Το διεθνές Ινστιτούτο HeartMath® έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική τριήμερη εκπαίδευση

Πιστοποίηση HeartMath Coach Αθήνα 7 – 9 Νοεμβρίου Ξενοδοχείο Acropolis SelectAdvertisment Το διεθνές Ινστιτούτο HeartMath® ή αλλιώς γνωστό ως το Ινστιτούτο των μαθηματικών της

Το διεθνές Ινστιτούτο HeartMath® έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική τριήμερη εκπαίδευση

Πιστοποίηση HeartMath Coach

Αθήνα 7 – 9 Νοεμβρίου

Ξενοδοχείο Acropolis Select

Advertisment

Το διεθνές Ινστιτούτο HeartMath® ή αλλιώς γνωστό ως το Ινστιτούτο των μαθηματικών της καρδιάς, έρχεται στην Αθήνα για να πιστοποιήσει όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τα εργαλεία, τη γνώση, τις συσκευές και τις τεχνικές του Ινστιτούτου που έχουν αναπτυχθεί έπειτα από έρευνες 28 ετών με τη συνδρομή εκατοντάδων επιστημόνων και οργανισμών από όλο τον κόσμο.

Τι είναι το Ινστιτούτο HeartMath

Το Ινστιτούτο HeartMath, με έδρα το Κολοράντο της Αμερικής, είναι ένας μη κερδοσκοπικός ερευνητικός οργανισμός ο οποίος ανέπτυξε, μέσα από έρευνα, συγκεκριμένες τεχνικές που επιτυγχάνουν την αποκαλούμενη “εγκάρδια συνοχή”, μια κατάσταση ισορροπίας που επιτρέπει στον ασκούμενο να προκαλέσει άμεση διακοπή της παραγωγής της ορμόνης του στρες, την κορτιζόλη και ταυτόχρονα να αυξήσει την παραγωγή των ορμονών που προκαλούν ευφορία. Στη συνέχεια, το Ινστιτούτο ανέπτυξε ειδικές συσκευές που, με πολύ απλό τρόπο και σε λίγα δευτερόλεπτα κάνουν διάγνωση της κατάστασης συνοχής του ατόμου.

Το Ινστιτούτο HeartMath έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς όπως τα Νοσοκομεία Stanford και η Mayo Clinic, ενώ οι τεχνικές του χρησιμοποιούνται αρκετά διαφορετικούς ορανισμούς.Το HeartMath Institute διεξάγει πειράματα σε όλο τον κόσμο και κάποια από τα ευρήματά του έχουν αλλάξει ριζικά την αντίληψη της επιστήμης για την καρδιά. Μία από τις πιο συγκλονιστικές αποκαλύψεις ήταν ότι η καρδιά έχει όντως νοημοσύνη και ένα ολόκληρο νευρωνικό δίκτυο, εντελώς ανεξάρτητο από αυτό του εγκεφάλου. Κατέρριψε την αντίληψη ότι η καρδιά είναι απλά ένας μυς και απέδειξε ότι όχι μόνο στέλνει διαρκώς πληροφορίες στον εγκέφαλο αλλά και ότι το μαγνητικό της πεδίο είναι έως 500 φορές πιο ισχυρό από αυτό του εγκεφάλου.

Advertisment

Η χρηματοδότηση των ερευνών του Ινστιτούτου γίνεται από δωρεές, καθώς και από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγει σε όλο τον κόσμο.

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις τεχνικές του HeartMath

Οι τεχνικές του HeartMath χρησιμοποιούνται από μια εξαιρετικά ευρεία γκάμα επαγγελμάτων. Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η Sell, η Cisco, η Unilever, η Pfizer, η Boeing και άλλες, τις χρησιμοποιούν για καλύτερη διαχείριση του στρες των εργαζομένων καθώς και για την ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους, καθώς οι τεχνικές του HeartMath είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να επιδρούν μέσα σε λίγα λεπτά και η εφαρμογή τους είναι εφικτή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες – ακόμα και στο διάστημα – όπως απέδειξε η εφαρμογή αυτών των τεχνικών σε Αμερικανούς αστροναύτες της ΝΑΣΑ. Πειράματα που έχουν διεξαχθεί σε αστυνομικούς και στρατιώτες εν ώρα δράσης, έδειξαν ότι οι τεχνικές βελτίωσαν πολύ την ικανότητά τους να λαμβάνουν σωστές αποφάσεις, με μεγαλύτερη διαύγεια.

Πέρα από τη διαχείριση του στρες, όμως, οι τεχνικές του HeartMath χρησιμοποιούνται από Ολυμπιακές και άλλες αθλητικές Ομάδες, από Πανεπιστήμια και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την βελτίωση τόσο των φυσικών όσο και γνωστικών τους ικανοτήτων.

Τέλος, οι τεχνικές του HeartMath έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως σε σωφρονιστικά ιδρύματα, σε οργανισμούς φροντίδας κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, ενώ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται σε οργανισμούς προστασίας προσφύγων προκειμένου να βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν το μετατραυματικό στρες.

Τι αφορά η τριήμερη εκπαίδευση που θα γίνει στην Αθήνα

Μέσα από 4 webinars, την τριήμερη εκπαίδευση και την πρόσβαση σε μεγάλη βάση δεδομένων, ο διευθυντής του HeartMath UK,  Gavin Andrews και η HeartMath trainer Αγάθη Χριστοδουλίδη, θα δώσουν στους συμμετέχοντες τις τεχνικές, τις συσκευές αλλά και την γνώση για να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του HeartMath είτε στην επαγγελματική είτε στην προσωπική τους ζωή. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση απευθύνεται σε όσους θέλουν να εντάξουν το HeartMath στο υφιστάμενο επάγγελμά τους ή να εργαστούν επαγγελματικά αποκλειστικά με αυτό. Η πιστοποίηση, επιτρέπει στον συμμετέχοντα να εργαστεί ως HeartMath Coach, χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα του Ινστιτούτου.

Αν δεν ενδιαφέρεστε για επαγγελματική χρήση

Ενώ το παραπάνω πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εργαστούν ή να ενσωματώσουν στην ήδη υφιστάμενη εργασία τους τα εργαλεία του HeartMath, υπάρχουν άλλα σύντομα σεμινάρια ή μαθήματα που οι συμμετέχοντες απλά μαθαίνουν τις τεχνικές για προσωπική τους χρήση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ινστιτούτο Heartmath στο www.heartmath.com

Περισσότερες πληροφορίες, άρθρα και βίντεο, καθώς για τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα, στο παρακάτω κουμπί.

https://heartmath.enallaktikiagenda.gr/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση