Το ηλεκτρονικό εισιτήριο έρχεται από φέτος και στους αρχαιολογικούς χώρους. Το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία εγκατάστασης, εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e- Ticketing) και των αντίστοιχων μονάδων ελέγχου πρόσβασης των επισκεπτών στα αρχαιολογικά μνημεία της χώρας.

Το σύστημα ξεκινά σε πρώτη φάση στην Ακρόπολη και στους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους), στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Στόχος είναι ο καλύτερος έλεγχος πρόσβασης των επισκεπτών, αλλά και η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου χωρίς κάποια ταλαιπωρία. Επιπλέον, μέσω αυτού του μέτρου, θα μπορούν να συνάγονται ασφαλέστερα και πληρέστερα συμπεράσματα για την ετήσια και μηνιαία επισκεψιμότητα στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού, «μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Το έργο υλοποιείται με τη βοήθεια και δωρεά της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και με φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε