Η ανοιχτή επιστολή ενός τυφλού μαθητή που “μιλά” στις συνειδήσεις μας

Ο μικρός Θανάσης αποφάσισε σε μια έκθεσή του να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στις μετακινήσεις του στην πόλη που ζει. Το αγόρι

Η ανοιχτή επιστολή ενός τυφλού μαθητή που "μιλά" στις συνειδήσεις μας

Ο μικρός Θανάσης αποφάσισε σε μια έκθεσή του να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στις μετακινήσεις του στην πόλη που ζει. Το αγόρι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης και μετακινείται με ειδικό μπαστούνι. Όμως, τόσο οι υποδομές της πόλης, όσο και η ανεύθυνη συμπεριφορά των υπόλοιπων κατοίκων δυσκολεύουν και παρακωλύουν την καθημερινότητά του, θέτοντάς τον ακόμα και σε κίνδυνο τραυματισμού.

Η έκθεση αποτελεί “γροθιά στο στομάχι” δείχνοντας την ανευθυνότητα και την έλλειψη πρόβλεψης από πλευράς δήμων, πολιτών, αλλά και αστυνομίας. Η ευθύνη είναι τόσο ατομική, όσο και συλλογική. Ο Θανάσης δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιες δυσκολίες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν ανεξάρτητα, επειδή παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας πάνω σε πεζοδρόμια, μπλοκάρουμε τις μπάρες εισόδου και φτιάχνουμε αναποτελεσματικούς και επικίνδυνους δρόμους. Ίσως αυτή η έκθεση μας κινητοποιήσει να αλλάξουμε.

Η ανοιχτή επιστολή ενός τυφλού μαθητή που μιλά στη συνείδησή μας

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε