Ελληνική αποστολή διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Με 4 μετάλλια (τρία αργυρά και ένα χάλκινο), αλλά και με 3 διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον

Ελληνική αποστολή διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Με 4 μετάλλια (τρία αργυρά και ένα χάλκινο), αλλά και με 3 διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019. Ο Παγκόσμιος τελικός πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας και το βασικό του θέμα ήταν η ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικότατο παγκόσμιο γεγονός που αφορά την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Advertisment

Ελληνική αποστολή διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019
Photo Credits: Evangelos Zavos

Έτσι, η WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους απ’ όλον τον κόσμο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ικανότητάς τους στην επίλυση προβλημάτων μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Φέτος οι ελληνικές ομάδες σημείωσαν την καλύτερη επίδοση της φετινής διοργάνωσης καθώς συγκέντρωσαν μαζί με τη Ρωσία τα περισσότερα μετάλλια. Οι συμμετοχές ήταν 423 από 73 χώρες. Οι Έλληνες μαθητές, που ταξίδεψαν στο Γκιόρ, συναγωνίστηκαν στη δημιουργία και τον προγραμματισμό ρομποτικών κατασκευών στους τομείς των αστικών μεταφορών, της ύδρευσης και της διαχείρισης αποβλήτων, του φωτισμού και της θέρμανσης κτιρίων, έχοντας ως θέμα τις «Έξυπνες Πόλεις».

Ελληνική αποστολή διακρίθηκε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019
Photo Credits: Evangelos Zavos

Συγκεκριμένα, η ομάδα BitBot από την Καλαμάτα με προπονητή τον Λεωνίδα Φίλο, κατέλαβε τη 2η θέση, πήρε δηλαδή ασημένιο μετάλλιο. Στην κατηγορία Open, ασημένια μετάλλια έλαβαν: η ομάδα Infinite Code στο Δημοτικό (Αρσάκειο Αθήνας) που παρουσίασε το project «Alex Bear» -ένα έξυπνο χνουδωτό αρκουδάκι που προορίζεται για να υποστηρίζει παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο- και στο Γυμνάσιο η ομάδα SMARTBIRDS (Πειραματικό Λάγγουρα & 2ο Γυμνάσιο Πάτρας) με το project «Θαλής» – ένα ρομπότ που πλοηγείται στους δρόμους της πόλης, παρέχοντας σημαντικές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και εξασφαλίζοντας τη βοήθεια που χρειάζονται τα πρόσωπα που συναντά, αφότου αναπτύξει διάλογο μαζί τους.

Advertisment

Στην κατηγορία Regular, (μια αρκετά δύσκολη κατηγορία) η ομάδα Jobi κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Δημοτικό. Επίσης, 7η θέση στο Λύκειο κατέκτησε η ομάδα Teamwork Optimum (Πειραματικό Λύκειο Πατρών). Τις επιτυχίες ολοκλήρωσε η φοιτητική ομάδα ESDA Lab (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) η οποία κατετάγη στην 9η στην κατηγορία της.

Με πληροφορίες από wrohellas.gr – Κεντρική φωτογραφία: Stelios Baras

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Save the Date - Save Lives! Εθελοντική Αιμοδοσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σάββατο 19 Οκτωβρίου
Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Πόσο κοστίζει το σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Φροντιστήριο - Πώς θα λειτουργεί
«Thessaly & Evros Pass 2024»: Ανοιξε η πλατφόρμα για φθηνές διακοπές σε Έβρο και Θεσσαλία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση