Η Αθήνα απέκτησε έξι digital παγκάκια που διηγούνται τις ιστορίες των κατοίκων

Το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Παγκράτι απέκτησε έξι διαφορετικούς, πρωτότυπους αφηγητές. Η Ελληνίδα βραβευμένη περφόρμερ Ελίζα Σόρογκα και ο Θοδωρής Τσίρκας δημιούργησαν

Η Αθήνα απέκτησε έξι digital παγκάκια που διηγούνται τις ιστορίες των κατοίκων

Το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα το Παγκράτι απέκτησε έξι διαφορετικούς, πρωτότυπους αφηγητές. Η Ελληνίδα βραβευμένη περφόρμερ Ελίζα Σόρογκα και ο Θοδωρής Τσίρκας δημιούργησαν μια διαδραστική ηχητική εγκατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του Παγκρατίου.

Έξι digital παγκάκια διηγούνται ιστορίες καθημερινών ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλου, κατοίκων ή επισκεπτών της πόλης που έχουν κάτσει σε αυτά. Ο σκοπός ήταν η δημιουργία ενός «μουσείου» αστικών ιστοριών. Όταν ο κάτοικος ή επισκέπτης της περιοχής βρεθεί σε κάποιο από αυτά τα έξι παγκάκια, μπορεί χρησιμοποιώντας το QR code, να ακούσει τις ιστορίες που βρίσκονται εκεί και είναι διαφορετικές.

Advertisment

Μπορεί επίσης να ηχογραφήσει τη δική του ιστορία, που θα έχει διάρκεια έως δύο λεπτά. Το μόνο που χρειάζεται για την ηχογράφηση και την ακρόαση είναι ένα smartphone, ένα λάπτοπ ή tablet, 3G και ακουστικά (προαιρετικά).

Πώς θα αναγνωρίσει όμως αυτά τα διαφορετικά παγκάκια; Είναι απλό! Το κάθε ένα έχει ζωγραφισμένο μπροστά του μια τρίλιζα, η οποία συνοδεύεται από μια σύντομη φράση «Τα παγκάκια αφηγούνται την ιστορία τους. Συνδέσου!» και από το αντίστοιχο QR code.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος This is Athens – Polis και εντάσσεται στην ευρύτερη σειρά δράσεων Re-Inventing Public Spaces που έχουν σκοπό την επανεφεύρεση των δημόσιων χώρων. Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και έχει διάρκεια ενός έτους.

Advertisment

Τα σημεία που βρίσκονται τα digital παγκάκια είναι:

1. Πάρκο Ευαγγελισμού

2. Σπύρου Μερκούρη

3. ‘Αλσος Παγκρατίου (κοντά στην έξοδο οδού Ευτυχίδου)

4. Οδός Υμηττού (δίπλα στον κιν/φο Πάλας)

5. Πλατεία Μεσολογγίου

6. Οδός Εμπεδοκλέους και Αρχιμήδους (Καλλιμάρμαρο Στάδιο).

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνθρωποι και ολογράμματα στην ίδια σκηνή
Ελληνικό Ωδείο Αθηνών: Αποκαθίσταται και θα λειτουργήσει ξανά μετά από 50 ολόκληρα χρόνια
Ναός του Ποσειδώνα: Αποκτά νέο φωτισμό - Το σχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού (φωτογραφίες)
Τέχνη από τις στάχτες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο βοηθά τους ιθαγενείς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση