, ,

Μεγάπτερη φάλαινα αναδύεται δίπλα σε έναν ψαρά και κόβει την ανάσα (Βίντεο)

Η φύση συχνά μας δείχνει το μεγαλείο της και μας υπενθυμίζει πόσο μικροί είμαστε μπροστά της. Αυτή ακριβώς τη δύναμη, αλλά συνάμα και τη

Μεγάπτερη φάλαινα αναδύεται δίπλα σε έναν ψαρά και κόβει την ανάσα (Βίντεο)

Η φύση συχνά μας δείχνει το μεγαλείο της και μας υπενθυμίζει πόσο μικροί είμαστε μπροστά της. Αυτή ακριβώς τη δύναμη, αλλά συνάμα και τη μαγεία της, κατάφεραν να απαθανατίσουν πρόσφατα κάποιοι στα Καλιφορνέζικα νερά του Moterey Bay.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι σπίτι για πολλά είδη θαλάσσιων θηλαστικών και βρίσκεται στο μεταναστευτικό μονοπάτι των Γκρι και Μεγάπτερων φαλαινών κάνοντας το ένα από τα κορυφαία σημεία παρακολούθησης φαλαινών.

Advertisment

Οι καταπληκτικές εικόνες και το βίντεο (που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω) δείχνει τη φάλαινα να αναδύεται μέσα από τα νερά του ωκεανού και να πλησιάζει με παιχνιδιάρικη διάθεση τον ανυποψίαστο ψαρά μιας μικρής ψαρόβαρκας. «Η φάλαινα είναι τεράστια! Αν ήμουν ο ψαράς, θα χρειαζόμουν οπωσδήποτε καθαρά εσώρουχα», είπε στα μέσα ο φωτογράφος που κατάφερε να απαθανατίσει την εκπληκτική αυτή στιγμή.

Μεγάπτερη φάλαινα αναδύεται δίπλα σε έναν ψαρά και κόβει την ανάσα (Βίντεο)

Ο φωτογράφος – Douglas Craft – φωτογράφισε τη στιγμή από το φινιστρίνι μιας άλλης βάρκας από μία ιδιαίτερη γωνία, η οποία μας επιτρέπει να δούμε το πραγματικό μέγεθος της φάλαινας. «Κατέβηκα στο κάτω κατάστρωμα για να φωτογραφίσω από το φινιστρίνι της βάρκας που είναι κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό είναι που δίνει και την μαγευτική οπτική του μεγέθους της φάλαινας», δήλωσε ο τυχερό φωτογράφος σε έναν δημοσιογράφο.

Advertisment

Ο φωτογράφος είχε επίσης βοήθεια από μία παρατηρήτρια φαλαινών, την Kate Cummings, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα αντίστοιχα το μαγευτικό βίντεο. Η φάλαινα είχε ήδη αναδυθεί κάμποσες φορές μακριά από τον ψαρά και πλησίαζε. Αλλά πολλές φορές όταν οι φάλαινες ανυψώνονται πολλές φορές, ακολουθούν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση κατά την οποία η φορά του νερού τις βοηθά να κάνουν το επόμενο άλμα τους.

Το μέγεθός της κυμαίνεται από 12-16 μέτρα. Η μεγάπτερη φάλαινα είναι διάσημη γι’ αυτά της τα άλματα όπως επίσης και για τις διακριτές, ιδιαίτερες συμπεριφορές της, που τις ξεχωρίζουν από τα άλλα είδη φαλαινών, ειδικά για όσους ειδικεύονται σε αυτές, δηλαδή σε αυτή την περίπτωση οι παρατηρητές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση