Νικόλας Σμυρνάκης: “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή Να πετύχω για να ευτυχήσω;”

“Όταν το όραμά σου είναι να βοηθάς τους άλλους να βρουν το όραμά τους και να το πραγματοποιήσουν, το όραμά σου γιγαντώνεται τόσο, που

Νικόλας Σμυρνάκης : "Να ευτυχήσω για να πετύχω ή Να πετύχω για να ευτυχήσω;"

“Όταν το όραμά σου είναι να βοηθάς τους άλλους να βρουν το όραμά τους και να το πραγματοποιήσουν, το όραμά σου γιγαντώνεται τόσο, που όχι απλώς χωρά το όραμα όλων στο Σύμπαν, αλλά συντηρείται από αυτό. Όραμα που συντηρείται από τη δημιουργία άλλων οραμάτων είναι καταδικασμένο να πραγματοποιηθεί. Με λένε Αλκίνοο και πολλά χρόνια τώρα ένας είναι ο στόχος μου. Να αναδείξω το μεγαλείο κάθε ανθρώπου με τον οποίο έρχομαι σε επαφή. Να τον βοηθήσω να βρει τον σκοπό της ζωής του και να τον εξοπλίσω με τα μέσα που απαιτούνται για να τον πραγματοποιήσει”.

Ο Αλκίνοος είναι ένας από τους βασικούς ήρωες του βιβλίου του Νικόλα Σμυρνάκη “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή να πετύχω για να ευτυχήσω;” που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μαζί με τον Συνοδοιπόρο, τον Χ και τον Μετάνθρωπο, θα μας συνοδέψουν σε μια κοινή περιπέτεια και θα μας οδηγήσουν με σταθερά και μελετημένα βήματα, στον δικό μας προσωπικό νοητικό προορισμό.

Advertisment

Μέσα από ιστορίες, άλλοτε πραγματικές και άλλοτε φανταστικές, θα διδαχτούμε τεχνικές και στρατηγικές και θα λάβουμε τις απαραίτητες γνώσεις ώστε, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον πιο στενό μας σύμμαχο: τον εαυτό μας. Και όταν το καταφέρουμε αυτό, τότε, θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε και τους άλλους, να κάνουν το ίδιο.

Νικόλας Σμυρνάκης: "Να ευτυχήσω για να πετύχω ή Να πετύχω για να ευτυχήσω;"

 

Advertisment

Αυτό που χρειάζεται να θυμάσαι, αγαπητέ αναγνώστη, συνοδοιπόρε, είναι ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε διαδικασία συνεχούς ανάπτυξης, κάνουν πράξη τη γνώση που λαβαίνουν και χρησιμοποιούν και εφαρμόζουν τις τεχνικές και πρακτικές που διδάσκονται. Με αυτό τον τρόπο, εξελίσσονται.

Έτσι κι εσύ, μελέτησε και εφάρμοσε τις τεχνικές και τις ασκήσεις που θα βρεις μέσα σε αυτό το βιβλίο, με αποφασιστικότητα. Και αν, κάποια στιγμή, ακούσεις τη δελεαστική φωνή του “κακού” εαυτού σου να σε παροτρύνει να αφήσεις τις ασκήσεις σου και να πάψεις να εφαρμόζεις τις τεχνικές, γιατί δεν έχεις χρόνο ή γιατί είσαι πολύ κουρασμένος/η ή γιατί μπορεί να μην έχουν αποτελέσματα, μην ενδώσεις και απλά, συνέχισε την εργασία σου.

Σύντομα, θα διαπιστώσεις ότι: Εσύ είσαι ο αρχιτέκτονας του νου σου, ο μάγος του εσωτερικού σου κόσμου και ο θεός των συναισθημάτων σου και τότε, θα γίνεις εσύ ο σκηνοθέτης της ζωής σου. Η ζωή είναι μια σπουδή στον εαυτό μας και στις ανθρώπινες σχέσεις και έτσι, θα φροντίσεις με αγάπη και τα δύο.

Κάθε καταστροφή κρύβει μια αναγέννηση. Όσοι την ψάχνουν, αυτοί αναγεννιούνται. Γι’ αυτό, μόλις η ζωή σου γυρίσει την πλάτη, αντί να τα παρατήσεις, ανέβα στην πλάτη της και άφησέ τη να σε κουβαλήσει. Κάθε μέρα ζούμε στον κόσμο έξω από εμάς, την πραγματικότητα που έχουμε νωρίτερα διαμορφώσει στον κόσμο μέσα μας.

Ένα γεγονός δεν το αλλάζεις. Τη μετάφρασή σου σε αυτό και την αντίδρασή σου σε αυτό τα αλλάζεις. Και, δεν έχει σημασία τι μας συμβαίνει, αλλά πώς αντιδράμε σ’ αυτό που μας συμβαίνει. Όταν είσαι διατεθειμένος να βοηθήσεις κάποιον, προετοιμάζεσαι να δεχτείς βοήθεια από χιλιάδες. Και, όταν δίνεις περισσότερα από όσα λαμβάνεις σημαίνει ότι θα λάβεις περισσότερα από όσα έδωσες.

Εφάρμοσε λοιπόν, αγαπημένε συνοδοιπόρε, εφάρμοσε. Εφαρμόζοντας εσύ πρώτος όσα διαβάζεις, θα φέρεις τη θετική αλλαγή στη ζωή σου, η οποία θα εμπνεύσει τους ανθρώπους γύρω σου να αλλάξουν κι εκείνοι. Αλλάζοντας έναν, που θα αλλάξει μία, που θα αλλάξει έναν, αλλάζει ο κόσμος. Μην ξεχάσεις όμως να ξεκινήσεις από το Εγώ.

Το βιβλίο του Νικόλαου Σμυρνάκη “Να ευτυχήσω για να πετύχω ή Να πετύχω για να ευτυχήσω;” κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Ιωάννα Πολίτη – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση