,

Καλύτερα να σφάλλεις τολμώντας παρά να σφάλλεις όντας προσεκτικός

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν να προτιμούν τη ρουτίνα και τις καθημερινές τους συνήθειες. Μέσα σε αυτές νιώθουν ασφάλεια και φοβούνται να

Καλύτερα να σφάλλεις τολμώντας παρά να σφάλλεις όντας προσεκτικός

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν να προτιμούν τη ρουτίνα και τις καθημερινές τους συνήθειες. Μέσα σε αυτές νιώθουν ασφάλεια και φοβούνται να ρισκάρουν για την αλλαγή. Κι όμως «η τόλμη χαρίζει ευφυΐα, μαγεία και δύναμη».

Είναι λογικό ο κάθε άνθρωπος να φοβάται μπροστά σε μια μεγάλη αλλαγή της ζωής του και να ‘’βολεύεται ‘’στην ρουτίνα του, αφού το να αφήσει τη σιγουριά μιας παρούσας κατάστασης για να περάσει σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση είναι σίγουρα μια δύσκολη διαδικασία/αλλαγή.

Advertisment

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάξεις αμέσως τον τρόπο ζωής σου, τις συνήθειές σου ή τον τρόπο που σκέφτεσαι ή αντιμετωπίζεις καταστάσεις, η αλλαγή όμως έρχεται σιγά σιγά αφού η ζωή είναι μια συνεχής μάχη για αυτοβελτίωση. Έχοντας θάρρος, μπορείς να επιτύχεις πολλά.

Αυτός που δεν είναι έτοιμος να ρισκάρει, να θυσιαστεί, να ξεπεράσει τον εαυτό του να δοκιμάσει κάτι καινούργιο, δεν μπορεί ούτε να ζήσει επιτυχημένες αλλαγές στη ζωή του.

Έστω κι αν υπάρχει ο φόβος της αποτυχίας πρέπει να έχεις πίστη. Ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Δείχνοντας θάρρος, έχεις περισσότερες πιθανότητες να επιτύχεις από αυτόν που κατακλύζεται με φόβο να ρισκάρει.

Advertisment

Μόνο μέσα από τις επαναλαμβανόμενες αποτυχίες σου βρίσκεις το κλειδί της επιτυχίας. Μέσα από τις αποτυχίες σου αποκτάς εμπειρίες και μαθαίνεις. Μην κολλάς στην ρουτίνα. Καλύτερα να ρισκάρεις και να αποτύχεις παρά να μείνεις μια ζωή με την απορία τι θα γινόταν αν, τουλάχιστον θα ξέρεις πως προσπάθησες.

Δέσποινα Παντέλα

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;
Πως οι τελειομανείς ξυπνούν μέσα μας τον έφηβο!
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση