσε στην καλύτερη εθνική τουριστική στρατηγική και καμπάνια για το 2018, «Europe’s Leading National Tourism Strategy & Campaign 2018», που έλαβε ο ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και η οποία βέβαια κατάφερε να προσελκύσει ακόμα περισσότερους τουρίστες στη χώρα μας από όλο τον κόσμο.

Λαμβάνοντας τα βραβεία, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δήλωσε πως η Αθήνα έχει γίνει ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουρισμός με επιδόσεις ρεκόρ την τελευταία τριετία και με μέσο όρο διαμονής τις τρεις με τέσσερις μέρες. Φέτος, η χώρα αναμένεται να υποδεχτεί περισσότερους από 32 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Η στοχευμένη στρατηγική της χώρας κατάφερε να μετατρέψει την Αθήνα από σταθμό διέλευσης τουριστών σε βασικό, δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Αυτά τα δεδομένα έχουν διαμορφώσει ένα ελκυστικό πλαίσιο που προσελκύει όλο και περισσότερες τουριστικές επενδύσεις, ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και τους ξένους επενδυτές.

Advertisment

Η Ακρόπολη παραμένει ένα από τα κυριότερα τουριστικά αξιοθέατα παγκοσμίως, δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας της αρχαίας ελληνικής ιστορίας μας. Τα μνημεία της Ακρόπολης έχουν αντέξει πολυάριθμες καταστροφές στο παρελθόν και γίνονται συνεχώς προσπάθειες αναστήλωσης και συντήρησης τους. Το νέο μουσείο της Ακρόπολης ανέδειξε ακόμα περισσότερο τον προορισμό τα τελευταία 8 χρόνια, προσφέροντας άριστες υπηρεσίες, με μόνιμες και προσωρινές εκθέσεις και με πολλά δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση