10 συμβουλές που θα έδινα στον 20χρoνο εαυτό μου

Πόσοι από εμάς αναπολώντας το παρελθόν έχουμε ευχηθεί να είχαμε πράξει διαφορετικά σε καταστάσεις που έμελλε να ήταν καταλυτικές για την μετέπειτα ζωή μας;

10 συμβουλές που θα έδινα στον 20χρoνο εαυτό μου

Πόσοι από εμάς αναπολώντας το παρελθόν έχουμε ευχηθεί να είχαμε πράξει διαφορετικά σε καταστάσεις που έμελλε να ήταν καταλυτικές για την μετέπειτα ζωή μας; Αναμφισβήτητα όλοι. Έτσι και εγώ, κάνοντας απολογισμό της δεύτερης δεκαετίας της ζωής μου, θα ήθελα να είχα κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά. Θα έδινα λοιπόν στον εαυτό μου τις παρακάτω συμβουλές:

1. Ό,τι σε στεναχωρεί, να το αφήνεις πίσω σου χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα που δεν αξίζει να αναλώνεσαι σε δυσάρεστες καταστάσεις.

Advertisment

2. Κυνήγησε τα όνειρά σου και μείνε ανεπηρέαστος από συμβουλές συγγενών και φίλων. Το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις είναι το μέλλον σου. Φρόντισε να το αγαπάς γιατί είναι ένας παράγοντας που επιδρά σημαντικά στην ευτυχία σου.

3. Ταξίδεψε όσο περισσότερο μπορείς και όσο σου επιτρέπουν τα οικονομικά σου διότι στο μέλλον οι οικογενειακές υποχρεώσεις που θα αποτελούν την πρώτη προτεραιότητά σου δεν θα στο καθιστούν εφικτό.

4. Βγες, διασκέδασε, χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο. Αυτές οι στιγμές ξεγνοιασιάς που βιώνεις, αργότερα θα αποτελούν ένα μακρινό όνειρο.

Advertisment

5. Η υψηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας. Πίστεψες στον εαυτό σου; Τότε θα καταφέρεις τα πάντα.

6. Σχέση που δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, είναι λάθος σχέση. Φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.

7. Αφέσου στην αγκαλιά του Μορφέα όσες περισσότερες ώρες σου επιτρέπει το πρόγραμμά σου. Μετά την απόκτηση των παιδιών σου, αυτό θα αποτελεί πολυτέλεια.

8. Περιποιήσου τον εαυτό σου. Χρησιμοποίησε κρέμες πρόληψης και αντηλιακό προσώπου. Θωράκισε το δέρμα σου από τώρα ώστε να δείχνεις νεότερη αργότερα.

9. Το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να μάθεις να συγχωρείς. Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεσαι από τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία σε κρατούν δέσμιο στο παρελθόν και σε εμποδίζουν να βαδίσεις με σιγουριά στο μέλλον.

10. Κράτησε ανθρώπους κοντά σου που ξέρουν να εκτιμούν ακόμη και το ελάχιστο που κάνεις για αυτούς. Εκείνους που δείχνουν την εκτίμηση τους όχι με υλικά αγαθά, αλλά με το να σε νοιάζονται και να σε αγαπούν. Ανθρώπους που δεν πράττουν με βάση το συμφέρον αλλά με γνώμονα την καρδιά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση