,

Εξερευνώντας την Ισλανδία, Ημέρα 3η: Επαφή με την «άγρια» και απομονωμένη πλευρά του νησιού

Την τρίτη μέρα, αφού ξεκινήσαμε και βάλαμε τον εξοπλισμό μας στο αμάξι, κατευθυνθήκαμε σε ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του κόσμου. Οι φυσικοί

Εξερευνώντας την Ισλανδία, Ημέρα 3η: Επαφή με την «άγρια» και απομονωμένη πλευρά του νησιού

Την τρίτη μέρα, αφού ξεκινήσαμε και βάλαμε τον εξοπλισμό μας στο αμάξι, κατευθυνθήκαμε σε ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα του κόσμου. Οι φυσικοί σχηματισμοί του φαραγγιού Studlagil δημιουργούν ένα απόκοσμο θέαμα το οποίο αξίζει να δείτε. Μπορείτε να αφήσετε το αμάξι σας στο πάρκινγκ και να περπατήσετε για 45 λεπτά έως ότου φτάσετε στο διάσημο σημείο με τους κάθετους βράχους για να τραβήξετε τις φωτογραφίες που θέλετε.

Εξερευνώντας την Ισλανδία, Ημέρα 3η: Επαφή με την «άγρια» και απομονωμένη πλευρά του νησιού

Advertisment

Στη συνέχεια, συνεχίσαμε στο Ring Road βορειότερα της χώρας. Το βράδυ έπεσε και αφού περάσαμε από το Άκουρεϊρι, κατευθυνθήκαμε προς την βορειοδυτική πλευρά της Ισλανδίας. Στο σημείο αυτό ήρθαμε αντιμέτωποι με μία έντονη χιονοθύελλα η οποία καθυστέρησε πολύ τον πηγαιμό προς τον στόχο που είχαμε βάλει.

Στον βορρά κατά μήκος του Ring Road έβλεπες ένα διαφορετικό τοπίο από αυτό του Νότου. Ο καιρός φανερά διαφορετικός και οι άνθρωποι πιο κλειστοί και απομονωμένοι. Τα μικρά ψαροχώρια κατά μήκος της διαδρομής έδιναν μια διαφορετική χροιά στο αφιλόξενο υποαρκτικό τοπίο.

Εξερευνώντας την Ισλανδία, Ημέρα 3η: Επαφή με την «άγρια» και απομονωμένη πλευρά του νησιού

Advertisment

Εδώ, τον χειμώνα η θερμοκρασία φτάνει τους -20 βαθμούς Κελσίου και η θάλασσα της Γροιλανδίας αγριεύει. Οι άνθρωποι εδώ προσπαθούν να επιβιώσουν ψαρεύοντας και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Στα άγρια πρόσωπά τους μπορείς να δεις πολλές ιστορίες από δύσκολες θάλασσες.

Είναι αξιοσημείωτο πώς ο άνθρωπος πεισματικά αρνείται να εγκαταλείψει τέτοιες περιοχές. Συνεχίσαμε προς τη Δύση κι άλλο. Η ανθρώπινη παρουσία ήταν σπάνια γι’ αυτό προσέχαμε συνεχώς να γεμίζουμε το αμάξι μας με καύσιμα όποτε μπορούσαμε.

Μετά από 15 ώρες εξερεύνησης και οδήγησης φτάσαμε σε ένα μικρό χωριό της Δυτικής Ισλανδίας. Αυτή τη στιγμή σας γράφω μέσα από το αμάξι με -5 βαθμούς εξωτερικής θερμοκρασίας. Σήμερα θα κοιμηθούμε εδώ και αύριο θα πάμε για κατάδυση στη Σιλφρα, το μοναδικό μέρος της γης που μπορεί κάποιος να καταδυθεί ανάμεσα σε τεκτονικές πλάκες.

Εξερευνώντας την Ισλανδία, Ημέρα 3η: Επαφή με την «άγρια» και απομονωμένη πλευρά του νησιού Εξερευνώντας την Ισλανδία, Ημέρα 3η: Επαφή με την «άγρια» και απομονωμένη πλευρά του νησιού

O Mάριος Γιαννάκου έχει βρεθεί στα πιο αφιλόξενα μέρη του πλανήτη μας, ολοκληρώνοντας με επιτυχία δύο από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες στον κόσμο, να τρέξει στον αγώνα 150 χιλιομέτρων στην Αρκτική και να διασχίσει 270 χλμ στην έρημο Al Marmoom. Αυτή τη φορά εξερευνά τα πανέμορφα τοπία της Ισλανδίας. Εμείς ακολουθούμε τα βήματά του και σας τα παρουσιάζουμε μέρα με τη μέρα μέσα από τη στήλη “Οδοιπορικό στην Ισλανδία με τον Μάριο Γιαννάκου”. Δείτε όλα τα άρθρα της στήλης πατώντας εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!
Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση