Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου από τη Θεσσαλονίκη σε ηλικία μόλις 15 ετών έγινε γνωστός πανελληνίως, καθώς ήταν ο πρώτος που δημιούργησε το πρώτο think tank εφήβων στην Ελλάδα, το «Teens4greece». Επιθυμία του είναι να εμπλακούν όλο και περισσότεροι νέοι στη διαδικασία ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες, να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και ν’ αλλάξουν όσα δεν τους αρέσουν.

Ο Κωνσταντίνος μεγάλωσε στα χρόνια της κρίσης και αυτές οι συνθήκες τον παρακίνησαν να δημιουργήσει το Teens4greece. Σε αυτό οι νέοι μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματά της χώρας σε όλους τους τομείς, από την παιδεία μέχρι και την προσφυγική κρίση.

Τώρα είναι υποψήφιος για το «Διεθνές Βραβείο Ειρήνης για Παιδιά 2019». Οι φετινοί υποψήφιοι είναι συνολικά 137 αγόρια και κορίτσια από όλο τον κόσμο. Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε λίγες μόνο μέρες, στις 30 Σεπτεμβρίου. Το βραβείο αυτό είναι κάτι σαν νόμπελ Ειρήνης για τα παιδιά.

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την υποψηφιότητά του και την πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει: «Όταν μου ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα δεν μπορούσα να το πιστέψω… Όταν δημιούργησα το Teens4greece, δεν περίμενα να έχει διεθνή αναγνωρισιμότητα και να παρουσιαστεί μάλιστα δύο φορές στον ΟΗΕ. Στόχος μου ήταν και παραμένει να υπάρχει ένας χώρος όπου οι νέοι να μπορούν να προτείνουν λύσεις στα θέματα που απασχολούν την χώρα μας και να εκφράζουν ελεύθερα τις ιδέες τους».

Στο τέλος προσθέτει: «Η υποψηφιότητα αυτή μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω την προσπάθεια και να προχωρήσω στους επόμενους στόχους, που είναι αρχικά η παρουσίαση των προτάσεων των νέων στους πολιτικούς, με σκοπό να συμπεριληφθούν στη λήψη των αποφάσεων, και στο κοντινό μέλλον, η εξέλιξη της ιδέας τουTeens4greece σε ένα παγκόσμιο, πλέον, πρότζεκτ».

Το Teens4greece έχει επίσης βραβευτεί και από το Χαμόγελο του Παιδιού και ο ίδιος έχει βρεθεί στον ΟΗΕ στη Γενεύη ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για την επέτειο των 70 χρόνων της Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να μοιραστεί την εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειές του.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε