, ,

Η NASA «πέταξε» πάνω από το πιο μακρινό ουράνιο σώμα που έχουμε προσεγγίσει ποτέ

Μετά από 6.5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και 13 χρόνια πτήσης, το New Horizons έφτασε την ημέρα της Πρωτοχρονιάς πάνω από το ουράνιο σώμα «Ultima Thule»

Η NASA «πέταξε» πάνω από το πιο μακρινό ουράνιο σώμα που έχουμε προσεγγίσει ποτέ

Μετά από 6.5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και 13 χρόνια πτήσης, το New Horizons έφτασε την ημέρα της Πρωτοχρονιάς πάνω από το ουράνιο σώμα «Ultima Thule» (Έσχατη Θούλη), το οποίο είναι το πιο απομακρυσμένο σώμα που έχει προσεγγίσει ποτέ η ανθρωπότητα και βρίσκεται κοντά στον Πλούτωνα.

Το εξερευνητικό σκάφος της NASA έφτασε στο μυστηριώδες ουράνιο σώμα και στόχος των ερευνητών είναι τώρα να μπορέσει να τραβήξει 900 φωτογραφίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ώστε μέσα από την παρατήρησή του να μπορέσουν να κατανοήσουν καλύτερα πώς σχηματίστηκε αυτό και φυσικά το ηλιακό μας σύστημα.

Advertisment

“Ποτέ μέχρι τώρα ένα διαστημικό σκάφος δεν είχε εξερευνήσει ένα τόσο απομακρυσμένο αντικείμενο”, υπογράμμισε ο Άλαν Στέρν, επιστημονικός διευθυντής της αποστολής. Το Ultima Thule βρίσκεται σε απόσταση περίπου 6,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη. Οι ερευνητές έλαβαν πριν από λίγες ώρες την πρώτη φωτογραφία και τώρα ελπίζουν να μπορέσει το New Horizons να ολοκληρώσει αυτή του την αποστολή με επιτυχία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

bruce lipton_hero
Πώς να πάρεις προαγωγή στην εργασία σου | 8 συμβουλές και στρατηγικές από την Career Coach Μαρία Παπάζογλου
Πόσο κοστίζει η ευτυχία; Όχι πολλά, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη
1_composition_life_lifepur_banner_V2(1)_800x800

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση