, ,

Αιγυπτιακή εταιρία γίνεται η πρώτη στη χώρα που δίνει άδεια περιόδου στις γυναίκες

Μία Αιγυπτιακή εταιρία έγινε η πρώτη στη χώρα που χορηγεί στις γυναίκες μία μέρα άδειας κάθε μήνα για την έμμηνο ρύση. Με αφορμή αυτή

Αιγυπτιακή εταιρία γίνεται η πρώτη στη χώρα που δίνει άδεια περιόδου στις γυναίκες

Μία Αιγυπτιακή εταιρία έγινε η πρώτη στη χώρα που χορηγεί στις γυναίκες μία μέρα άδειας κάθε μήνα για την έμμηνο ρύση. Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, ακτιβιστές σε άλλα κράτη άρχισαν να πιέζουν τις κυβερνήσεις του να εισάγουν ένα παρόμοιο μέτρο και εκείνοι στον ιδιωτικό, αλλά και δημόσιο φορέα εργασίας.

Γυναίκες υπάλληλοι στο Shark & Shrimp, ένα γραφείο ψηφιακού μάρκετινγκ με έδρα το Κάιρο, δεν χρειάζεται πια να προσκομούν ιατρικές αποδείξεις ότι είχαν έντονο πονόκοιλο για να δικαιολογήσουν τις ημέρες που λείπουν.

Advertisment

«Είναι μια επιλογή για όλες τις γυναίκες υπαλλήλους να επιλέξουν ποια ημέρα από την περίοδό τους θα θέλουν να λείπουν», ανέφερε η Rania Youssef, η υπεύθυνη προσωπικού της εταιρίας.

«Εμπιστευόμαστε τις υπαλλήλους μας 100% και γνωρίζουμε ότι δεν θα εκμεταλλευτούν αυτή την απόφαση. Στην αρχή, οι υπάλληλοί μας σοκαρίστηκαν και ένιωσαν μια μικρή ντροπή σαν να μην είναι φυσιολογικό να μιλάμε ελεύθερα για το ζήτημα εδώ στη Μέση Ανατολή και στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής».

«Αλλά αφού κατανόησαν την πολιτική που δίνει σε όλες τις γυναίκες την εχεμύθεια να κρατήσουν μυστική τη δικαιολογία για την οποία θα λείπουν, ήταν πολύ χαρούμενες που η Shark and Shrimp δεν ενδιαφέρεται μόνο για την εργασιακή τους επίδοση, αλλά επίσης και με το ανθρώπινο κομμάτι».

Advertisment

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Mohamed Naiem αποφάσισε να εισάγει αυτή την πολιτική αφού διάβασε ιατρικά άρθρα για τους πόνους περιόδου και παρατήρησε ότι πολλοί οργανισμού ζητούσαν ένα τέτοιο μέτρο.

Κάποιοι Αιγύπτιοι χλεύασαν την ιδέα αυτή, ωστόσο άλλοι καλοδέχτηκαν αυτό το προοδευτικό βήμα. Η άδεια περιόδου έχει αναγνωριστεί σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, η Ταιβάν, η Ινδονησία και η Ζάμπια. Κάποιες ιδιωτικές Ινδικές εταιρίες έχουν επίσης εισάγει παρόμοιες πολιτικές.

Μάλιστα, στη Νότια Κορέα οι γυναίκες μπορούν να ζητήσουν επιπλέον αμοιβή αν δεν χρησιμοποιήσουν τελικά την άδεια περιόδου, την οποία δικαιούνται.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση