,

Γερμανία: Επιστήμονες ανακάλυψαν άθικτο σπήλαιο εκατομμυρίων ετών

Για την ανακάλυψη του αιώνα μιλούν οι αρχαιολόγοι καθώς επιστήμονες βρήκαν ένα άθικτο, τεράστιο σπήλαιο εκατομμυρίων ετών. Το σπήλαιο βρέθηκε στο Εγκεκσκίρχεν της Βόρειας

Γερμανία: Επιστήμονες ανακάλυψαν άθικτο σπήλαιο εκατομμυρίων ετών

Για την ανακάλυψη του αιώνα μιλούν οι αρχαιολόγοι καθώς επιστήμονες βρήκαν ένα άθικτο, τεράστιο σπήλαιο εκατομμυρίων ετών. Το σπήλαιο βρέθηκε στο Εγκεκσκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας από σπηλαιολόγους της ερευνητικής ομάδας Kluterthöhle. Οι ειδικοί το ονόμασαν η «τρύπα του Ανέμου».

Το σπήλαιο διαθέτει ένα δαιδαλώδες δίκτυο και ακόμα οι σπηλαιολόγοι δεν έχουν προσδιορίσει το μέγεθός του. «Είναι τεράστιο. Περάσαμε δυόμισι ώρες και δεν βρήκαμε το τέλος», δήλωσε ο σπηλαιολόγος Στέφαν Βόιγκτ, ο οποίος είχε εισέλθει πρώτος στο σπήλαιο.

Advertisment

Γερμανία: Επιστήμονες ανακάλυψαν άθικτο σπήλαιο εκατομμυρίων ετών

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα πόσο μεγάλος είναι αυτός ο υπόγειος λαβύρινθος. «Είδαμε πανέμορφους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αυτό το σπήλαιο, είναι βέβαιο ότι θα αποδειχθεί θησαυρός για την επιστήμη», συμπλήρωσε. «Νομίζω ότι αυτό που έχουμε δει μέχρι στιγμής είναι μόνον η είσοδος του σπηλαίου», προσθέτει.

Η «τρύπα του Ανέμου» δεν θα είναι διαθέσιμη για το κοινό για αρκετό καιρό ακόμα, καθώς χρειάζεται να γίνουν αρκετές ενδελεχείς έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει τα τοπογραφικά σχέδια για την καλύτερη εξερεύνηση του σπηλαίου. Το εντυπωσιακότερο όλων θα είναι να ανακαλυφθεί αν και πότε βρήκαν εκεί καταφύγιο διάφοροι πολιτισμοί, ακόμα και αρχαιότερα είδη ανθρωπιδών.

Advertisment

Γερμανία: Επιστήμονες ανακάλυψαν άθικτο σπήλαιο εκατομμυρίων ετών

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση