Η ενόραση είναι η εσωτερική πυξίδα που μας οδηγεί στην ευτυχία

Οδηγεί στην ευτυχία που η ζωή επιτρέπει, στην εφικτή, γιατί η απόλυτη, η τέλεια ευτυχία δεν υπάρχει. Τις στιγμές που απουσιάζει ο πόνος από

Η ενόραση είναι η εσωτερική πυξίδα που μας οδηγεί στην ευτυχία

Οδηγεί στην ευτυχία που η ζωή επιτρέπει, στην εφικτή, γιατί η απόλυτη, η τέλεια ευτυχία δεν υπάρχει. Τις στιγμές που απουσιάζει ο πόνος από τη ζωή μας, ο κάθε είδους πόνος κατακτάμε και μία κορυφή της εφικτής ευτυχίας.

Επομένως, χρειαζόμαστε μία πυξίδα που θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε κάποιες από τις ενέργειες της μοίρας που μας προκαλούν πόνο. Και αυτή είναι η γνώση η ατομική, η προσωπική γνώση, η βιωματική που λέγεται ενόραση.

Advertisment

Όλοι διαθέτουμε αυτό το πανίσχυρο εργαλείο που θα λειτουργήσει ως γνώμονας για να αποφύγουμε τις κακοτοπιές. Πόσοι όμως το χρησιμοποιούμε και σε ποιον βαθμό; Το ένστικτο ή αλλιώς η διαίσθησή μας βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, παρακάμπτοντας τη λογική.

Ελέγχει το περιβάλλον μας εξωτερικά και εσωτερικά και μας προστατεύει από οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια και κατάσταση, διότι δεν είναι μόνο οι εξωτερικοί παράγοντες που μπορούν να μας επηρεάσουν αρνητικά και να μας προκαλέσουν πόνο. Είναι και οι εσωτερικοί: όλες οι σκέψεις και οι συζητήσεις που κάνουμε με τον εαυτό μας, πριν καταλήξουμε σε μία σοβαρή απόφαση ή πριν υιοθετήσουμε μία συγκεκριμένη στάση ζωής.

Η υπερβολική βούληση για τις ανάγκες της σάρκας μάς παρασύρει σε έναν δρόμο κακοτράχαλο πολλές φορές ή ακόμη χειρότερα σε αδιέξοδο. Είναι ένας σύμβουλος κατώτερης διανόησης που παραπλανά.

Advertisment

Η ενόραση αντίθετα είναι το πνευματικό φως που αποκαλύπτει την αλήθεια και βοηθάει τον άνθρωπο να τη συλλάβει, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις φυσικές του αισθήσεις. Είναι η φρόνηση που μας έχει δοθεί από τη γέννα και περιφρουρεί την ύπαρξή μας αδιάλειπτα. Συγκεντρώνει ερεθίσματα και πληροφορίες που δεν γίνονται αντιληπτές εύκολα, μιας και η λογική υπεραναλύει τα πάντα και τα απλουστεύει.

Στην καθημερινότητά μας, αυτά είναι εκεί, δείκτες πληροφοριακοί που μας βοηθούν να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα, σε βάθος, για τα πράγματα, διατηρώντας ταυτόχρονα την αντικειμενικότητά μας. Ένα όνειρο – deja vu -, μία έντονη αίσθηση ότι αυτό κάπου το έχουμε ξαναδεί, ή βιώσει, κάποιοι ήχοι, αριθμοί, χρώματα είναι μερικοί από αυτούς τους δείκτες, όταν αφήσουμε τον εαυτό μας να αποκωδικοποιήσει όλα αυτά τα μηνύματα.

Και όταν καλλιεργήσουμε αυτή την ικανότητα με υπομονή και επιμονή, τότε θα αισθανθούμε τις δονήσεις γύρω μας και θα φέρουμε σε επαφή το νου με την ψυχή.

Όσο πιο καθαρή και αγνή κρατάμε την ψυχή μας, μακριά από χυδαιότητες και υπερβολές, όσο πιο αρμονικά διατηρούμε τις ισορροπίες μέσα μας και επιβαλλόμαστε στα πάθη μας, τόσο θα δίνουμε την ανάλογη προσοχή στα διαφορετικά στοιχεία που μας περιβάλλουν και θα διαγράφουμε τα άχρηστα που εμποδίζουν το φωτισμό μας.

Φώτιση, κατανόηση κι αγάπη είναι τα όπλα της ενόρασης με τα οποία εξαφανίζεται κάθε αυταπάτη και πλάνη. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν σε μία πραότητα και γαλήνη και τότε πια ξέρουμε ότι βαδίζουμε στο σωστό μονοπάτι που οδηγεί στην ευτυχία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση