Art and Soul Summer Retreat: Το επιτυχημένο retreat της Έντεχνης Δράσης επαναλαμβάνεται για 12η χρονιά

Η Έντεχνη Δράση, εδώ και 12 χρόνια, διοργανώνει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο καλοκαιρινό retreat Εναλλακτικών Διακοπών, μέσω τεχνών. Φέτος, για 12η συνεχή χρονιά διοργανώνει ξανά

Art and Soul Summer Retreat: Το επιτυχημένο retreat της Έντεχνης Δράσης επαναλαμβάνεται για 12η χρονιά

Η Έντεχνη Δράση, εδώ και 12 χρόνια, διοργανώνει ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο καλοκαιρινό retreat Εναλλακτικών Διακοπών, μέσω τεχνών. Φέτος, για 12η συνεχή χρονιά διοργανώνει ξανά το εν λόγω retreat και αυτή τη φορά, μάλιστα, σε ένα πολύ όμορφο χώρο στη Β. Εύβοια και πιο συγκεκριμένα, στον Κάβο Λιχάδας.

Ένα retreat διάρκειας 10 ημερών γεμάτο δράσεις, σεμινάρια, χαλάρωση και αναζωογόνηση. Οι κύριοι στόχοι του σεμιναρίου είναι να ανανεωθούμε, να ξεκουραστούμε και να εκπαιδευτούμε σε τεχνικές και θεραπευτικά εργαλεία που θα μας βοηθήσουν να «αντεπεξέλθουμε» σε όλες τις δυσκολίες του χειμώνα.

Advertisment

Τα σεμινάρια της Έντεχνης Δράσης απευθύνονται σε όλους όσοι είναι πρόθυμοι να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους περισσότερο αλλά και να κάνουν νέες γνωριμίες που πολλές φορές οδηγούν και σε σχέσεις ζωής.

Οι Εναλλακτικές διακοπές είναι ένας ενδιαφέρων τρόπος ώστε, να συνδυάσουμε την καλοκαιρινή ξεκούραση και ξεγνοιασιά με την εσωτερική μας αναζήτηση και την αυτοβελτίωση. Γι αυτό και το αγρόκτημα που έχει επιλέξει η Έντεχνη Δράση για το retreat βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη θάλασσα και είναι περιτριγυρισμένο από ψηλούς καταπράσινους ευκαλύπτους ώστε, η θεραπευτική δύναμη της φύσης να είναι εμφανής στους συμμετέχοντες.

Σε αυτές τις 10 μέρες, θα πραγματοποιηθούν ποικίλα θεραπευτικά σεμινάρια στα οποία θα χρησιμοποιηθεί ένας ιδιαίτερος συνδυασμός θεραπευτικών τεχνικών που έχουν ως σκοπό να κάνουν τους συμμετέχοντες να νιώσουν ασφαλείς και αναζωογονημένοι.

Advertisment

«Από το Εγώ, στο Εμείς και στο ότι είμαστε όλοι Ένα» όπως τονίζει η Έντεχνη Δράση.

Ένα από τα κυριότερα εργαστήρια που θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του retreat είναι το Expressive Arts Therapy. Η εκφραστική θεραπεία είναι ένα ψυχοθεραπευτικό εργαλείο, που χρησιμοποιεί την τέχνη με σκοπό την αυτογνωσία. Ένας συνδυασμός τεχνών, χορού, μουσικής θεάτρου αλλά και άλλων δημιουργικών διεργασιών οδηγούν τον συμμετέχοντα στο να βρει τον χώρο και τον χρόνο που χρειάζεται για να εκφραστεί, βρίσκοντας έτσι, κρυμμένες δυναμικές και επιθυμίες.

Body n Balance εργαστήρια με την Θάλεια Δήτσα

Ενεργειακή άσκηση, (Qi work) : Είναι ένα εργαστήριο βασισμένο σε ήπιες ασκήσεις του σώματος, που συνδυάζεται με σωστή αναπνοή και συγκέντρωση και έχει ως απώτερο σκοπό, την χαλάρωση του σώματος και την τόνωση της ενέργειας. Ενώ με το εργαστήριο «Chakra Toning – ενεργοποιώντας και εξισορροπώντας τα ckakras μέσω της φωνής» πρόκειται – όσοι συμμετάσχουν – να ενεργοποιήσουν σωστά τη φωνή τους και κατ΄ επέκταση, τα συσχετιζόμενα ενεργειακά κέντρα.

Και τέλος, ένα σεμινάριο που γίνεται σε ζευγάρια, το Bodywork κατά τη διάρκεια του οποίου θα μάθουμε πΏς να χαλαρώνουμε, να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε φροντίδα. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν και σεμινάρια γαστρονομίας από τον Σεφ και Ολιστικό σύμβουλο διατροφής Ιωάννη Μαρδά.

Στο σεμινάριο Art of Taste πρόκειται να εμπλουτίσετε τις γαστρονομικές σας γνώσεις αλλά και να διασκεδάσετε, μαθαίνοντας τα μυστικά της διεθνής κουζίνας, ενώ όσοι το παρακολουθήσουν, θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης αλλά και συνταγές.

Τα σεμινάρια αφορούν την Αιγυπτιακή, την Κινεζική και την Μεξικάνικη κουζίνα.

Η διασκέδαση δεν σταματά στα σεμινάρια καθώς και τα βράδια, πρόκειται να πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, από προβολές ταινιών μέχρι καραόκε, θαλάσσια παιχνίδια και πολλές ακόμη δραστηριότητες.

Το Art & Soul Summer Retreat 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 8 – 18 Αυγούστου 2019. Για να μάθετε περισσότερα, πατήστε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση