Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε την κουζίνα μέσα σε 15 λεπτά

Από όλους τους χώρους του σπιτιού μας, η κουζίνα είναι εκείνο το δωμάτιο που χρειάζεται προσοχή κάθε μέρα. Όμως πολλές φορές βρίσκουμε τον εαυτό

Πώς μπορούμε να καθαρίσουμε την κουζίνα μέσα σε 15 λεπτά

Από όλους τους χώρους του σπιτιού μας, η κουζίνα είναι εκείνο το δωμάτιο που χρειάζεται προσοχή κάθε μέρα. Όμως πολλές φορές βρίσκουμε τον εαυτό μας να καθαρίζει αρκετές φορές την κουζίνα κατά τη διάρκεια της ημέρα. Όχι πια, καθώς σε 15 μόλις λεπτά, μπορούμε να κάνουμε την κουζίνα μας να λάμπει.

Τι θα χρειαστούμε

Συγκεντρώστε όλα όσα θα χρειαστείτε πριν ξεκινήσετε:

Advertisment

– Κάδος σκουπιδιών

– Καλάθι για να τοποθετήσετε όλα τα αντικείμενα που δεν ανήκουν στην κουζίνα

– Σαπούνι πιάτων

Advertisment

– Τα υπόλοιπα καθαριστικά τα οποία χρησιμοποιείτε συνήθως

– Σφουγγάρια

– Σκούπα και σφουγγαρίστρα

– Γάντια

Πώς να καθαρίσουμε την κουζίνα αποτελεσματικά

Συγκεντρώστε μπροστά σας όλα τα καθαριστικά. Μην υποτιμάτε την αξία αυτού του βήματος, καθώς ψάχνοντας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού τα σφουγγάρια, τα καθαριστικά και τα υπόλοιπα θα σας αποσυντονίσει.

Βάλτε όσα πιάτα το χρειάζονται μέσα σε ζεστό νερό. Είτε μέσα στο νεροχύτη σας είτε μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη, τοποθετήστε τα πιάτα σας στο ζεστό νερό ώστε να τα καθαρίσετε ευκολότερα.

Όσο τα πιάτα βρίσκονται στο ζεστό νερό, καθαρίστε τα σκουπίδια από το πάτωμα, τον πάγκο και τα ράφια. Μην ασχοληθείτε με όλα τα υπόλοιπα που θα βρείτε μπροστά σας, όπως για παράδειγμα αντικείμενα που δεν ανήκουν στην κουζίνα. Θα τα αναλάβετε αργότερα.

Συγκεντρώστε όλα όσα δεν ανήκουν στην κουζίνα. Κατά τη διάρκεια του συμμαζέματος είναι πολύ πιθανό να βρείτε διάφορα αντικείμενα τα οποία δεν ανήκουν στην κουζίνα σας. Συγκεντρώστε τα σε ένα καλάθι και τοποθετήστε το έξω από το δωμάτιο για να μην σας αποσπάσει την προσοχή. Θα ασχοληθείτε με αυτό αργότερα, αφού ολοκληρώσετε πρώτα την κουζίνα σας.

Πλύνετε τα πιάτα. Ως τώρα το ζεστό νερό θα έχει δράσει όσο χρειάζεται ώστε το πλύσιμο των πιάτων να γίνει γρήγορα και χωρίς κόπο. Σκουπίστε και σφουγγαρίστε. Βγάλτε έξω τα σκουπίδια. Αν το καλάθι των σκουπιδιών είναι γεμάτο, απομακρύνετε τα σκουπίδια από τον χώρο. Μπορείτε να κάνετε το καθάρισμα της κουζίνας ακόμη πιο εύκολο κάνοντας τα εξής:

1. Μετά από ένα οικογενειακό τραπέζι, καθαρίστε την ίδια στιγμή την κουζίνα σας. Όσο περισσότερο τα αφήνετε, τόσο πιο πολλά θα μαζευτούν και τόσο δυσκολότερο θα είναι να τα καθαρίσετε μετά.

2. Συμφωνείστε με την οικογένειά σας, το κάθε μέλος να πλένει το πιάτο του μόλις απολαύσει το γεύμα του. Δεν παίρνει πολύ χρόνο και κάνει την κουζίνα να είναι καθαρή για περισσότερο χρόνο.

3. Δημιουργείστε μια οικογενειακή λίστα με τραγούδια, για την ώρα του συμμαζέματος. Το κάθε μέλος θα προσθέσει το δικό του αγαπημένο τραγούδι και έτσι, τα μικρότερα μέλη της οικογένειας θα συμμετάσχουν με ενδιαφέρον στο καθάρισμα του σπιτιού.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
"Contakids" | Σωματικό παιχνίδι και χορός για γονείς και παιδιά 2-5 ετών (φωτογραφίες + βίντεο)
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση