, , ,

NASA: Εντυπωσιακή φωτογραφία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να περνά μπροστά από τον Ήλιο

Η NASA δημοσίευσε μια εκπληκτική φωτογραφία που δείχνει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να περνά μπροστά από τον ήλιο. Σχετικά με τη φωτογραφία, που πήρε

NASA: Εντυπωσιακή φωτογραφία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να περνά μπροστά από τον Ήλιο

Η NASA δημοσίευσε μια εκπληκτική φωτογραφία που δείχνει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό να περνά μπροστά από τον ήλιο. Σχετικά με τη φωτογραφία, που πήρε η Rainee Colacurcio, οι εκπρόσωποι της NASA έγραψαν:

«Αυτό το πέρασμα δεν είναι πολύ ασυνήθιστο για τον Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος κάνει το γύρο της Γης σε περίπου 90 λεπτά, αλλά είναι σπάνιο να πετύχουμε την κατάλληλη στιγμή και να έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η φωτογραφία στην ουσία αποτελείται από δύο φωτογραφίες – η μία περιλαμβάνει τον σταθμό να περνά από τον ήλιο – και η άλλη έχει ληφθεί για να συλλάβει τις λεπτομέρειες της επιφάνειας στον ήλιο».

Advertisment

NASA: Εντυπωσιακή φωτογραφία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να περνά μπροστά από τον Ήλιο

Η φωτογραφία είναι επίσης μοναδική επειδή προσφέρει μια ματιά του αστεριού τη στιγμή που δεν υπάρχει στην επιφάνειά της καμία ηλιακή κηλίδα. Οι ηλιακές κηλίδες είναι ασυνήθιστα λίγες τον τελευταίο καιρό κατά τη διάρκεια του «ηλιακού ελαχίστου».

Το ηλιακό ελάχιστο είναι το χαμηλότερο σημείο δραστηριότητας κατά τη διάρκεια του ηλιακού κύκλου – μία περίοδος 11 χρόνων κατά την οποία η δραστηριότητα του ήλιου παρουσιάζει διακυμάνσεις. Κατά τη διάρκεια των υψηλότερων σημείων ηλιακής δραστηριότητας, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει παρατηρήσιμες αλλαγές στη Γη.

Advertisment

NASA: Εντυπωσιακή φωτογραφία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού να περνά μπροστά από τον Ήλιο

«Οι γιγαντιαίες εκρήξεις στην επιφάνεια του Ήλιου επίσης αυξάνονται κατά τη διάρκεια του ηλιακού κύκλου», γράφει η NASA. «Αυτές οι εκρήξεις στέλνουν ισχυρές ποσότητες ενέργειας και υλικού στο διάστημα. Αυτή η δραστηριότητα μπορεί να έχει επιδράσεις στη Γη. Για παράδειγμα, οι εκρήξεις δημιουργούν διάφορους φωτισμούς στον ουρανό, που ονομάζονται σέλας. Οι τεράστιες εκρήξεις μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τον ηλεκτρισμό στον πλανήτη μας».

Λόγω αυτών των επιδράσεων, οι επιστήμονες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προβλέψουν την ηλιακή δραστηριότητα. Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ακολουθεί τροχιά γύρω από τη Γη. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1998 και το πρώτο πλήρωμα εγκαταστάθηκε το 2000. Μάλιστα είναι ορατός από τον πλανήτη μας με γυμνό μάτι, διότι αντανακλά έντονα το ηλιακό φως.

Photo Credits: Rainee Colacurcio

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση