, ,

Peter Tabichi: Ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο είναι από την Κένυα και δίνει το 80% του εισοδήματός του!

Ο Peter Tabichi είναι δάσκαλος φυσικής και μαθηματικών και κατάγεται από την Κένυα. Ο Peter δίνει το 80% του μηνιαίου εισοδήματός του για να

Peter Tabichi: Ο Κενυάτης δάσκαλος που βραβεύτηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο

Ο Peter Tabichi είναι δάσκαλος φυσικής και μαθηματικών και κατάγεται από την Κένυα. Ο Peter δίνει το 80% του μηνιαίου εισοδήματός του για να βοηθήσει τους φτωχούς. Η αφοσίωσή του, η σκληρή εργασία και η πίστη του στο ταλέντο των μαθητών του κατάφερε να κάνει το σχολείο του να ξεχωρίσει. Γι’ αυτό και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος δάσκαλος στον κόσμο.

Ο Peter διδάσκει σε σχολείο του χωριού Pwani, που βρίσκεται σε μια απομονωμένη κοιλάδα. Μαθητές από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες μαθαίνουν σε αίθουσες που στερούνται ακόμα και του βασικότερου εξοπλισμού.

Advertisment

Η ζωή τους είναι πολύ σκληρή σε μια περιοχή όπου η ξηρασία και ο λιμός είναι συχνά φαινόμενα. Το 95% των μαθητών προέρχονται από φτωχές οικογένειες, σχεδόν το 1/3 είναι ορφανά ή έχουν μόνο έναν γονέα, και πολλοί φτάνουν στο σχολείο χωρίς να φέρουν φαγητό από το σπίτι. Η κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών, οι εγκυμοσύνες στην εφηβεία, η παραίτηση από το σχολείο, οι γάμοι σε μικρές ηλικίες και οι αυτοκτονίες είναι συχνά φαινόμενα.

Το να καταφέρεις να κάνεις τη διαφορά σε ένα σχολείο με μόνο έναν υπολογιστή, κακό ίντερνετ και με μια αναλογία μαθητών – δασκάλων 58:1 δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, οι μαθητές πρέπει να περπατήσουν 7 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σχολείο, σε μια διαδρομή που γίνεται απροσπέλαστη όταν βρέχει.

Παρά τις δυσκολίες όμως, ο Peter Tabichi ίδρυσε μια λέσχη ταλέντων και ανέπτυξε το επιστημονικό πρόγραμμα του σχολείου, βοηθώντας τους μαθητές σε έρευνες. Οι έρευνες έχουν αναπτυχθεί τόσο που τα παιδιά μπορούν πια να παίρνουν μέρος σε εθνικούς διαγωνισμούς.

Advertisment

Ο άνθρωπος που δίνει το μεγαλύτερο μέρος του μισθού του για τις ανάγκες του σχολείου και των μαθητών του επισκέπτεται μάλιστα και τα σπίτια του ώστε να μάθει από κοντά όσες δυσκολίες αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους. Έχει με αυτό τον τρόπο κερδίσει το ενδιαφέρον όλης της κοινότητας και κατάφερε έτσι να διπλασιάσει τους μαθητές του σχολείου του. Για όλους τους παραπάνω λόγους ο υπέροχος αυτός άνθρωπος τιμήθηκε με το «Varkey Foundation Global Teacher Prize 2019» και με ένα εκατομμύριο δολάρια.

[toggle title="Πηγές"]

https://www.globalteacherprize.org/person?id=7486&fbclid=IwAR14osgGpmG07jcUl-3t-jS-24ECnosjB26N8-lvqYYvZRncllNfVpP3Zzs

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού: Τι πρέπει να κάνω αν το παιδί μου είναι θύτης ή θύμα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση