, , ,

Αυστραλία: Οι αρχές εφηύραν έναν πρωτότυπο τρόπο να καθαρίζουν το νερό από τα απορρίμματα!

Η Αυστραλία εφηύρε έναν πρωτότυπο τρόπο να προστατεύσει το περιβάλλον και την άγρια ζωή της από τα πλαστικά σκουπίδια και τη ρύπανση του νερού.

Αυστραλία: Οι αρχές εφηύραν έναν πρωτότυπο τρόπο να καθαρίζουν το νερό από τα απορρίμματα!

Η Αυστραλία εφηύρε έναν πρωτότυπο τρόπο να προστατεύσει το περιβάλλον και την άγρια ζωή της από τα πλαστικά σκουπίδια και τη ρύπανση του νερού. Το καλοκαίρι οι αρχές της πόλης Kwinana στην Αυστραλία εγκατέστησαν ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος στο καταφύγιο Henley. Αυτό το σύστημα είναι απίστευτα απλό και χρήσιμο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι κάτοικοι έχουν ήδη παρατηρήσει τα οφέλη χρήσης του και είναι πλήρως ευχαριστημένοι.

Αυστραλία: Οι αρχές εφηύραν έναν πρωτότυπο τρόπο να καθαρίζουν το νερό από τα απορρίμματα!

Advertisment

Το καινοτόμο αυτό σχέδιο αποτελείται από ένα τεράστιο δίχτυ που τοποθετείται στην εξωτερική πλευρά των σωλήνων αποστράγγισης, βοηθώντας στην παγίδευση μεγάλων απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση. Αυτοί οι σωλήνες μεταφέρουν νερό από τις κατοικημένες περιοχές στη φύση και τα σκουπίδια και απόβλητα από αυτά τα μέρη είναι πολύ βλαβερά για το περιβάλλον. Επιπλέον, αυτά τα απόβλητα συνήθως φθάνουν εκεί και μέσω της βροχής.

Οι αρχές της πόλης ξεκίνησαν εγκαθιστώντας 2 δίχτυα και εκπλάγηκαν από τα αποτελέσματα – το νέο τους σύστημα φιλτραρίσματος κατάφερε να συλλέξει περισσότερα από 360 κιλά σκουπιδιών μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αυστραλία: Οι αρχές εφηύραν έναν πρωτότυπο τρόπο να καθαρίζουν το νερό από τα απορρίμματα!

Advertisment

Έτσι, η χώρα αποφάσισε να εγκαταστήσει αυτές τις «παγίδες» σκουπιδιών σε όλη την πόλη και να μειώσει τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Αν και η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτών των διχτυών έχουν το κόστος τους, όλο το σύστημα είναι αρκετά κερδοφόρο.

Όταν τα δίχτυα γεμίζουν, στη συνέχεια αφαιρούνται και τα απορρίμματα πετιούνται σε ειδικά φορτηγά και όσα ανακυκλώνονται παίρνουν το δρόμο των εργοστασίων ανακύκλωσης. Στη συνέχεια, τα δίχτυα επανατοποθετούνται στους σωλήνες και συνεχίζουν τη δουλειά τους.

Η εφευρετικότητα των αρχών της Αυστραλίας έφερε μεγάλο κέρδος και φαίνεται ότι θα λύσει τεράστια οικολογικά προβλήματα που ταλαιπωρούν και αυτή τη χώρα. Θα ήταν λοιπόν υπέροχη ιδέα να ακολουθήσουμε και εμείς το δικό τους παράδειγμα και να αντιμετωπίσουμε επιτέλους το πρόβλημα της ρύπανσης με τη σοβαρότητα που απαιτείται.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κρήτη: «Πνίγεται» το νησί στην αφρικανική σκόνη - Προειδοποιήσεις για την δημόσια υγεία
Έρευνα Πανεπιστημίου Θράκης: Τούβλο μεταμορφώνεται σε οικοδομικό βιότοπο για μέλισσες!
Οι πιο μολυσμένες χώρες το 2023 | Οι περιοχές της Ελλάδας με την χειρότερη ποιότητα αέρα
Ελαφοκομείο Ρόδου: Βρέθηκαν δεκάδες νεκρά και παρατημένα ελάφια | Σκληρές εικόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση