,

Η ανοιχτή επιστολή ενός τυφλού μαθητή που “μιλά” στις συνειδήσεις μας

Ο μικρός Θανάσης αποφάσισε σε μια έκθεσή του να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στις μετακινήσεις του στην πόλη που ζει. Το αγόρι

Η ανοιχτή επιστολή ενός τυφλού μαθητή που "μιλά" στις συνειδήσεις μας

Ο μικρός Θανάσης αποφάσισε σε μια έκθεσή του να γνωστοποιήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στις μετακινήσεις του στην πόλη που ζει. Το αγόρι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης και μετακινείται με ειδικό μπαστούνι. Όμως, τόσο οι υποδομές της πόλης, όσο και η ανεύθυνη συμπεριφορά των υπόλοιπων κατοίκων δυσκολεύουν και παρακωλύουν την καθημερινότητά του, θέτοντάς τον ακόμα και σε κίνδυνο τραυματισμού.

Η έκθεση αποτελεί “γροθιά στο στομάχι” δείχνοντας την ανευθυνότητα και την έλλειψη πρόβλεψης από πλευράς δήμων, πολιτών, αλλά και αστυνομίας. Η ευθύνη είναι τόσο ατομική, όσο και συλλογική. Ο Θανάσης δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει καθημερινά τέτοιες δυσκολίες. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν ανεξάρτητα, επειδή παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας πάνω σε πεζοδρόμια, μπλοκάρουμε τις μπάρες εισόδου και φτιάχνουμε αναποτελεσματικούς και επικίνδυνους δρόμους. Ίσως αυτή η έκθεση μας κινητοποιήσει να αλλάξουμε.

Advertisment

Η ανοιχτή επιστολή ενός τυφλού μαθητή που μιλά στη συνείδησή μας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Thessaly & Evros Pass 2024»: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνές διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία
Μαρία Καβογιάννη: Συγκλονιστικό γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της κακοποίησης των γυναικών
Φάρμακα με drones: Μετά τις μικρές Κυκλάδες σε ποια νησιά θα παραδίδονται
Ευρωεκλογές: Πού και πώς μπορώ να ψηφίσω – Αναλυτικός οδηγός λίγο πριν τις κάλπες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση