Πεποιθήσεις: Το μυστικό της επιτυχίας

Τι είναι αυτό που μας κάνει επιτυχημένους στη ζωή; Ποια είναι τα κριτήρια για το αν θα πετύχουμε ή όχι; Ένα από τα μυστικά

Πεποιθήσεις: Το μυστικό της επιτυχίας

Τι είναι αυτό που μας κάνει επιτυχημένους στη ζωή; Ποια είναι τα κριτήρια για το αν θα πετύχουμε ή όχι; Ένα από τα μυστικά κρύβεται στα νοητικά προγράμματα που εκτελεί ο εγκέφαλος καθημερινά. Πράγματι κάθε μέρα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα μια συγκεκριμένη αλληλουχία καταστάσεων που τηρούμε ευλαβικά. Ο εγκέφαλος μας και οι απόψεις που έχει σχηματίσει μας λένε τι είναι καλό και τι κακό, μας λένε τι είναι επιτυχία και τι αποτυχία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ο εγκέφαλος χωρίς πληροφορίες είναι όπως ένα αυτοκίνητο χωρίς καύσιμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πρακτικά για να μπορέσει να αναλύσει και να δημιουργήσει απόψεις, ο εγκέφαλος χρειάζεται πληροφορίες. Όταν είμαστε μωρά, δεν έχουμε καμία πληροφορία για τον κόσμο, η μοναδική επικοινωνία που μπορούμε να έχουμε με έναν άλλο άνθρωπο είναι το κλάμα. Συνήθως κλαίμε για να δείξουμε ότι πεινάμε, ότι διψάμε, ότι πονάμε κλπ.

Advertisment

Αυτή όμως η ενστικτώδης αντίδραση του μωρού μπορεί να ισχύσει και σε μεταγενέστερη ηλικία, π.χ. μπορεί και στην ηλικία των 14 να κλάψουμε για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και να πάρουμε αυτό που θέλουμε, ακριβώς επειδή έχουμε τη συνειδητή ή υποσυνείδητη μνήμη ότι παλιά καθώς κλαίγαμε μας έδιναν αυτό που θέλουμε.

Καθώς μεγαλώνουμε, κάποιες απόψεις ενισχύονται και άλλες εξασθενούν και τελικά απορρίπτονται. Σε πολλές αρχαίες παραδόσεις πίστευαν πως ένας άνθρωπος ήδη από την ηλικία των επτά ετών είχε δημιουργήσει τις κυρίαρχες πεποιθήσεις που θα καθόριζαν τις απόψεις του για τον κόσμο.

Με άλλα λόγια, είχε δημιουργήσει μια προσωπικότητα που αποτελούσε το πρίσμα από το οποίο θα αντιλαμβάνεται τον κόσμο και δεν ήταν παρά ένα σύνολο από νοητικές εντολές και πληροφορίες τις οποίες είχε δεχτεί και οι οποίες τον επηρέαζαν και θα τον επηρεάζουν για το υπόλοιπο της ζωής του. Πόσο μπορεί να διαφέρει αυτό από την αλήθεια; Ας το αναλύσουμε λίγο.

Advertisment

Καθώς μεγαλώναμε, οι γονείς μας, οι φίλοι και οι συγγενείς μας, ο περίγυρος κλπ. μας εφοδίασαν με ένα σύνολο πληροφοριών τις οποίες αποθηκεύσαμε και επεξεργαστήκαμε (κάποιες συνειδητά, άλλες υποσυνείδητα). Ένας από τους λόγους που είναι αδύνατον να βρεις 2 απόλυτα ίδιους ανθρώπους (πέρα από τον γενετικό κώδικα) είναι οι εμπειρίες που είχαν στη ζωή τους καθώς και οι αναμνήσεις που δημιουργήθηκαν από τα βιώματά τους.

Όλα τα παραπάνω μας δημιουργούν απόψεις. Έχοντας ενηλικιωθεί πλέον όλο και λιγότερες πληροφορίες μπορούν να μας αλλάξουν απόψεις, διότι πλέον έχουμε πολύ ισχυρά μοτίβα σκέψης γνωστά σαν πεποιθήσεις.

Πεποιθήσεις: το Βασίλειο των Απόψεων

Για να διαβαστεί μια πληροφορία και να επηρεάσει τον εγκέφαλο, δημιουργεί ένα ελάχιστο αποτύπωμα, μια ανεπαίσθητη εγκεφαλική σύναψη που δεν έχει μεγάλη επιρροή εφόσον είναι μια από τις δισεκατομμύρια διεργασίες που εκτελεί ο εγκέφαλος. Καθώς αυτή η σύναψη ενισχύεται καθημερινά με περαιτέρω συνάψεις (σκέψεις), αρχίζει να αποκτά όλο και μεγαλύτερη δύναμη και μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα (ανάλογα με τη συχνότητα των σκέψεων) μπορεί από μια ισχνή και ελάχιστη διεργασία να γίνει υπερδύναμη αυξάνοντας την επιρροή της και τη σύστασή της.

Εφόσον κάθε σύναψη αποτελεί μια πληροφορία, ένα σύνολο συνάψεων με παρόμοιο προσανατολισμό δημιουργούν αυτό που ονομάζουμε Πεποίθηση. Μια πεποίθηση δεν είναι τίποτα περισσότερο από πληροφορίες που έχουμε αποδεχτεί ως αληθινές και στηρίζουν μια άποψη ή ένα σύνολο απόψεων. Κάθε φορά που σκεφτόμαστε κάτι, δημιουργούμε συνάψεις που ενισχύουν τις αντίστοιχες πεποιθήσεις.

Αν στην ηλεκτρική διαδικασία της σκέψης προσθέσουμε και το μαγνητικό υπόβαθρο των συναισθημάτων, δημιουργούμε ένα πανίσχυρο ηλεκτρομαγνητικό πλαίσιο που το ονομάζουμε Κυρίαρχες Πεποιθήσεις.

Κυρίαρχες Πεποιθήσεις: το Βασίλειο της Πραγματικότητας

Η διαφορά των κυρίαρχων πεποιθήσεων από τις απλές πεποιθήσεις βρίσκεται καθαρά στην ιεραρχία. Οι κυρίαρχες πεποιθήσεις βρίσκονται στις πρώτες θέσεις και είναι αυτές που δημιουργούν την πραγματικότητά μας. Καθημερινά οτιδήποτε κάνουμε και οτιδήποτε πιστεύουμε, οφείλεται στις κυρίαρχες αυτές πεποιθήσεις οι οποίες νικούν κατά κράτος τις απλές πεποιθήσεις μην επιτρέποντάς τους να υλοποιηθούν, είτε άμεσα είτε καθόλου.

Αυτό που λείπει από τις απλές πεποιθήσεις για να γίνουν κυρίαρχες είναι το συναίσθημα και η συχνότητα επανάληψης. Ενώ οι κυρίαρχες πεποιθήσεις εκτελούνται αυτόματα από τον εγκέφαλο καθημερινά (λόγω του ότι βρίσκονται ψηλά) και ενισχύονται διαρκώς δημιουργώντας όλο και περισσότερες εγκεφαλικές συνάψεις καθώς και πιο ισχυρά συναισθήματα, οι απλές πεποιθήσεις βασίζονται κυρίως στη δύναμη της θέλησης και επειδή απουσιάζουν οι άφθονες πληροφορίες (συνάψεις) και το έντονο συναίσθημα βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη εκτέλεσης. Όποιες είναι ψηλότερα, επικρατούν.

Αυτός είναι ο λόγος που ξεκινάς δίαιτα (δύναμη της θέλησης) και μετά επιστρέφεις στην παλιά ζωή. Η αυτοεικόνα σου είναι πιο ισχυρή από την πρόσκαιρη θέληση για να βελτιώσεις την εμφάνισή σου και έτσι σε νικάει, κάνοντάς σε να επιστρέφεις διαρκώς στις σουβλακόπιτες και στα κοψίδια (καλά αυτό δεν το λες και άσχημο βέβαια).

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα: Αν έχεις μια επιθυμία π.χ. να πάρεις μια Ferrari και πιστεύεις ότι μπορείς και το θέλεις, τότε έχεις ένα σύνολο σκέψεων που δημιουργούν μια ελάχιστη πεποίθηση. Αν επίσης έχεις μια άποψη (συνειδητή ή υποσυνείδητη) ότι τα χρήματα δεν βγαίνουν εύκολα και ότι μια ζωή θα παραμείνεις στη φτώχεια επειδή η ζωή είναι δύσκολη και μάλιστα την έχεις συνδυάσει εδώ και χρόνια με συναισθήματα κατωτερότητας κλπ., τότε είναι πιθανό να αποτελεί κυρίαρχη πεποίθηση και να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη.

Τι εννοούμε όταν λέμε κατάταξη; Είπαμε πιο πριν ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πληροφορίες οπότε πρακτικά αν οι πληροφορίες που αξιοποιεί και εκτελεί ο εγκέφαλος είναι η κυρίαρχη πεποίθηση που αναφέραμε πιο πάνω και βρίσκεται π.χ. στη θέση 8 στην κατάταξη εκτέλεσης, η πρώτη ισχνή πεποίθηση βρίσκεται στη θέση 32.984.317. Μάντεψε ποιος δεν πρόκειται σύντομα να αποκτήσει Ferrari!

«Ό,τι δεν συνέβη ποτέ είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά» – Νίκος Καζαντζάκης

Προβιβασμός και Υποβιβασμός Πεποιθήσεων

Αυτό που κάνει μια πεποίθηση ισχυρότερη ή πιο αδύναμη είναι οι συνάψεις (σκέψεις) που κάνουμε καθημερινά για αυτή τη σκέψη, καθώς και το έντονο συναίσθημα με το οποίο εμποτίζουμε τις σκέψεις. Μια πρόσκαιρη σκέψη δεν έχει την ίδια δύναμη με μια μακροχρόνια αλυσίδα σκέψεων και συναισθημάτων.

Καθώς απλά σκέφτεσαι «μπορώ να αποκτήσω τη Ferrari», ενισχύεις αυτή την άποψη ελάχιστα. Αργότερα μέσα στη μέρα καθώς σκέφτεσαι και αισθάνεσαι άσχημα για οποιοδήποτε λόγο, ενισχύεις με πιο έντονο τρόπο τις αντίστοιχες πεποιθήσεις και τις κάνεις και αυτές ισχυρότερες, διατηρώντας τες ψηλά ή ανεβάζοντάς τες ψηλότερα, δίνοντάς τους προβάδισμα στην εκτέλεση.

Η διαφορά βρίσκεται στο συναίσθημα και στην επανάληψη. Αν θέλεις ο εγκέφαλος σου να πάρει στα σοβαρά την επιθυμία σου για τη Ferrari (ή οποιαδήποτε επιθυμία έχεις), θα πρέπει να την προβιβάσεις σε ανώτερες θέσεις. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστείς:

– Χρόνο

– Δημιουργικό Οραματισμό (Φαντασία)

– Πίστη

– Δράση

– Επιμονή

Καθώς αφιερώνεις όλο και περισσότερο χρόνο, σκέψεις και συναισθήματα σε αυτό που θέλεις, εκείνο γίνεται ισχυρότερο μέρα με τη μέρα και τότε εμπνέεσαι να ακολουθήσεις νέους τρόπους σκέψης και πράξης, γίνεσαι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήσουν. Γίνεσαι ο άνθρωπος που πρέπει να είσαι για να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς. Αρχίζεις δηλαδή να ταιριάζεις περισσότερο με τη συχνότητα του βιώματος που επιθυμείς.

Προφανώς για να συμβεί αυτό θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και εδώ είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιστέκονται. Οι περισσότεροι φοβούνται τις αλλαγές γιατί ενδεχομένως κρύβουν αβεβαιότητα και μας ξεβολεύουν από τα συνηθισμένα.

2 πράγματα χρειάζεται να έχεις υπόψη σου

1. Επειδή ακριβώς ζεις τα συνηθισμένα, θέλεις κάτι καλύτερο (δηλαδή αυτό που ζητάς είναι αλλαγή).

2. Ο,τι και αν κάνεις στη ζωή, δεν μπορείς να αποφύγεις τις αλλαγές, η μονιμότητα είναι μια ψευδαίσθηση, όλα στη ζωή αλλάζουν διαρκώς. Το θέμα είναι οι αλλαγές να είναι κατευθυνόμενες από εμάς όσο γίνεται προς το καλύτερο και όχι να συμβαίνουν εν αγνοία μας προς το χειρότερο.

Αν θέλεις να υποβιβάσεις τις πεποιθήσεις, απλώς μην ασχολείσαι (όσο μπορείς) με οτιδήποτε έχει να κάνει με πληροφορίες που τις αφορούν, δίνοντας έτσι την προσοχή σου σε ό,τι επιθυμείς, ανεβάζοντας παράλληλα τις αντίστοιχες πεποιθήσεις με σκοπό να εκτελεστούν.

«Όπου πηγαίνει η προσοχή, πηγαίνει και η ενέργεια» – Tony Robbins

Με λίγα λόγια αν θέλεις τη Ferrari, πρέπει να μην ασχολείσαι και να μην κάνεις διαρκώς σκέψεις που λένε πόσο φτωχός, ταπεινός και καταφρονεμένος είσαι. Αντίστοιχα, πρέπει να δίνεις περισσότερες σκέψεις και συναισθήματα σε αυτό που επιθυμείς.

Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να ξεγελάς τον εαυτό σου και να έχεις την αίσθηση ότι τον κοροϊδεύεις, αυτό δεν θα είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Πρακτικά αυτό που θα βοηθήσει είναι να μην κουβαλάς το παρελθόν σου σαν υπόδειγμα του τι θα συμβεί στο μέλλον. Αν έχεις τώρα λίγα χρήματα στην τσέπη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πάντα έτσι και μάλιστα αν αναγνωρίσεις ότι έχεις τη δυνατότητα, όποιες κι είναι τώρα οι καταστάσεις, να δημιουργήσεις τη ζωή που επιθυμείς, αυτή η συνειδητοποίηση ισοδυναμεί με μια αλλαγή πεπρωμένου. Σου δίνει την ισχύ που χρειάζεσαι.

«Κάθε πρωί γεννιόμαστε ξανά, Ό,τι κάνουμε σήμερα είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία» – Βούδας

Ο Νόμος της Έλξης

Καθώς δίνεις περισσότερο νοητικό και συναισθηματικό χρόνο σε αυτό που επιθυμείς, θα αρχίζεις να μεταβάλλεσαι σταδιακά. Αυτή ακριβώς η μεταβολή θα μεταδίδεται σταθερά παντού και θα ειδοποιεί άτομα, καταστάσεις και γεγονότα να κινηθούν προς το μέρος σου για να υλοποιήσεις αυτό που ζητάς. Επίσης, ο εγκέφαλός σου θα σε ενισχύει προς την κατεύθυνση που ζητάς δίνοντάς σου μια μορφή έμπνευσης που θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις προσπάθειές σου.

Αν δεν έρχεσαι σε σύγκρουση με το σήμα που εκπέμπεις και δεν το ακυρώνεις με αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, τότε θα συνεχίσεις να ελκύεις σταθερά την πραγμάτωση αυτού που επιθυμείς. Αυτό είναι γνωστό σαν Νόμος της Έλξης ο οποίος είναι μόλις ένας από τους 12 κυρίαρχους νόμους που κυβερνούν τη ζωή σου.

Αρκετοί απλά έχουν την πεποίθηση ότι το να σκεφτείς όμορφα για κάποιο χρονικό διάστημα από την άνεση του καναπέ σου είναι αρκετό για να σε κάνει εκατομμυριούχο. Όταν τελικά αυτό δεν συμβαίνει, απογοητεύονται και εγκαταλείπουν τις προσπάθειες. Πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι αν θέλουν να κάνουν τον νόμο να εργαστεί υπέρ τους, πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους και να συνεργαστούν αρμονικά μαζί του, με σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις.

Οι καταστάσεις, οι άνθρωποι, τα γεγονότα θα κινηθούν προς το μέρος σου, όμως εσύ πρέπει να τα αξιοποιήσεις κατάλληλα. Από την άλλη, καθώς όλα αυτά εκτυλίσσονται, αν εσύ αντιστέκεσαι στην αλλαγή μέσω αδράνειας και φόβου, ουσιαστικά αντιστέκεσαι στην ευτυχία σου, αντιστέκεσαι σε αυτό που επιθυμείς.

Η Φύση της Πραγματικότητας

Τι είναι αληθινό και τι όχι; Όταν σκέφτομαι ένα μελλοντικό ενδεχόμενο, αυτό είναι πραγματικό; Στην πραγματικότητα ο εγκέφαλος δεν μπορεί να ξεχωρίσει αν μια σκέψη αποτελεί βίωμα η φαντασία, θεωρεί πραγματικό οτιδήποτε κι αν σκεφτόμαστε (δημιουργεί συνάψεις για να απεικονίσει ό,τι και αν σκεφτόμαστε και αυτές είναι πραγματικότατες).

Πρακτικά ένα μελλοντικό βίωμα είναι ήδη πραγματικό απλά δεν έχει λάβει υπόσταση (ακόμα) στην πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να εργαστούμε κατάλληλα με σκέψεις, συναισθήματα και πράξεις για να το μεταφέρουμε από τον κόσμο των πιθανοτήτων που βρίσκεται, στη δική μας χειροπιαστή πραγματικότητα. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για εμάς, εμείς είμαστε οι δημιουργοί της πραγματικότητάς μας.

Το πολίτευμα των περισσότερων χωρών του κόσμου είναι η Δημοκρατία. Στο Βασίλειο της Κβαντικής Πραγματικότητας το «πολίτευμα» που επικρατεί είναι εκείνο της Κβαντικής Πιθανοκρατίας και της Συνειδητής Αξιοκρατίας. Σύμφωνα με την Κβαντομηχανική, το μέλλον είναι μια παλέτα πιθανοτήτων. Οι δικές μας υποκειμενικές απόψεις δημιουργούν το αντικειμενικό βίωμα που ονομάζουμε πραγματικότητα.

Με άλλα λόγια: Όλα είναι πιθανότητες και εμείς επιλέγουμε τι θα πραγματοποιήσουμε με βάση το τι πιστεύουμε ότι είναι εφικτό. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως: όλα είναι εφικτά, ακόμα και τα πιο τρελά σου όνειρα υφίστανται ήδη σαν πιθανές πραγματικότητες, αυτό που πρέπει να κάνεις για να βιώσεις αυτές τις πιθανότητες είναι να εργαστείς κατάλληλα για τις πραγματοποιήσεις, είσαι δημιουργός της πραγματικότητας σου!

Αυτοπεποίθηση και Επιτυχία

Ουσιαστικά είτε διδαχτήκαμε από μικρή ηλικία λάθος πληροφορίες, είτε τις αποκτήσαμε μεγαλώνοντας χάρη σε κάποια σφάλματα που κάναμε. Αυτή η λανθασμένη νοοτροπία μας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα ενώ δεν έχει επιλύσει κανένα. Πώς ξέρουμε ότι είναι λανθασμένη νοοτροπία; Επειδή μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα, οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα, είναι λάθος.

Το θέμα είναι ότι έχουμε ανά πάσα στιγμή την ευκαιρία να διορθώσουμε την πορεία της ζωής μας όσο μικροί ή μεγάλοι κι αν είμαστε. Έχεις τώρα την ευκαιρία να ζήσεις όπως επιθυμείς, πρακτικά αυτό κάνεις εδώ και χρόνια, απλά είναι πιθανό οι κυρίαρχες πεποιθήσεις που καθορίζουν τη ζωή σου να είναι υποσυνείδητες και έτσι να μην γνωρίζεις ούτε εσύ τι είναι αυτό που σε κάνει να αποτυγχάνεις.

Αλήθεια, πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί «μα τι έχω κάνει στη ζωή μου και τα περνάω όλα αυτά;». Θα πρέπει να αναζητήσεις τις «ευθύνες» στον λανθασμένο προγραμματισμό που έχεις υποστεί κατά τα παιδικά σου χρόνια και δεν είχες το σθένος ή τις γνώσεις να αντικρούσεις καθώς μεγάλωνες και έτσι φώλιασε μέσα σου και δημιουργεί κατά πάσα πιθανότητα την πραγματικότητά σου χωρίς εσύ να το γνωρίζεις. Αρκετοί το ονομάζουν τύχη ή μοίρα και ζουν καθημερινά πιστεύοντας ότι η ζωή τους έχει οριστεί ήδη, μην προσπαθώντας παράλληλα να αλλάξουν κάτι γιατί πιστεύουν ότι είναι μάταιο και ανούσιο.

Αρκετοί επίσης κατηγορούν τους άλλους σαν μια βολική εξήγηση για το τι τους οδήγησε στην αποτυχία. Δεν έχουν αυτοπεποίθηση, δεν πιστεύουν ότι μπορούν να ελέγξουν τη ζωή τους και έτσι δεν προσπαθούν καν, αφήνουν τη ζωή τους στον αυτόματο πιλότο και απλώς αντιδρούν σε ό,τι τους συμβεί και στο τέλος οδηγούνται στην κατάθλιψη βιώνοντας άσχημα συναισθήματα ανεπάρκειας κάθε είδους.

Δεν χρειάζεται να ζεις έτσι. Φυσικά και μπορείς να επιλέξεις εσύ συνειδητά τι είναι αυτό που θα ζήσεις, μπορείς να διαλέξεις εσύ πώς θα εκτυλιχτεί η συνέχεια της ιστορίας σου σε αυτό το κόσμο και αν πράγματι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα από αυτά που θα μας συμβούν, σκέψου ότι μπορούμε να επιλέγουμε πάντα την αντίδρασή μας σε όσα γίνουν.

Το τι θα πετύχεις στη ζωή, εξαρτάται καθαρά από το πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου, από τις δυνατότητες που πιστεύεις πως έχεις καθώς και από τις δυνάμεις που θεωρείς εφικτό να αποκτήσεις. Η αυτοπεποίθηση είναι συνώνυμο της επιτυχίας. Παρατήρησε ότι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, βιώνουν ελλείψεις σε πολλούς τομείς της ζωής τους, δημιουργούν προβληματικές οικογένειες, προβληματικές σχέσεις και συνθήκες αποτυχίας σε σχεδόν όλους τους τομείς.

Αν επιλέξεις τον συμβιβασμό αντί του να κυνηγήσεις και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, επιλέγεις μια ζωή σιωπηλής απόγνωσης, μια ζωή κατά την οποία έχεις υπογράψει τη δυστυχία σου και εναντιώνεσαι στην ευτυχία σου. Αν θέλεις πραγματικά να ζήσεις μέσα στην ευτυχία, μπορείς, αν επιθυμείς την πληρότητα και την αφθονία, μπορείς να τα έχεις.

Ο δημιουργός είναι με το μέρος μας, έφτιαξε αυτόν τον υπέροχο κόσμο γεμίζοντάς τον με χρώμα και αγάπη και κάθε είδους ομορφιά. Έγκειται στη δική μας πίστη και θέληση να φτιάξουμε έναν υπέροχο πίνακα που ονομάζεται ζωή που θα τον κάνει χαρούμενο και υπερήφανο, καθώς θα τον κοιτάει.

«Ο ένας κοιτάζει τον νερόλακκο και βλέπει τη λάσπη, ο άλλος βλέπει μέσα του τα άστρα που αντανακλώνται» – Εμμάνουελ Κάντ

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τα κρυφά πλεονεκτήματα του να μεγαλώνουμε
Συγχρονικότητα και τύχη | Οι διαφορές τους και πώς να αναγνωρίζουμε τις δύο έννοιες
Η θλίψη είναι απλά αγάπη. Είναι όλη η αγάπη που θέλεις να δώσεις αλλά δεν μπορείς...
Πώς το ασυνείδητο μυαλό καθοδηγεί τη συμπεριφορά μας κάθε μέρα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση