,

Χρυσό μετάλλιο για Έλληνα φοιτητή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Ο Γεώργιος Κοτσοβόλης, φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο στον 25ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό (IMC – International Mathematics Competition).

Χρυσό μετάλλιο για Έλληνα φοιτητή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών

Ο Γεώργιος Κοτσοβόλης, φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, κατέκτησε επάξια το χρυσό μετάλλιο στον 25ο Μαθηματικό φοιτητικό διαγωνισμό (IMC – International Mathematics Competition). Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στις 22- 28 Ιουλίου και είναι η δεύτερη χρονιά που παίρνει την πρωτιά ο Έλληνας φοιτητής.

Το International Mathematics Competition είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός στο πεδίο των μαθηματικών και κάθε χρόνιο διοργανώνεται από το University College του Λονδίνου.

Advertisment

Οι φοιτητές – συμμετέχοντες διαγωνίζονται σε 5 προβλήματα την ημέρα για δύο συνεχόμενες ημέρες και στον φετινό διαγωνισμό οι συμμετέχοντες ήταν 350 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια του κόσμου.

Το ΕΚΠΑ συμμετέχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών από το ακαδημαϊκό έτος 2007 – 8 και κάθε χρόνο λαμβάνει καλή θέση. Ο Γεώργιος Κοτσοβόλης όμως έκανε το πανεπιστήμιο και τη χώρα του ιδιαίτερα υπερήφανους με την ξεχωριστή νίκη του. Τα έξοδα συμμετοχής του φοιτητή καλύφθηκαν από τον Δήμο Ν. Ιωνίας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση