,

Αστροναύτης φωτογραφίζει τη Γη από ψηλά και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό! (φωτογραφίες)

Ο φακός του Αλεξάντερ Γκερστ δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας θυμίζει πόσο πολύτιμος είναι ο πλανήτης μας. Οι συναρπαστικές φωτογραφίες του,

Αστροναύτης φωτογραφίζει τη Γη από ψηλά και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό! (φωτογραφίες)

Ο φακός του Αλεξάντερ Γκερστ δεν σταματά να μας εκπλήσσει και να μας θυμίζει πόσο πολύτιμος είναι ο πλανήτης μας. Οι συναρπαστικές φωτογραφίες του, που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, έχουν παρθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Αλεξάντερ Γκερστ είναι Γερμανός αστροναύτης και βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από τον περασμένο Ιούνιο και αναμένεται να επιστρέψει στη Γη στις 20 Δεκεμβρίου, αφού πρώτα παραδώσει τη διοίκηση του σταθμού στον Ρώσο κοσμοναύτη, Oleg Kononenko.

Advertisment

Ο ίδιος ανεβάζει τις φωτογραφίες του στο Twitter και στο Instagram, προσφέροντάς μας συναρπαστικά στιγμιότυπα με έναν τρόπο που κανένας άλλος τουρίστας δεν θα μπορούσε ποτέ. Φωτογραφίζει ένα γιγαντιαίο παγόβουνο στην Αργεντινή και σχολιάζει πως τα εγγόνια μας ίσως να μην έχουν ποτέ την ευκαιρία να το δουν στη ζωή τους.

Σε μια φωτογραφία του από την Ανταρκτική με ένα μικρό παγόβουνο αναρωτιέται τι θα γίνει όταν η στάθμη του νερού αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα και πώς αυτό θα επηρεάσει τις παραθαλάσσιες περιοχές του πλανήτη μας.

Σε μια φωτογραφία από τον Αμαζόνιο μας θυμίζει πως τόσο η Αμερική, όσο και η κεντρική Ευρώπη ήταν κάποτε καλυμμένες από πυκνά δάση. Και σε μία από τις φωτογραφίες περιλαμβάνεται και εκείνη του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου, που βρίσκεται κοντά στην Αυστραλία και μας τονίζει πως «πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε Planet B».

Advertisment

Ο ίδιος τονίζει σε σχεδόν κάθε του φωτογραφία τον κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής και τις καταστροφικές συνέπειες που έχει και θα έχει σε κάθε περιοχή του πλανήτη. Από την άλλη, σε μια ανέμελη ανάρτησή του με μια εκπληκτική φωτογραφία από τα νησιά Μπαχάμες, βλέποντας τα γαλάζια και πεντακάθαρα νερά της θάλασσας, ονειρεύεται το επόμενο ταξίδι του εκεί.

Ο Αλεξάντερ Γκερστ είναι από την πόλη Künzelsau της Βάδης-Βυρτεμβέργης, την οποία συμπεριέλαβε επίσης στη μοναδική συλλογή φωτογραφιών. Η συλλογή του είναι πραγματικά πλούσια, αφού έχει την ευκαιρία να δει σχεδόν κάθε περιοχή του πλανήτη (ακόμα και το εκπληκτικό Βόρειο Σέλας).

https://www.instagram.com/p/BmNmaM_DEro/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BrZ8_0BljV3/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bq7dNjpnb4g/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BrGGt2TFIhG/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BoTY0IpDSi9/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bq2p8OQl-9d/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BpbumhvFq5D/?utm_source=ig_embed

https://www.facebook.com/ESAAlexGerst/photos/a.473549879434425/1775970939192306/?type=3

https://www.facebook.com/ESAAlexGerst/photos/a.473549879434425/1860514854071247/?type=3&theater

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση