, ,

Έλληνες φοιτητές έφτιαξαν εφαρμογή που φέρνει επανάσταση στην τυροκομία

Το CHEESEBOOST είναι το δημιούργημα των περήφανων Δημήτρη-Ιωάννη Κασαρτζιάν και Γεώργιου Καρανάσιου και ήρθε να φέρει την επανάσταση στο πολύτιμο επάγγελμα της τυροκομίας. Οι

Έλληνες φοιτητές έφτιαξαν εφαρμογή που φέρνει επανάσταση στην τυροκομία

Το CHEESEBOOST είναι το δημιούργημα των περήφανων Δημήτρη-Ιωάννη Κασαρτζιάν και Γεώργιου Καρανάσιου και ήρθε να φέρει την επανάσταση στο πολύτιμο επάγγελμα της τυροκομίας. Οι τελειόφοιτοι φοιτητές της Φαρμακευτικής σχολής με τη βοήθεια του καθηγητή τους Κωνσταντίνου Πουλά και της εταιρίας Θύρατρον δημιούργησαν μια επαναστατική τεχνολογία, με την οποία οι τυροκόμοι μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα του τυριού που παράγουν χρησιμοποιώντας όμως ίδια ποσότητα γάλακτος.

Σύμφωνα με τους δύο φοιτητές, η αύξηση της παραγωγής τυριού θα γίνεται μέσω μιας ασύρματης συσκευής, η οποία θα ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια της τυροποίησης. «Ένα παράδειγμα είναι ότι ενώ με την κανονική μέθοδο τυροποίησης από τα 100 κιλά πρόβειου γάλακτος παίρνουμε 25 κιλά τυρί, με την υπηρεσία που προσφέρουμε από τα 100 κιλά πρόβειου γάλακτος παίρνουμε 28 κιλά τυρί», δήλωσε ο κ. Κασαρτζιάν.

Advertisment

Οι επαγγελματίες θα μπορέσουν έτσι να αυξήσουν τα κέρδη τους τίμια, μειώνοντας τις απώλειες της πρώτης ύλης τους, δηλαδή του γάλακτος, μια πρώτη ύλη που θεωρείται μάλιστα ρυπαντικό φορτίο περιβάλλοντος. Και αν κανείς αναρωτιέται για την ποιότητα της γεύσης του τελικού προϊόντος, οι φοιτητές έχουν και σε αυτό δώσει απάντηση: «το παραγόμενο προϊόν είναι ταυτόσημο με αυτό που παράγεται χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας μας» προσθέτοντας «ωστόσο είμαστε στο στάδιο της ωρίμανσης και των γευστικών δοκιμών». Μέχρι τώρα λοιπόν, δεν έχει αναφερθεί κάποια αλλοίωση της γεύσης.

Και αυτό διότι η τεχνολογία που εφαρμόζεται στο τυρί δεν είναι καταστροφική, καθώς όπως λένε «επεξεργαζόμαστε μη θερμικά αλλά ενεργειακά το τυρί, κινητοποιώντας μεγαλύτερο μέρος πρωτεϊνών για την δημιουργία ενός μεγαλύτερου κρυστάλλου πρωτεϊνών».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση