,

Ένα γράμμα προς τα παιδιά μου

Από την πρώτη στιγμή που σας κράτησα στην αγκαλιά μου ένιωσα τι θα πει πραγματική, ανιδιοτελής, αγνή αγάπη. Θα είμαι πάντα κοντά σας φύλακας

Ένα γράμμα προς τα παιδιά μου

Από την πρώτη στιγμή που σας κράτησα στην αγκαλιά μου ένιωσα τι θα πει πραγματική, ανιδιοτελής, αγνή αγάπη. Θα είμαι πάντα κοντά σας φύλακας άγγελός σας, στήριγμά σας. Ευχή μου είναι να είστε πάντα αγαπημένα και ευτυχισμένα. Όπως αγαπώ εγώ εσάς, έτσι να αγαπιέστε μεταξύ σας. Είναι πολύ σημαντικό και θα το καταλάβετε όσο τα χρόνια περνούν.

Στη ζωή σας θα συναντήσετε ανθρώπους και ανθρωπάκια. Ανθρώπους με καθαρό βλέμμα, αγνή ψυχή που προσφέρουν, εκτιμούν νοιάζονται. Αντίθετα, τα ανθρωπάκια πράττουν με βάση το συμφέρον. Η κακία κυριαρχεί στην προσωπικότητά τους την οποία προσπαθούν να καλύψουν με όμορφα λόγια ώστε να πετύχουν τον οποίο σκοπό τους. Μην βασίζεστε στα όμορφα λόγια αλλά στις πράξεις. Από τις πράξεις θα καταλάβετε τον άνθρωπο που νοιάζεται πραγματικά για εσάς. Και ειδικά από τις μικρές καθημερινές πράξεις. Γιατί αυτές κάνουν τη διαφορά.

Advertisment

Είστε μοναδικοί και μην αφήσετε κανένα να σας πείσει για το αντίθετο. Άνθρωποι που σας αμφισβητούν, σας μειώνουν και σας αποθαρρύνουν από το να ακολουθήσετε τα όνειρά σας, κρατήστε τους μακριά από τη ζωή σας. Στην ανατολή της ζωή σας όλοι οι άνθρωποι θα σας φαίνονται σαν τους κόκκους της άμμου.

Αν πιάσετε στα χέρια σας μια χούφτα, θα διαπιστώσετε ότι όλοι οι κόκκοι είναι πανομοιότυποι, λαμπεροί και ζεστοί. Η πραγματικότητα είναι τόσο διαφορετική που θα πονέσετε όταν το καταλάβετε. Κάποιοι άνθρωποι θα σας σας κάνουν να κλάψετε, θα σας γεμίσουν απογοήτευση, θα σας προδώσουν. Οι άνθρωποι δεν είναι σαν τους κόκκους της άμμου αλλά σαν τα βότσαλα που έχουν διαφορετικές διαστάσεις, σχήματα και χρώματα.

Η επιλογή είναι το χέρι σας. Ποια βότσαλα θα αποφασίσετε να κρατήσετε σφιχτά στην χούφτα σας και ποια θα αφήσετε στην παραλία. Αν κάνετε κάποια λανθασμένη επιλογή, μην καταδικάσετε τον εαυτό σας. Είναι απαραίτητα τα λάθη μας για να οδηγηθούμε στις σωστές επιλογές.

Advertisment

Η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Σαφώς και θα κάνετε λάθη τα οποία θα σας κάνουν σοφότερους και έτσι θα καταλάβετε ότι η πείρα που θα αποκτήσετε ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται. Αντίθετα να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις αντιξοότητες της ζωής με τόλμη, σιγουριά και περισσότερη δύναμη,

Σας αγαπώ πολύ,
η μαμά σας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ σπάνιοι για να μπορέσεις να τους ξαναβρείς
Ο καιρός περνάει και δεν καταλαβαίνουμε ότι η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου όχι με τους άλλους, αλλά με τον εαυτό μας
Να επιλέξουμε τους ωραίους ανθρώπους και τις σπουδαίες ιδέες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση