Ξεκίνα τη μέρα σου με φως: Ένα Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας

Καθένας θα ήθελε να υποδέχεται και να ζει τις μέρες του, ακολουθώντας τις σοφές συμβουλές και κατευθύνσεις αναγνωρισμένων πνευματικών διδασκάλων, που με τη σοφία

Ξεκίνα τη μέρα σου με φως: Ένα Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας

Καθένας θα ήθελε να υποδέχεται και να ζει τις μέρες του, ακολουθώντας τις σοφές συμβουλές και κατευθύνσεις αναγνωρισμένων πνευματικών διδασκάλων, που με τη σοφία τους ενέπνευσαν και άλλαξαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων μέχρι σήμερα. Διδάσκαλοι όπως ο Wayne Dyer, η Louise Hay, ο Deepak Chopra, ο Don Miguel Ruiz, ο Robin Sharma, o Osho, ο Allan Cohen, η Cheryl Richardson και πολλοί πολλοί άλλοι, τα λόγια των οποίων έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μας αναλαμβάνοντας συχνά, το ρόλο της «εσωτερικής φωνής μας» και που πολύ θα θέλαμε να είχαμε συναντήσει και μαθητεύσει κοντά τους.

Πρόσφατα, οι εκδόσεις Ιβίσκος, εξέδωσαν ένα Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας, με τίτλο «Ξεκίνα τη μέρα σου με Φως», που περιέχει 366 εμπνευσμένα μηνύματα αυτών των πνευματικών διδασκάλων αλλά και πολλών άλλων ακόμα. Τα μηνύματα αυτά που αποτελούν αποστάγματα της σοφίας των διδασκαλιών τους, θα συντροφέψουν τον αναγνώστη μέρα με τη μέρα, μέσα στον χρόνο, λειτουργώντας σαν «οδοδείκτες» στην πορεία του προς την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση.

Advertisment

Το Ημερολόγιο αυτό δεν είναι μόνο για ένα χρόνο. Είναι διαχρονικό. Μπορείς να το αρχίσεις, να το τελειώσεις και να το αρχίσεις και πάλι από την αρχή. Είναι ένα Ημερολόγιο για όλη μας τη ζωή.

Ξεκίνα τη μέρα σου με φως: Ένα Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας

 

Advertisment

Ξεκινώντας από την 1η μέρα του χρόνου, ο αναγνώστης διαγράφει μια πορεία αναζήτησης και μαθητείας. Μελετώντας το μήνυμα της ημέρας, μπορεί να στοχαστεί, να εμβαθύνει και να διαλογιστεί πάνω σε αυτό. Μπορεί ακόμη και να κρατήσει σημειώσεις για τις δικές του σκέψεις, στο ειδικό πεδίο που υπάρχει σε κάθε μέρα του χρόνου.

Πολλές θα είναι οι φορές που θα προβληματιστούμε κατά τη διάρκεια αυτού του πνευματικού ταξιδιού. Τα μηνύματα θα είναι – άλλοτε απλά και άλλοτε δύσκολα – αλλά δεν θα πρέπει να απογοητευθεί κανείς. Ένα μήνυμα που δεν κατανοήσαμε καλά τη μια μέρα, μπορεί να συνειδητοποιηθεί ξαφνικά λίγες μέρες ή εβδομάδες αργότερα.

Οι πνευματικοί διδάσκαλοι επίσης, χρησιμοποιούν συχνά απλή γλώσσα, για να εκφράσουν υψηλές πνευματικές αλήθειες. Ας μην μπερδευτεί ο αναγνώστης και προσπεράσει γρήγορα κάποια μηνύματα γιατί «κρύβουν θησαυρούς» πίσω τους.

Ξεκινήστε το ταξίδι σας και μην ασχοληθείτε με τίποτα άλλο εκτός από την πορεία σας, μέρα με τη μέρα. Κάντε εσείς το πρώτο βήμα και αφήστε τη σοφία των διδασκάλων να σας οδηγήσει. Όπως λένε και οι Allan & Barbara Pease στο βιβλίο τους «Η Απάντηση»:

«Αν εστιάζετε στο πώς μπορεί να γίνει κάτι, ενδέχεται να αποθαρρυνθείτε, είτε γιατί δεν ξέρετε τον τρόπο για να το πετύχετε, είτε γιατί δεν έχετε τα προσόντα ή γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να το πετύχετε. Κι έτσι δεν γίνεται τίποτα, γιατί ποτέ δεν κάνετε το πρώτο βήμα. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτείτε τι θέλετε και τι όχι, ανεξαρτήτως των συνθηκών».

Το βιβλίο «Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας: Ξεκίνα τη μέρα σου με Φως» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση