,

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Η Εναλλακτική Δράση και οι Εκδόσεις Πεδίο με χαρά ανακοινώνουν τον 1ο φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι».

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Η Εναλλακτική Δράση και οι Εκδόσεις Πεδίο με χαρά ανακοινώνουν τον 1ο φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι».

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο project προέρχεται από το ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Πεδίο το οποίο παρουσιάζει την αλήθεια για τον σύγχρονο κόσμο, με έναν απλό και κατανοητό τρόπο.

Advertisment

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Ο σύγχρονος κόσμος κινείται με φρενήρεις ρυθμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κινούμαστε έτσι κι εμείς. Γιατί όταν βιαζόμαστε, δεν βλέπουμε όλα όσα κάνουν τη ζωή μας όμορφη και ξεχωριστή. Σε αυτό τον μοναδικά εικονογραφημένο οδηγό, ο Haemin Sunim, Κορεάτης βουδιστής μοναχός που ζει και διδάσκει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μας δείχνει πώς να βρούμε την εσωτερική γαλήνη και την ισορροπία μας εν μέσω των τεράστιων απαιτήσεων της καθημερινότητας.

Η πνευματική υποστήριξη και οι συμβουλές του καλύπτουν όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας (την υγεία, την ευτυχία, την εργασία, τις σχέσεις, την αγάπη…). Οι ιδέες του υπερβαίνουν θρησκείες και σύνορα, και απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Με διορατικότητα και συμπόνια, αποτέλεσμα μιας ζωής γεμάτης αλλαγές, ο Haemin Sunim μας προτρέπει να κάνουμε μια παύση και να παρατηρήσουμε προσεκτικά όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Γιατί έτσι μόνο θα καταλάβουμε πως όταν εμείς μειώνουμε ταχύτητα, ολόκληρος ο κόσμος επιβραδύνει μαζί μας!

Advertisment

Δείτε το βίντεο «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι»:

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προβληθούν οι καλύτερες φωτογραφίες που θα προβάλουν αυτό ακριβώς που λέει το βιβλίο… όσα βλέπουμε όταν δεν βιαζόμαστε. Θα μπορούσε να είναι ένα λουλούδι, μια κίνηση, μια έκφραση, μια ανέμελη στιγμή ή οτιδήποτε άλλο σας εμπνεύσει. Γιατί τελικά, τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή τα βλέπουμε ακριβώς όταν δεν βιαζόμαστε. 

Όροι και προϋποθέσεις

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου.

Μπορείτε να στείλετε τις φωτογραφίες σας στο 103projects@gmail.com μέχρι και τις 14 Μαΐου με Θέμα “Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι», με το πλήρες ονοματεπώνυμό σας. Οι φωτογραφίες που θα εγκριθούν, θα δημοσιευτούν και θα πάρουν μέρος στη ψηφοφορία.

Οι Εκδόσεις Πεδίο προσφέρουν στους νικητές:

Τα δώρα είναι πολλά και συναρπαστικά. Μια τετραμελής κριτική επιτροπή της Εναλλακτικής Δράσης θα επιλέξει τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες, οι κάτοχοι των οποίων θα λάβουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι». Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, οι φωτογραφίες θα τεθούν προς ψηφοφορία. Όσοι ψηφίσουν, θα διεκδικήσουν μία από τις παρακάτω πολύτιμες συλλογές βιβλίων:

1. Νίκησε (6 βιβλία)

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δείτε τη σειρά εδώ

Οι οδηγοί δράσης «Νίκησε…» απευθύνονται σε όλους εσάς που βρίσκεστε αντιμέτωποι με νέα και ασυνήθιστα προβλήματα, χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής μας. Προτείνουν απόλυτα δοκιμασμένες μεθόδους, βασισμένες στο βίωµα, στην πραγµατικότητα και στην αντιµετώπιση της καθηµερινότητας: έχουν τη γεύση, το άρωµα και τη δύναµη της εµπειρίας. Αυτό είναι που τους κάνει πολύτιµους και αναγκαίους όχι µόνο για τον εαυτό µας αλλά και για όλο τον κόσµο.

2. Νοημοσύνη (4 βιβλία: Η Συναισθηματική Νοημοσύνη, Η Οικολογική Νοημοσύνη, Η Κοινωνική Νοημοσύνη, Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο της εργασίας)

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Δείτε τη σειρά εδώ

Τι είναι το IQ; Η μοίρα μας; Δεν είναι πάντως αυτό που συνήθως φανταζόμαστε. Αντίθετα, οι αντιλήψεις μας για την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι αρκετά περιορισμένες, επειδή αγνοούν ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή.

3. Το Μυστικό (5 βιβλία)

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Όσα βλέπεις όταν δεν βιάζεσαι». Λάβε μέρος και κέρδισε πολύτιμα δώρα

Δείτε τη σειρά εδώ

Το Μυστικό κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται στον κόσμο.

4. Οι Ατρόμητοι (4 βιβλία)

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις ΠεδίοΔιαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δείτε τη σειρά εδώ

Οι ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ είναι η Αλέξια, ο Τάσι και ο σκύλος τους ο Ρόκι. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά σύντομα θα ανακαλύψουν πώς να κάνουν μαγικά με τα συναισθήματά τους. Με τη συντροφιά του πανέξυπνου και έμπειρου εκπαιδευτή συναισθημάτων, του γλάρου Φλορεστάν, αντιμετωπίζουν κάθε βράδυ συναρπαστικές και διασκεδαστικές προκλήσεις.

Μέσα από τις περιπέτειές τους, μαθαίνουμε με ευχάριστο τρόπο πώς να ρυθμίζουμε τα συναισθήματά μας, δηλαδή να τα αναγνωρίζουμε, να τα τιθασεύουμε ή να τα αλλάζουμε.

5. Μη βασανίζεστε (4 βιβλία)

Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο Διαγωνισμός: Ψηφίστε τη φωτογραφία που σας αρέσει και κερδίστε πλούσια δώρα από τις Εκδόσεις Πεδίο

Δείτε τη σειρά εδώ

Μήπως η ζωή σας είναι γεµάτη στρες; Φυσικά και είναι. «Χωρίς αµφιβολία, πολλοί από εµάς έχουµε κατακτήσει τη νευρωτική τέχνη τού να περνούµε το µεγαλύτερο µέρος της ζωής µας ανησυχώντας για τα πάντα». Είναι όµως δυνατόν να µην αφήσουµε τα µικροπράγµατα να µας τρελάνουν; 

Όπως λέει και ο συγγραφέας: «Το ότι δεν θα “βασανίζεστε για µικροπράγµατα” δεν σηµαίνει ότι η ζωή σας θα γίνει τέλεια· σηµαίνει ότι θα µάθετε να αποδέχεστε όσα η ζωή σάς φέρνει, προβάλλοντας µικρότερη αντίσταση (…)

Συνοψίζοντας:

Τραβήξτε τη φωτογραφία σας και στείλτε τη στο e-mail 103projects@gmail.com με το ονομαπετώνυμό σας. Στις 14 Μαΐου θα παρουσιαστούν οι εγκεκριμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που κερδίζουν τα πέντε αντίτυπα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψηφοφορία μέχρι τις 30 Μαΐου. Στις 31 Μαΐου, 5 τυχεροί θα κερδίσουν από μία συλλογή βιβλίων. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει μέχρι τρεις (3) φωτογραφίες.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε! Δείτε τις επικρατέστερες φωτογραφίες και όλες τις πληροφορίες για το πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι 20 καλύτερες ταινίες προσωπικής ανάπτυξης που γυρίστηκαν ποτέ
Πώς να προετοιμαστείτε για την υιοθεσία ενός κακοποιημένου σκύλου και πώς να τον διαχειριστείτε στο σπίτι
Πώς να ασκήσετε εποικοδομητική κριτική στους αγαπημένους σας ανθρώπους;
4 λόγοι που τα σκυλιά ωφελούν την ψυχολογική, κοινωνική και σωματική ευεξία ενός παιδιού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση