Ο Martin Brofman υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους θεραπευτές στον κόσμο. Όταν οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από καρκίνο, λέγοντάς του ότι του απομένουν μόλις λίγοι μήνες, εκείνος εφαρμόζοντας τη μέθοδό του, τους διέψευσε ζώντας 39 χρόνια.Ο ίδιος πίστευε ότι η ανθρώπινη δύναμη μπορεί να πετύχει τα πάντα.

Ο Philippe Hannetelle ήταν από τα πρώτα κιόλας βήματα, δίπλα στον Martin Brofman. Παρουσίαζε στην Ελλάδα τα διήμερα σεμινάρια με μεγάλη επιτυχία ενώ τώρα ανέλαβε τα σκήπτρα του πενθήμερου σεμιναρίου με τίτλο «Ο Καθρέφτης του Σώματος»: Γίνε η αλλαγή που θέλεις για τον εαυτό σου που θα γίνει στις 21-25 Μαρτίου 2019 στο Negroponte Resort στην Ερέτρια. Με αφορμή το σεμινάριο υποβάλαμε κάποιες ερωτήσεις στον θεραπευτή Philippe Hannetelle ώστε να μάθουμε περισσότερα για τη μέθοδο «Ο καθρέφτης του σώματος».

Ποια είναι η κεντρική ιδέα αυτού του Σεμιναρίου;

Δουλεύουμε με πολύ απλές ιδέες. Πρωταρχικά βασίζεται στην αρχή ότι όλα ξεκινούν από τη Συνειδητότητά μας. Η Μέθοδος «Ο Καθρέφτης του Σώματος» είναι μια τεχνική, μια σειρά από εργαλεία που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει, τα οποία επιτρέπουν να εξερευνήσουμε τη σχέση ανάμεσα στο σώμα μας, τη συνειδητότητά μας και τη ζωή μας. Είναι επίσης μια σπουδή πάνω στις εσωτερικές εκείνες τεχνικές που προάγουν τη θεραπεία. Στο τέλος του Σεμιναρίου θα έχετε τη ικανότητα:

– Να κατανοείτε και να έχετε την εμπειρία του εαυτού σας ως Ενεργειακό Ον.

– Να αισθάνεστε και να κατευθύνετε την Ενέργεια αλλά και να τη βλέπετε (αύρα, τσάκρα, σκεπτομορφές).

– Να κατανοείτε τη σχέση μεταξύ του σώματος σας και της συνειδητότητάς σας.

– Να κατανοείτε πώς τα συμπτώματα στο σώμα σας αντανακλούν εντάσεις στη συνειδητότητά σας.

– Να διαβάσετε το σώμα σαν «χάρτη συνειδητότητας», κατανοώντας τα εσωτερικά αίτια των εξωτερικών συμπτωμάτων.

– Να κατανοήσετε τα τσάκρα και τη σχέση τους με ορισμένες πτυχές της συνειδητότητάς σας αλλά και με ορισμένα σημεία του σώματος.

– Να χρησιμοποιείτε ποικίλα θεραπευτικά εργαλεία (λευκό φως, χρώματα, σκεπτομορφές).

– Να δείτε με ποιον τρόπο μπορείτε αποτελεσματικά να εφαρμόσετε αυτά τα εργαλεία.

Ποια η σύνδεση μεταξύ ενός φυσικού συμπτώματος και της διανοητικής μας υγείας;

Όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουμε το συσχετισμό μεταξύ σκέψεων και συναισθημάτων και του σώματός μας και το πόσο σημαντική είναι η ευτυχία. Αν είσαι ευτυχισμένος, είσαι και υγιής. Δείξτε μου έναν άνθρωπο με ένα σύμπτωμα και θα σας δείξω έναν άνθρωπο που δεν είναι ευχαριστημένος για κάποιο λόγο.

Είναι κάτι σαν Εγχειρίδιο Λειτουργίας και που δυστυχώς λίγοι γνωρίζουν πώς να τον αξιοποιήσουν. Κάτι που θα έπρεπε να διδασκόμαστε στο σχολείο. Όταν θα υπάρξουν αρκετοί άνθρωποι στον πλανήτη που θα κατανοούν αυτές τις τεχνικές αυτοβοήθειας και βοήθειας των ανθρώπων γύρω τους, ο κόσμος θα είναι καλύτερος.

Αυτή η ενέργεια που είναι η συνειδητότητά σου και που αντανακλά την κατάσταση της συνειδητότητας σου, μπορεί να μετρηθεί μέσω της μεθόδου γνωστής ως «Μέθοδος φωτογράφησης Κίρλιαν». Όταν φωτογραφίζουμε το χέρι μας με αυτήν τη μέθοδο, δείχνει ένα συγκεκριμένο ενεργειακό μοτίβο. Αν τραβήξεις δεύτερη φωτογραφία ενώ φαντάζεσαι πως στέλνεις αγάπη και ενέργεια προς κάποιον που γνωρίζεις, θα παρατηρήσουμε διαφορετικό ενεργειακό μοτίβο στην φωτογραφία Κίρλιαν. Έτσι παρατηρούμε ότι μια αλλαγή στη συνειδητότητά μας, προκαλεί αλλαγή στο ενεργειακό πεδίο που φωτογραφίζουμε, το οποίο αποκαλούμε «αύρα».

Αυτό το ενεργειακό πεδίο που φανερώνεται στις φωτογραφίες Κίρλιαν έχει μελετηθεί και μάλιστα έχει παρατηρηθεί ότι όταν υπάρχουν «τρύπες» σε διάφορα σημεία του ενεργειακού πεδίου, αυτά αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες αδυναμίες σε συγκεκριμένα σημεία του φυσικού σώματος. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι όποιες αδυναμίες φανερώνονται στο ενεργειακό πεδίο μας. προϋπάρχουν των ενδείξεων στο φυσικό μας σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια ενδιαφέρουσα κατεύθυνση υλοποίησης που φανερώνεται μέσω αυτού που περιγράψαμε. Η αλλαγή στη συνειδητότητά μας δημιουργεί αλλαγή στο ενεργειακό μας πεδίο. Η αλλαγή στο ενεργειακό πεδίο προηγείται μιας αλλαγής στο φυσικό σώμα. Η κατεύθυνση που υλοποιείται είναι από τη συνειδητότητα δια μέσω του ενεργειακού πεδίου, στο φυσικό σώμα. Συνειδητότητα – Ενεργειακό Πεδίο – Φυσικό Σώμα. Βλέποντας τα πράγματα από αυτήν την οπτική γωνία, διαπιστώνουμε ότι δεν είναι το υλικό σώμα που δημιουργεί το ενεργειακό πεδίο, την αύρα αλλά μάλλον η αύρα ή η ενέργεια δημιουργεί το υλικό σώμα. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως υλικό σώμα είναι το τελικό αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ξεκινά με μια συνειδητότητα.

Όταν συνειδητοποιήσει κάποιος αυτή τη διαδικασία, τότε δεν μπορεί παρά να είναι επάγρυπνος: παρακολουθεί τις σκέψεις του, τις κουβέντες του, γνωρίζοντας ποσό πολύ επιδρούν στη ζωή του. Βελτιώνεσαι ακόμη περισσότερο και τότε γίνεσαι ικανότερος και παρατηρείς την επίδραση που έχει πάνω σου αξιοποιώντας τη δυνατότητα αντίδρασης και αλλαγής, πριν οι εντάσεις φτάσουν το φυσικό σώμα και δημιουργήσουν ένα σύμπτωμα. Αγαπάς και δέχεσαι τον εαυτό σου περισσότερο και αγαπάς και δέχεσαι τους άλλους περισσότερο από πριν.

«Καθρέφτης του σώματος»: Γίνε η αλλαγή που θέλεις για τον εαυτό σου - Συνέντευξη με τον θεραπευτή Philippe Hannetelle

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ενήλικα, έχοντας ήδη διαμορφώσει αντιλήψεις και εμπειρίες, να αλλάξει το στυλ ζωής του σε πέντε μόνο ημέρες;

Εξαρτάται από το αν ένας άνθρωπος είναι έτοιμος να εξετάσει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και από τον τρόπο που μιλάει στον εαυτό του. Αν πιστεύει πως θα είναι δύσκολο, θα είναι. Θα πρέπει να παρακολουθούμε τις αντιλήψεις μας και τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Στη διάρκεια των 5 ημερών εστιάζουμε και σε αυτό. «Θεραπεία» σημαίνει «είμαι ανοιχτός, ευέλικτος» στη συνειδητότητά μου. Αυτή είναι μια ευκαιρία να πάμε πέρα από τα καθορισμένα όρια μας, να κάνουμε πράγματα που θεωρούσαμε απίθανα, και να συνειδητοποιήσουμε την απεριόριστη φύση της ύπαρξής μας.

Απλά υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους την απεριόριστη δύναμη που εξαρχής είχαν – τη δύναμη να είναι ο εαυτός τους, να αλλάζουν γνώμη, να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που μπορούν να απελευθερώσουν συμπτώματα κατανοώντας πως οι ίδιοι είναι ένα ενεργειακό σύστημα και όχι μια συλλογή από όργανα. Ο βαθμός στον οποίο αισθάνονται διαφορετικά και βιώνουν την αλλαγή εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ευαισθησίες τους (ιδιοσυγκρασίες τους). Αυτές θα μπορούσαν να είναι με τη μορφή για παράδειγμα, περιοριστικών αντιλήψεων ή μιας άρνησης να εγκαταλείψουμε νοοτροπίες που φανερώνουν εντάσεις στη συνειδητότητα, άρα και στο φυσικό σώμα. Μπορεί επίσης να σχετίζεται με συνθήκες στη ζωή ενός ανθρώπου που αδυνατεί να αντιμετωπίσει και έτσι να δυσκολεύεται να απελευθερώσει εντάσεις που σχετίζονται με αυτές.

Εξηγείστε στους αναγνώστες μας με απλά λόγια τι σημαίνει «συνειδητότητα» και γιατί είναι το κλειδί μιας ολοκληρωμένης ζωής.

Η συνειδητότητα μπορεί να ερμηνευθεί ως «εμπειρία ύπαρξης». Η συνειδητότητα μπορεί επίσης να ερμηνευθεί ως μια μορφή ενέργειας. Μερικές φορές αποκαλείται «Ζωτική ενέργεια». Αυτή η ενέργεια δεν υπάρχει απλά στο νου μας, γεμίζει ολόκληρη την ύπαρξή σου. Καταλαμβάνει κάθε κύτταρο στο σώμα σου. Μέσω της συνειδητότητάς σου μπορείς να επικοινωνήσεις με κάθε όργανο, κάθε ιστό, και πολλές θεραπείες στηρίζονται σε αυτήν την επικοινωνία με τα όργανα που έχουν επηρεαστεί από κάποιο σύμπτωμα ή δυσλειτουργία.

Όταν η συνειδητότητα ή η ζωτική ενέργεια εγκαταλείπει το σώμα, το σώμα πεθαίνει. Αυτό που χαρακτηρίζουμε ως «φυσικό σώμα» δεν είναι αυτό που είμαστε αλλά μάλλον το όχημα της συνειδητότητας μας. Την ίδια στιγμή είναι μια επέκταση, μια πυκνότερη μορφή της συνειδητότητας/ενέργειας μας και επομένως, αντανακλά την κατάσταση της συνειδητότητάς μας.

Κατευθύνουμε συνειδητότητα ή ενέργεια με τις σκέψεις μας και έχουμε την ικανότητα να ξεμπλοκάρουμε την ενέργεια οπουδήποτε είναι αυτή μπλοκαρισμένη στον εαυτό μας ή σε άλλους. Άρα αποδεχόμαστε πλήρως την ευθύνη για το τι συμβαίνει στο σώμα μας και τη ζωή μας, εμείς αποφασίζουμε πώς θα σκεφτόμαστε και πώς θα αισθανόμαστε και αρχίζουμε να λειτουργούμε συνειδητά στη ζωή μας. Αρχίζουμε να εξερευνούμε τη συνειδητότητά μας και να βιώνουμε βαθύτερα επίπεδα, γινόμαστε πιο συνειδητοί γι’ αυτά που δημιουργούμε και ξέρουμε πώς μπορούμε να τα αλλάξουμε. Παρατηρούμε την άμεση σύνδεση ανάμεσα στις εικόνες που ενεργοποιούμε και την πραγματικότητα που δημιουργούμε και μπορούμε να αλλάξουμε το σενάριο οπότε και να δώσουμε νέο νόημα στη ζωή μας.

Πρακτικά μιλώντας, τι σημαίνει ότι μετά το Σεμινάριο γινόμαστε Θεραπευτές του εαυτού μας και των αγαπημένων μας;

«Θεραπευτής» είναι κάποιος που συμμετέχει σε μια διαδικασία θεραπείας, έχοντας την πρόθεση να βοηθήσει τον θεραπευόμενο να επιστρέψει σε κατάσταση υγείας και ευεξίας. Εφόσον μόνο ένας Θεραπευτής μπορεί να θεραπεύσει, αυτός που έχει επιτυχώς βγάλει σε πέρας μια θεραπεία, μπορεί να αποκαλείται Θεραπευτής.

Υπονοούμε εδώ πως αυτοί που αποκαλούμε Θεραπευτές έχουν την ικανότητα να έχουν επιτυχημένα αποτελέσματα με τη διαδικασία. Πιστεύουμε πως όλοι έχουμε γεννηθεί με αυτήν την ικανότητα και είναι απλώς απαραίτητο να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα εργαλεία που ήδη έχουμε. Σε αυτόν το βαθμό, πιστεύουμε ότι είμαστε όλοι θεραπευτές..

Η θεραπεία έχει συντελεστεί όταν οι εντάσεις και η εσωτερική αιτία αποδεσμεύονται από τη συνειδητότητα του ανθρώπου που έχει επηρεαστεί. Μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό με οτιδήποτε αξιοποιούμε και κατανοούμε ως θεραπευτικά εργαλεία ή με ενέργεια ή ακόμα, με οτιδήποτε μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, να φέρει δηλαδή μια αλλαγή στη συνειδητότητα του ανθρώπου που έχει επηρεαστεί. Επομένως, ακόμα και μια συζήτηση μπορεί να θεωρηθεί θεραπεία αν έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται αρκετά για κάποιον, μπορεί να συζητήσει μαζί του και να επιφέρει θεραπευτική αλλαγή στη συνειδητότητά του. Ίσως ακόμα και να του σώσει τη ζωή αν αυτή η συζήτηση του δώσει λόγο και αιτία να αντιμετωπίσει εκ νέου τη ζωή. Όλοι μπορούμε να θεραπεύσουμε. Συνεπώς είμαστε όλοι θεραπευτές και πιστεύουμε πως όλα μπορούν να θεραπευτούν.

Συνεπώς, μετά το Σεμινάριο είστε ικανοί να εφαρμόσετε αυτά τα εργαλεία στον εαυτό σας και τους άλλους αν αποφασίσετε να το κάνετε. Γνωρίζετε το τι συμβαίνει στη συνειδητότητα του θεραπευόμενου και γνωρίζετε και εσείς τι έχετε βιώσει ως θεραπευόμενοι γιατί στη διάρκεια του σεμιναρίου δέχεστε την εμπειρία και των δυο ρόλων και βιώνετε το αποτέλεσμα των εργαλείων που χρησιμοποιείτε.

«Καθρέφτης του σώματος»: Γίνε η αλλαγή που θέλεις για τον εαυτό σου - Συνέντευξη με τον θεραπευτή Philippe Hannetelle

Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι θα εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε στο «προστατευμένο» περιβάλλον του εργαστηρίου στην απαιτητική καθημερινότητα μας;

Στη διάρκεια του σεμιναρίου μαθαίνετε ότι πράγματι δημιουργείτε την πραγματικότητά σας με τις πεποιθήσεις σας και ότι εσείς αποφασίζετε τι θα πιστέψετε. Άρα, αλλάζουμε πεποιθήσεις για να αλλάξει η πραγματικότητά μας.

Μαθαίνετε για τη δύναμη της συνειδητότητάς σας και πώς να υπερβαίνετε περιοριστικές αντιλήψεις γνωρίζοντας ότι όλα μπορούν να συμβούν αν πραγματικά το πιστεύετε. Μαθαίνετε ότι η φυσική πραγματικότητα είναι απλώς μια εξωτερική έκφραση του τι συμβαίνει στη συνειδητότητά σας και ότι εσείς είστε πράγματι οι Δημιουργοί.

Μαθαίνετε ποσό σημαντική είναι η Αγάπη στη ζωή σας και πως οι κοινωνικές αξίες (επιτυχία στην επιχείρηση, ανάβαση στη σκάλα επιτυχίας, κτλ) μπορούν να επισκιάσουν αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για σας. Δουλειά σας είναι αυτό που κάνετε. Ο άνθρωπος είναι αυτό που είναι. Η δουλειά υποστηρίζει τη ζωή σας. Η ζωή σας είναι το σημαντικό εδώ και δε θα έπρεπε να καθορίζεται από την δουλειά σας.

Επομένως, στο Σεμινάριο αποκτάτε τα εργαλεία και δεν είστε μόνοι, μπορείτε να μείνετε σε επαφή με ανθρώπους που ζουν με τον ίδιο τρόπο και άρα να παραμένετε όλο και περισσότερο σε αυτήν την πραγματικότητα. Το να τα εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας έχει σχέση με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες σας και τις αποφάσεις που παίρνετε. Επίσης, αν κάποιος έρθει στο σεμινάριο με ένα σύμπτωμα, η εξάλειψη του συμπτώματος εξαρτάται από τον βαθμό που αλλάζει τον τρόπο ύπαρξής του.

Ο Philippe Hannetelle διοργανώνει πενθήμερο εντατικό σεμινάριο με τίτλο “«Ο Καθρέφτης του Σώματος»: Γίνε η αλλαγή που θέλεις για τον εαυτό σου”. Μάθετε περισσότερα εδώ

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε